A félbe vágott eper jelenik meg színében. Illata Cabernet Sauvignon fajtajelleges málnás. Málnás-szedres íz jegyekkel jelentkező, kedves rosé bor, ami egy figyelemre méltó adottságú fajta, a biztosan kezelt reduktivitás és a borász merészségének eredményes találkozója. Az Alföldön ritkán készítenek ebből a nemes fajtából rozét - ez a változat igazolta a törekvést. Kissé telt, mégis jól iható, jelentős szakmai tudást sejtető, elegáns bor.
XXII. Miklós Napi Országos Rosé Borverseny - ezüstérem
Kategória:Szinte minden magyar háztartásban fellelhető legalább egy üveg bor. Azonban nem mindegy, hogy ezeket a borokat milyen hőmérsékleten és hogyan tároljuk. Ajánlott a borokat fektetve, fénytől elzárva, hosszabb idejű hűtés esetén, kizárólag az erre a célra készített borhűtőben tárolni.
Fehér és rosé címkéinken élő borhőmérő található, mely megkönnyíti a megfelelő hőmérsékleten való fogyasztást. A könnyű fehér és rozé borok esetén ideális a 11-12 °C-on való kóstolás, testesebb vörösborok esetén a 17-18 °C-os fogyasztási hőmérséklet ajánlott. A borok kóstolásához a megfelelő pohár kiválasztása is fontos. Fehérborhoz és rozéhoz klasszikus fehérboros poharat, míg a vörösborokhoz burgundi vagy bordeaux-i vörösboros poharat ajánlunk.
Pohárba töltést követően hagyjunk nekik időt szellőzni, oxigénhez jutni (dekantálódni), nézegessük, élvezzük illatukat, és lassan kortyolgassuk őket!
Ha ezekre az apró részletekre odafigyelünk, akkor az általunk kiválasztott bornak valóban olyan nyitott, összetett íze lesz, mint amilyet szeretnénk.
Hajós-Bajai Borvidék
Bor,