Koch Rosé borok

A kiszállítás 20.000 Ft-os rendelés felett ingyenes!

Minőségi Rozé Bor

Koch Kékfrankos Rozé Bor

Cikkszám: b35

Korszerű technológiával készített, a rosé borok között közepesen testes, friss és gyümölcsös bor. Illatában szamócás, málnás gyümölcsösség jelentkezik, ízében a roppanó szőlőszem üdeségét érezni.

Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott, saláták, halételek és könnyű fogások mellé.

990 Ft / 0,75 l

Prémium Rosé Borok

Duna-Tisza közi Néró Rozé

Cikkszám: b34

Néró rozé. Kézzel szüretelt, egyedi, finom édes szőlő illattal, jellegzetes fűszeres zamatanyagokkal rendelkező, elegáns bor. Magyar nemesítésű csemegeszőlő, azonban magas cukorfokkal szüretelhető fajta, ezért kiválóan alkalmas borkészítésre. Mértékletes fogyasztása bizonyítottan gyógy és gyulladáscsökkentő hatású.

Eper krémleves és epres ételek mellé tökéletes rozébor.

1540 Ft / 0,75 l

Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Rosé

Cikkszám: b54

Színében a félbe vágott eper jelenik meg. Illatában fajtajelleges málna. Málnás-szedres íz jegyekkel jelentkező, kedves rozé bor, ami egy kiemelkedő adottságú fajta, a biztosan kezelt reduktivitás és a borász merészségének sikeres találkozója. Az Alföldön ritkán készítenek ebből a nemes fajtából rozét - ez a változat igazolta a törekvést. Kissé telt, mégis jól iható, jelentős borászati tudást sejtető, elegáns bor.

1155 Ft / 0,75 l

FRISCH Rosé Cuvée Selection

Cikkszám: b62

A legjobb dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, hozamkorlátozott Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Néró szőlőből házasított rosé cuvée bor. Gazdag illatok,  málnás, friss gyümölcsös ízek, és a szánkban szétroppanó szőlőszem üdesége jellemzi. Széles, tartalmas szinte ásványosnak tekinthető ez a rozé, mindamellett, hogy friss és gyümölcsös is.

1815 Ft / 0,75 l

Rozé borokat, mint a világ minden más borvidékén a Koch Borászatban is többféleképpen készítjük.

Amikor a kékszőlő beltartalma, a színezőanyag koncentrációja magas, akkor a szőlőből kipréselt must már tartalmaz akkora mennyiségű színanyagot, hogy a fehérborokhoz hasonlóan kerül erjesztésre, például a Frisch cuvée selection esetében így történik.

Az elterjedtebb módszer, a megrövidített vörösbor erjesztés. A lezúzott szőlőt 6–72 órán keresztül áztatjuk a mustban a tannin kioldása érdekében, úgynevezett macerálásos eljárással. Ezt követően a levet a héjtól elkülönítve erjesztjük.

Sokan a nyár italának tartják. A könnyed testesség, a lendületes savak, és gyümölcsös aromáik miatt valóban illenek is ehhez az évszakhoz.

Fröccsök:

A rosé behűtve fröccsként tökéletes frissítő, a nyár ételeinek ízéhez is szépen passzol, de önmagában is remek ital.

A palackok hátsó címkéin élő hőmérő található! Ezen tételek fogyasztása 11-12 °C-on ideális.

Kisfröccs – egy deci rosé, egy deci szódával,

nagyfröccs – két deci rozé, egy deci szóda,

hosszúlépés – egy deci rosé, két deci szóda,

házmester – három deci rozé, két deci szóda hozzáadásával készül.

A színüket befolyásolja a szőlőfajta, a termőhely adottsága, és természetesen a feldolgozás folyamata is. Lilás-kékes halványrózsaszíntől a közepesen intenzív lazac- vagy narancsos halvány pirosig változhat.

A Hajós-Bajai Borvidéken készítéséhez leginkább alkalmas szőlőfajták a Kékfrankos, a Cabernet Sauvignon, a Néró, és a Pinot Noir.

Rosé borok Koch Borászat Hajós-Baja

A pink borok iránt jelentősen megnövekedett a kereslet az egész világon. Népszerűsége leginkább a fiatalabb korosztály körében töretlen. Gyakorlatilag minden bortermelő ország pincészeteiben készítenek rengeteg kékszőlő fajtából rosé-t. Ezeket az italokat nem szokás őrizgetni hosszú éveken át, általában már a palackozást követő egy-két évben célszerű elfogyasztani őket.

Hazánkban nagy múltú pincészetek is törekednek kiváló minőségű rózsaszínű nedű előállítására. Villányban már minden júliusban fesztivál hétvége is megrendezésre kerül, ahol hagyománnyá vált, hogy mindenki visel magán legalább egy pink ruhadarabot. A fesztiválon, kézműves-vásár, felvonulás, kóstolás és rosé -futás kerül lebonyolításra.

Koch Borászat, webáruház