899- Villányi Syrah vörösbor

Száraz prémium vörösbor


21730 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 130380-, Ft

A 899 Syrah a villányi VinArt pince egyik testes csúcs prémium vörösbora. Tökéletes időben szüretelt szőlőből készült, viszonylag magas, azonban kiegyensúlyozott tannin és savtartalommal rendelkezik. Ez a syrah méltón képviseli Koch Csaba a 2019. év Bortermelőjének borkészítési filozófiáját. Az egyik legszebbnek tartott 2015-ös évjáratban is csak 899 palack készült belőle. Kivételes dizájnnal, prémium bordeaux-i palackokban, egyedi sorszámozású címkével került forgalomba.

899 Syrah Kóstolási jegyzet:

Mély intenzitású rubin színű bor amelyben a fekete árnyalatok uralkodnak. Színe és megjelenése ebben az esetben utal a szőlőfajtára: a Syrah fajta jellemzője a mély fekete szín amely miatt a pohárba kitöltött bor már a szemnek is csodálatos élmény. 

Illatolva intenzíven feketeborsos és pirospaprikás amely jegyek egyértelművé teszik, hogy egy igazi Syrah van a fogyasztó kezében. A fűszerek mellett a paradicsom, a zöldfűszerek és a füst dominál. 

Kóstolva elképesztően izgalmas: ahogyan illatban, úgy ízben is a pikánsság és a fűszeresség dominál. Erős tanninok és csípős-húsos ízek mellett van jelen a déli borvidékhez képest magas savszint. 

Percekig tartó kortyvéggel rendelkező bor, ahol a paprika, a bors a só és a cseresznye is megjelenik. 

A mostani fogyasztás helyett inkább további palackos érlelést javaslok a borkedvelők számára: érdemes legalább 10 évre eltenni és utána kibontani egy ünnepi alkalomra. 

Viktoria Evans sommelier

Cikkszám: b52 Évjárat: 2015 Alkoholtartalom: : 13,5%
Darabszám:
Kategória:

Vörösborok

Syrah villányi prémium vörösbor


Címkék:

Prémium

Információk
  • Szállítás: 4-5 munkanapon belül

  • Termelő: Vin Art Pincészet

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b52

Vinart pince Villány
Koch Borászat, webáruház