Hajós-Bajai - Villányi Borvidék
Aszályos évek után 2023-ban megfelelő mennyiségű csapadék hullott mindkét borvidéken. Enyhe tél, hűvösebb tavasz és csapadékos meleg nyár jellemezte az évet. A szőlőtermesztés és a borkészítés is nagy precizitást igényelt.
Az "Innováció, klímavédelem és fenntarthatóság" témájú 2023-as Etyeki Pezsgőkonferencia. Koch Csaba előadóként és Pálma a bio, natúr, biodinamikus, vegán, alkoholmentes, csökkentett alkoholtartalmú tételek definíciója, növekvő trendje és marketing értékükről szóló kerekasztal-beszélgetésen képviselte a borászatot és a Hajós-Bajai Borvidéket.
A „Bács-Kiskun Vármegye Bora” versenyen vörösboraink kiválóan szerepeltek 2023-ban nem találtak legyőzőre és a kategóriában elhozták az első három helyezést.
Nagydíjas Koch kadarka. A Magyar Tudományos Akadémia Bora 2023. BAJA VÁROS VÖRÖSBORA. Aranyló Koch borok a Sygenta borversenyen.
Az Állatorvostudományi Egyetemen indult útjára a Magyar Bor Akadémia 10 állomásos, Kulturált borfogyasztás az egészségünk védelmében című programja. A sorozat célja az egyetemi borklubok megújítása, a magyar bor ügyének, szakmai hírnevének és társadalmi megbecsülésének újrateremtése, védelme és képviselete.
A 30 éves Magyar Bor Akadémia 168 fős tagsága tisztújítás keretében Koch Csaba, Hajós-Bajai és Villányi Borvidéken is gazdálkodó borászt választotta meg a tudományos társaság elnökének.
Az örök kérdés megválaszolása volt ismét főszerepben a Kiskunhalason megrendezett Félúton fesztivál halászlé főző versenyén! Vajon a bajai, vagy a szegedi halászlé a finomabb?
A választ most egy rendkívűli zsűri adta meg, melynek többek között tagja volt Bíró Lajos (mesterszakács, séf), és Segal Viktor (séf, gasztro tanácsadó) is.
A Koch Pincészet főborásza megvillantotta gasztronómiai képességét és az általa főzött bajai pontyhalászlé érdemelte ki a fesztivál legjobb halászleve címet.
A 2019. Év Bortermelőjének választott Koch Csaba elérkezettnek látta az időt, hogy forgalomba kerüljenek villányi birtokának csúcsborai a 899 borcsalád. 899 Franc, 899 Merlot, 899 Syrah
Koch Csaba a 2019. Év Bortermelője Magyarországon. A magyar borszakmáért tett folyamatos erőfeszítés, a borász borainak állandó kiváló minősége, az alázatos pince munka megkoronázása elismerésre került a szakma részéről.
Debrecen város minden évben neves borászok és sommelier-k közreműködésével választja ki Magyarország legjobb borai közül Debrecen borát. A Villányi Borvidék 2017-es Koch Franc lett a legjobb vörösbor.
Az Agrotrend Csoport a Magyar mezőgazdasági szakemberek munkájának kiemelt elismerésére hozta létre az Év Agrárembere díjat. Minden évben több kategóriában ismerik el a mezőgazdászok tevékenységét.
A