Korszerű technológiával készített, friss és gyümölcsös bor. Illatában szamócás, málnás gyümölcsösség jelentkezik, ízében a roppanó szőlőszem üdeségét érezni. Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott, halételek és könnyű fogások mellé.
Színében a félbe vágott eper jelenik meg. Illatában fajtajelleges málna. Málnás-szedres íz jegyekkel jelentkező, kedves bor, ami egy kiemelkedő adottságú fajta, a biztosan kezelt reduktivitás és a borász merészségének sikeres találkozója. Az Alföldön ritkán készítenek ebből a nemes fajtából rozét - ez a változat igazolta a törekvést. Kissé telt, mégis jól iható, jelentős borászati tudást sejtető, elegáns bor.
A legjobb dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, terméskorlátozott tétel. Gazdag illatok, málnás, gyümölcsös ízek, és a szánkban szétroppanó szőlőszem üdesége jellemzi.