Koch Vörösborok

A kiszállítás 20.000 Ft-os rendelés felett ingyenes!

Prémium vörösborok

Koch Szekszárdi Merlot

Cikkszám: b02

Bíbor vörös színű szekszárdi merlot bor. Illatában erdei gyümölcsök sokasága mediterrán fűszerekkel, szőlő, enyhe feketeribizli és gyengéden szilvás tónussal. Ízében a málnás-ribizlis jegyek uralkodnak. Sok szép sav és visszafogott tannin engedi érvényesülni a buja gyümölcsösséget.

A fajta könnyedebb, közepes testű, önálló fogyasztásra sarkalló lágy,  gyümölcsökben gazdag változata.

1570 Ft / 0,75 l

Koch Hajós-Bajai Kadarka

Cikkszám: b03

Ez a  gyönyörű Kadarka ízében és illatában a 2020-as évjárat melegségét és a kiváló bácskai feketeföld gazdagságát hordozza. Fakádban erjesztettük, majd tölgyfahordóban érleltük, hogy bársonyos, fűszeres legyen.

Hajós-Bajai Borvidék, rövid másodtöltésű barrique hordós érlelésű prémium bor.

1460 Ft / 0,75 l

Hajós-Bajai Kékfrankos

Cikkszám: b06

Meggypiros színű Hajós-Bajai Kékfrankos. Bársonyos illatában meggy, étcsokoládé, pici mandula és többféle pörkölési jegy. Szájban igazi, lendületes kékfrankos sok szép savval, meggyel, eleganciával és könnyedséggel. Kiegyensúlyozott vörösbor. Hosszú lecsengésében érett meggy uralkodik egy csipetnyi fűszerpaprikával.

1270 Ft / 0,75 l

Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon

Cikkszám: b04

Bíbor színű Cabernet Sauvignon bor. Illatában erdei gyümölcsök sokasága mediterrán fűszerekkel. Ízében a málnás-ribizlis jegyek uralkodnak. Sok szép sav és visszafogott tannin engedi érvényesülni a gyümölcsösséget.

A bordeaux-i fajta könnyedebb, önálló fogyasztásra sarkalló, közepesen testes gyümölcsökben gazdag változata.

Koch Pincészet, Hajós-Bajai Borvidék, borotai pince.

1370 Ft / 0,75 l

Hajós-Bajai Cabernet Franc

Cikkszám: b17

Cabernet Franc. A fűszeres-paprikás illat jegyeken áthatoló intenzív meggyesség az első élmény. Élénk savak, kerek tanninok, az életkorhoz képest meglepő lágyság jellemzi a bort. Elsőre a jó ivóbor kategóriájába tartozik. Kis férfias kesernyésség, közepes test mutatkozik. Kortyolgatva, szellőztetve illatában dió jelenik meg, így aztán újra kell kezdeni a kóstolást. A fajta itt a kedves arcát mutatja.

1490 Ft / 0,75 l

Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique

Cikkszám: b19

Mély bíbor színű Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique vörösbor. Fűszeres illat, azután szellőztetéssel egyre több gyümölcs, csonthéjas érkezik, azután kávé és étcsokoládé, s mindezt finom vanília lengi be. Szájban a fajta piros húsú gazdagsága jelenik meg a málnától az áfonyáig. Komplex, mégis inkább gyümölcsös bor. Talán itt mutatkozik meg leginkább a borász igénye: mindenek előtt a szőlő zamata uralkodjék, s ha lehet, ezt támogassa az érlelés. Hosszú lecsengésében tüzek és fűszerek - tökéletes összhangban.

1990 Ft / 0,75 l

Hajós-Bajai Cuvée Cabernet Sauvignon - Pinot Noir

Cikkszám: b56

Cabernet Sauvignon - Pinot Noir házasítás

Száraz cuvée vörösbor (prémium)Mély vörös, már-már feketébe hajló szín. Illatában pörkölési jegyeken üldögélnek az erdei gyümölcsök. Komplexitására jellemző, hogy szellőztetéssel szilva jelenik meg, azután némi étcsokoládé is. Szájban sok, gazdag, szép sav hozza-viszi a gyümölcsöket - finom vaníliás, ánizsos, gyömbéres, keleties kísérettel. Lecsengése hasonlóan gazdag. A nagy bordeaux-i sauvignon és a burgundiai pinot noir -ból készült izgalmas, buja bor.

1490 Ft / 0,75 l

FRISCH Kadarka (Selection)

Cikkszám: b64

A selection kadarka a legjobb minőséget adó dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, terméskorlátozással termelt szőlőből készített vörösbor. Gyors, rövid hordós érlelés miatt friss, gyümölcsös, mégis bársonyos és kedves ízű bor.

A borászat egyik kedves vörös tétele, a hozamkorlátozásnak köszönhetően igazi  kadarkás fajta jellemzőkkel.

1990 Ft / 0,75 l

FRISCH Merlot Selection

Cikkszám: b63

A válogatott, kézzel szüretelt, hozamkorlátozott illatos merlot szőlőből. A nagyon rövid hordós érlelés miatt friss, gyümölcsös, mégis bársonyos és kedves vörösbor.

A pincészet egyik olyan bora, amelyik szépen képes visszaadni a friss szőlő és a szüret illatát.

1990 Ft / 0,75 l

Minőségi borok

Koch Kékfrankos vörösbor

Cikkszám: b11

Fiatalos, gyümölcsös száraz kékfrankos vörösbor, amit 15-16 °C-on, magyaros ételekhez, pörköltekhez, fűszeres sültekhez ajánlunk. Sötét rubin szín, kellemes illat mely összhangban van beltartalmi értékeivel. 

1160 Ft / 0,75 l

Koch Merlot vörösbor

Cikkszám: b12

Ez a fahordóban érlelt merlot vörösbor magán hordozza a Szekszárdi borvidék minden szépségét. Gyümölcsös, bársonyos fajtajelleges. 15-16 °C-on, magyaros ételekhez, pörköltekhez, fűszeres sültekhez ajánlott.

1160 Ft / 0,75 l

Koch Cabernet Sauvignon

Cikkszám: b13

Fahordós érlelésű karakteres Cabernet Sauvignon vörösbor. A Hajós-Bajai birtok legkiválóbb fajtája mely magába gyűjtötte a rengeteg napfényt, a bácskai feketeföld gazdagságát, valamint a gondos törődést a szőlőben és pincében. Fogyasztása 16-18 °C-on ajánlott.

1160 Ft / 0,75 l

Villányi vörösborokVinArt pince

Villányi Portugieser Classicus

Cikkszám: b21

Portugieser vörösbor. Üde, kedves illat, bársonyos íz jellemzi e friss melegszívű villányi oportót. Lassan kortyolva izgalmas, felüdítő élményt nyújt.

vörösborok villány kikerics védjegy         Akció -18% a készlet erejéig!

Akció -18% a készlet erejéig! 1320 Ft helyett:

1080 Ft / 0,75 l

Koch&Evans Villányi Franc 2018

Cikkszám: b79

A Villányi Franc az elegancia és a harmónia megtestesítője.

Kirobbanóan intenzív illat és ízvilággal rendelkező, robosztusan testes Cabernet Franc. Feketeribizli, étcsokoládé, dohány, pipafüst és cédrus tökéletes elegye, amely hosszú percekig tartó lecsengéssel teszi a borélményt felejthetetlenné.

Villányi védett eredetű Super Prémium száraz vörösbor

12990 Ft / 0,75 l

Villányi Csanád Cuvée 2012

Cikkszám: b24

A Csanád Cuvée 2012 a Villányi Borvidéken található Vin Art Pincészetünk nagy figyelemmel készített vörösbora, melyet csak kiváló évjáratokban készítünk legjobb dűlőink hordószelektált boraiból. 14 hónapig kis fahordóban, majd 16 hónapig palackban érleltük, mire kialakult az izgalmas, gazdag illat és a magával ragadó íz. Merlot 25%, Cabernet Franc 50%, Cabernet Sauvignon 25% házasítás.

Összesen: 5000 palack készült belőle

Maximum 1 karton (6 palack) rendelhető!

14900 Ft / 0,75 l

Csanád Cuvée 2015 Superior

Cikkszám: b46

A Csanád Cuvée prémium vörösbor villányi Vin Art Pincészetünk egyik legnagyobb gonddal készített bora. Kizárólag kiváló évjáratokban készítjük, a legjobb dűlőink hordószelektált boraiból.

14 hónapot kis fahordóban, majd 16 hónapot palackban érleltük, mire kialakult az izgalmas, gazdag illat és a magával ragadó íz.

Merlot 25%, Cabernet Franc 50%, Cabernet Sauvignon 25% házasítás.

8350 Ft / 0,75 l

Villányi Cabernet Sauvignon Prémium 2012

Cikkszám: b47

Legmagasabb minőséget képviseli ez a Cabernet Sauvignon vörösbor a villányi borvidéken. Saját ültetvényünk kiváló fekvése, magas tőkeszáma, alacsony terhelése miatt már a szőlő is a legkiválóbb volt, melyből a bor hosszú kis fahordós, majd palackos érlelés után fejlődött igazi prémium minőséggé. Bársonyos tanninok, gyönyörű, izgalmas zamatok és illatok teljesítik ki az élményt, melyet a bor kóstolása nyújt. Fogyasztása 18-19 °C-on ajánlott.

Maximum 1 karton (6 palack) rendelhető!

9300 Ft / 0,75 l

VinArt Cabernet Sauvignon Classicus

Cikkszám: b48

Vin Art Pincészetünk művészi igényességgel készítette ezt a Cabernet Sauvignon bort, mely a villányi borvidék védett eredetű classicus minőségű vörösbora. Saját szőlőültetvényünk kiváló fekvése, a gondos szüret és a válogatás után hagyományosan erjesztett, majd tölgyfahordóban érett. Gazdag illat, összetett karakteres ízvilág jellemzi.

Pannon Borrégió, Villányi Borvidék, Vinart Pince

2130 Ft / 0,75 l

VinArt Cabernet Franc Classicus

Cikkszám: b81

Villányi Cabernet Franc Classicus. Elegáns közepesen testes vörösbor a borvidéki Franc-ok minden szépségével.

A Villányi eredetvédelmi előírások szempontjából classicus elnevezésre a borvidékre és az adott fajtára jellemző borok jogosultak, jelölése a palackokon az eredetvédelmi Kikerics védjegy megjelenítésével történik.

2130 Ft / 0,75 l

Villányi Cabernet Sauvignon Prémium 2015

Cikkszám: b26

Cabernet Sauvignon vörösborok a villányi borvidéken majdnem minden évben képesek egyedi prémium minőségű borokat adni a 2015-ös évjárat ilyen volt. 

A villányi vörösborokra jellemző tekintélyes sötét gránátvörös színű, illat valamint zamatokban gazdag, és bársonyos tannin tartalmú ital. Nagy potenciállal és hosszú érlelési lehetőséggel rendelkezik.

4590 Ft / 0,75 l

Villányi Franc száraz vörösbor

Cikkszám: b55

A villányi Cabernet Franc ültetvényünk kiváló fekvése, és a gondos fürtválogatás miatt a szőlő a legmagasabb minőségű volt, melyből a bor kisfahordós, majd palackos érlelés után fejlődött igazi prémium minőséggé.

Villányi Franc vörösbor

7770 Ft / 0,75 l

Francia Módi Cuvée vörösbor

Cikkszám: b65

Kifinomult elegancia, tökéletes harmónia jellemzi ezt a bort. Stílusa gyümölcsös és mégis bársonyosan telt. A három nagy Bordeaux-i kékszőlő fajta, Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon házasítása. Közepes testű, jól iható és fogyasztóbarát száraz cuvée.

Koch Borászat, Vinart Pince, Villányi Borvidék

2130 Ft / 0,75 l

899- Villányi Cabernet Franc

Cikkszám: b50

A 899 Villányi Franc a VinArt pince egyik superior prémium bora, megtestesíti Koch Csaba vörös-borkészítési filozófiáját. Az egyik legszebb a 2015-ös évjáratban is csak 899 palack készült belőle. Remek dizájnnal, egyedileg sorszámozott címkével, prémium bordeaux-i palackokban kerül forgalomba.

21780 Ft / 0,75 l

899- Villányi Syrah vörösbor

Cikkszám: b52

A 899 Syrah a villányi VinArt borászatunk egyik csúcs vörösbora, méltón képviseli Koch Csaba borkészítési filozófiáját. Az egyik legszebbnek tartott 2015-ös évjáratban is csak 899 palack készült belőle. Kivételes dizájnnal prémium bordeaux-i palackokban önálló sorszámozással ellátott címkével került forgalomba.

21780 Ft / 0,75 l

899- Villányi Merlot vörösbor

Cikkszám: b51

A 899 Merlot a villányi VinArt pincénk egyik csúcs prémium vörösbora, magán viseli Koch Csaba borkészítési filozófiáját. A szép 2015-ös évjáratban is csak 899 palack készült belőle. Remek dizájnnal prémium bordeaux-i palackokban önálló sorszámozással ellátott címkével került forgalomba.

Gold medal Berliner Wine Trophy

21780 Ft / 0,75 l

Koch Pálma Syrah Classicus

Cikkszám: b36

Villányi védett eredetű száraz vörösbor. Magyarország, Diósviszló, Villányi borvidék. Pálma első bora, mely 100% Syrah szőlőfajtából készült és 6 hónapot érlelődött francia barrique hordóban. 1289 palack készült belőle.

Borverseny Vinagora Legjobb Magyar Syrah

7140 Ft / 0,75 l


Szortimentünkben megtalálhatók a Hajós-Bajai, és a Villányi Borvidéken termelt classicus és prémium vörösborok a könnyű gyümölcsöstől a testes felsőkategóriás superior vörösborokig. A Hagyományos oxidatív, vagy a korszerű reduktív eljárással feldolgozott, majd hordós érlelést, barikolást követően palackozott tételek.

Vörösborok és betegség megelőzés

A vörösborok egészségvédő hatása ma már nem ismeretlen, már régen is megfigyelték gyomorproblémákra, gyulladásokra gyakorolt gyógyító hatását. Jó minőségű termékek jelentős mértékben tartalmaznak polifenolt, konkrétan több mint tízszeres mennyiségben, mint fehér társaik, remek antioxidáns.

Hatóanyag tartalmuk szerint csökkenő sorrendben a Cabernet Sauvignon, a pinot noir, a zweigelt, a portugieser és a merlot következik.

Fontos azonban, hogy a minőségi borfogyasztáshoz hozzátartozik a mértékletesség is. Férfiaknak 2-3 dl, nőknek 1-2 deciliter elfogyasztása javasolt naponta. Ennél nagyobb napi mennyiség felett már káros hatásai lehetnek a szervezet egészére.

Betegségek prevenciós itala

Szív és érrendszeri betegségek kialakulása a felére csökkenthető mértékletes fogyasztásával. A benne található szaponin érvédő hatású, a káros koleszterin nem tud megtapadni az érfalon.

Ezeken túl gyulladáscsökkentő, sejtvédő, magas kalcium és magnézium tartalmának köszönhetően izületi és csontbántalmak enyhítésében is alkalmazható.

Prémium Vörösborok Magyarország-száraz

A borászok és a fogyasztók is egyetértenek abban, hogy ezek a vörös tételek fahordós érlelést igényelnek, majd palackozást követően is pihenniük kell, így alakulnak ki a tercier aromák amitől teljes élményt kapnak fogyasztóik.

A pohárban is hagyjunk nekik időt, vegyük szemügyre, élvezzük illatukat, és lassan kortyolva gyönyörködjük ízükben!

Az idősebb tételek dekantálására is szükség lehet. Az erre a célra kialakított dekantáló edénybe töltsük át a palack tartalmát és a fogyasztásuk előtt több kevesebb ideig hagyjuk szellőzni. Ekkor az oxigénnel való találkozás során felüdül, illatosabbá, zamatosabbá válik és az aromák erőteljesebben jelentkeznek a nedűben. Ügyeljünk rá, hogy pohárba töltéskor a lerakódott üledéket ne töltsük át.

Dekantáló edény

Egészségükre!

Borok, Gyümölcslevek rendelése