Villányi VörösborokVinArt pince

A kiszállítás 20.000 Ft-os rendelés felett ingyenes!

Classicus borok

Villányi Portugieser Classicus

Cikkszám: b21

Portugieser vörösbor. Üde, kedves illat, bársonyos íz jellemzi e friss melegszívű villányi oportót. Lassan kortyolva izgalmas, felüdítő élményt nyújt.

vörösborok villány kikerics védjegy         

1599 Ft / 0,75 l

VinArt Cabernet Sauvignon Classicus

Cikkszám: b48

Vin Art Pincészetünk művészi igényességgel készítette ezt a Cabernet Sauvignon bort, mely a villányi borvidék védett eredetű classicus minőségű vörösbora. Saját szőlőültetvényünk kiváló fekvése, a gondos szüret és a válogatás után hagyományosan erjesztett, majd tölgyfahordóban érett. Gazdag illat, összetett karakteres ízvilág jellemzi.

Pannon Borrégió, Villányi Borvidék, Vinart Pince

2749 Ft / 0,75 l

VinArt Cabernet Franc Classicus

Cikkszám: b81

Villányi Cabernet Franc Classicus. Elegáns közepesen testes vörösbor a borvidéki Franc-ok minden szépségével.

A Villányi eredetvédelmi előírások szempontjából classicus elnevezésre a borvidékre és az adott fajtára jellemző borok jogosultak, jelölése a palackokon az eredetvédelmi Kikerics védjegy megjelenítésével történik.

2749 Ft / 0,75 l

Francia Módi Cuvée vörösbor

Cikkszám: b65

A Francia vörösborok kifinomult eleganciája, tökéletes harmónia jellemzi ezt a bort. Stílusa gyümölcsös és mégis bársonyosan telt. A három nagy Bordeaux-i kékszőlő fajta, Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon valamint Syrah házasítása. Közepes testű, jól iható és fogyasztóbarát száraz cuvée.

Koch Borászat, Vinart Pince, Villányi Borvidék

2749 Ft / 0,75 l

Koch Pálma Syrah Classicus

Cikkszám: b36

Villányi védett eredetű száraz vörösbor. Magyarország, Diósviszló, Villányi borvidék. Pálma első bora, mely 100% Syrah szőlőfajtából készült és 6 hónapot érlelődött francia barrique hordóban.

Borverseny Vinagora Legjobb Magyar Syrah

7999 Ft / 0,75 l

Villányi Prémium vörösborok

Koch&Evans Villányi Franc 2018

Cikkszám: b79

A Villányi Franc az elegancia és a harmónia megtestesítője.

Kirobbanóan intenzív illat és ízvilággal rendelkező, robosztusan testes Cabernet Franc. Feketeribizli, étcsokoládé, dohány, pipafüst és cédrus tökéletes elegye, amely hosszú percekig tartó lecsengéssel teszi a borélményt felejthetetlenné.

Villányi védett eredetű Super Premium száraz vörösbor

13999 Ft / 0,75 l

Csanád Cuvée 2012 superior

Cikkszám: b24

A Csanád Cuvée 2012 a Villányi Borvidéken található Vin Art Pincészetünk nagy figyelemmel készített vörösbora, melyet csak kiváló évjáratokban készítünk legjobb dűlőink hordószelektált boraiból. 14 hónapig kis fahordóban, majd 16 hónapig palackban érleltük, mire kialakult az izgalmas, gazdag illat és a magával ragadó íz. Merlot 25%, Cabernet Franc 50%, Cabernet Sauvignon 25% házasítás.

Összesen: 5000 palack készült belőle

Maximum 1 karton (6 palack) rendelhető!

14299 Ft / 0,75 l

Csanád Cuvée 2015 Superior

Cikkszám: b46

A Csanád Cuvée prémium vörösbor villányi Vin Art Pincészetünk egyik legnagyobb gonddal készített bora. Kizárólag kiváló évjáratokban készítjük, a legjobb dűlőink hordószelektált boraiból.

14 hónapot kis fahordóban, majd 16 hónapot palackban érleltük, mire kialakult az izgalmas, gazdag illat és a magával ragadó íz.

Merlot 25%, Cabernet Franc 50%, Cabernet Sauvignon 25% házasítás.

9499 Ft / 0,75 l

Villányi Csanád Cuvée 2016

Cikkszám: b82

Mély, érett, nagy testű prémium villányi cuvée vörösbor. A hordós érlelés fahéj illata mellé, intenzív fekete cseresznye, érett szilva, aszalt füge és erdei gyümölcsök jelennek meg.

Bordeaux-i stílus, 50% Cabernet Franc alap, 25-25% Merlot és Cabernet sauvignon házasítás.

9499 Ft / 0,75 l

VinArt Cabernet Sauvignon Prémium 2012

Cikkszám: b47

Legmagasabb minőséget képviseli ez a Cabernet Sauvignon vörösbor a villányi borvidéken. Saját ültetvényünk kiváló fekvése, magas tőkeszáma, alacsony terhelése miatt már a szőlő is a legkiválóbb volt, melyből a bor hosszú kis fahordós, majd palackos érlelés után fejlődött igazi prémium minőséggé. Bársonyos tanninok, gyönyörű, izgalmas zamatok és illatok teljesítik ki az élményt, melyet a bor kóstolása nyújt. Fogyasztása 18-19 °C-on ajánlott.

Maximum 1 karton (6 palack) rendelhető!

9999 Ft / 0,75 l

VinArt Cabernet Sauvignon Prémium 2015

Cikkszám: b26

A Cabernet Sauvignon vörösborok a villányi borvidéken majdnem minden évben képesek egyedi prémium minőségű borokat adni a 2015-ös évjárat ilyen volt. 

A villányi vörösborokra jellemző tekintélyes sötét gránátvörös színű, illat valamint zamatokban gazdag, és bársonyos tannin tartalmú ital. Nagy potenciállal és hosszú érlelési lehetőséggel rendelkezik.

4999 Ft / 0,75 l

Villányi Franc 2017 prémium

Cikkszám: b55

A villányi Cabernet Franc ültetvényünk kiváló fekvése, és a gondos fürtválogatás miatt a szőlő a legmagasabb minőségű volt, melyből a bor kisfahordós, majd palackos érlelés után fejlődött igazi prémium minőséggé.

Villányi Franc vörösbor

7770 Ft / 0,75 l

899- Cabernet Franc prémium

Cikkszám: b50

A 899 Villányi Franc a VinArt pince egyik superior prémium bora, megtestesíti Koch Csaba vörös-borkészítési filozófiáját. A tökéletes 2016-os évjáratban is csak 899 palack készült belőle. Remek dizájnnal, egyedileg sorszámozott címkével, prémium bordeaux-i palackokban kerül forgalomba.

21999 Ft / 0,75 l

899- Syrah prémium vörösbor

Cikkszám: b52

A 899 Syrah a villányi VinArt borászatunk egyik csúcs vörösbora, méltón képviseli Koch Csaba borkészítési filozófiáját. Az egyik legszebbnek tartott 2015-ös évjáratban is csak 899 palack készült belőle. Kivételes dizájnnal prémium bordeaux-i palackokban önálló sorszámozással ellátott címkével került forgalomba.

21999 Ft / 0,75 l

899- Merlot prémium vörösbor

Cikkszám: b51

A 899 Merlot a villányi VinArt pincészet egyik csúcs prémium vörösbora, magán viseli Koch Csaba borkészítési filozófiáját. A szép 2015-ös évjáratban is csak 899 palack készült belőle. Remek dizájnnal prémium bordeaux-i palackokban önálló sorszámozással ellátott címkével került forgalomba.

Gold medal Berliner Wine Trophy

21999 Ft / 0,75 l

Vörösborok Villányból

A Villányi vörösborok már megjelenésükben is tekintélyt parancsolóak, sötét mélyvörös színűek, illat- és zamat gazdagok, bársonyos tannin-tartalmúak, nagy potenciállal és hosszú érlelhetőséggel rendelkeznek.

A borászok egyetértenek, hogy ezek a borok lehetőleg hosszú fahordós érlelést igényelnek, majd azután a palackban is pihenniük kell, így alakulnak ki a tercier aromák amik biztosítják a komplex élményt fogyasztóiknak.

A kitöltést követően is hagyjunk nekik időt, ha szükséges dekantáljuk, nézegessük, élvezzük illatukat, és lassan kortyolgassuk őket!

A Villányi borvidék Magyarország legdélebben fekvő bortermelő területe, az egyedi submeditererán éghajlatnak köszönhetően remek ízű és illatú, tanninban és alkoholban gazdag vörösborok jellemzik az itt termesztett szőlőből készült italokat.

A Villányi borvidék rangját  évszázadok óta elsősorban a vörösborok adják, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy itt a vörösborkészítés tudásának átadása apáról fiúra szállt. A kiváló éghajlati és talajadottságok mellett helyi hagyományok, divat és nem utolsósorban a piac van jelentős hatással a területen készült borok változatos stílusára.

A hagyományos szőlőfajtákhoz tartozik még a Kadarka, a Kékfrankos, a Portugieser, a Petit Verdot vagy a siller bor. A fehér fajták közül a chardonnay, Olaszrizling és az Irsai Olivér is. Északi fekvésű dűlőkben egyre nagyobb területen található meg a hidegebb klímát kedvelő Pinot Noir ültetvény.

Hazai és külföldi borfogyasztók, borszakértők a világ legelitebb bortermő vidékei közé sorolják. A Tokaji Borvidékkel karöltve a hagyományok és az innováció találkozásával olyan borok születnek amik a magyar borok hírnevét hordozzák a világban.

Eredetvédelem Villányi Borvidék

Villányi vörösborok eredetvédelem kikerics védjegyA Villányi borok földrajzi eredet megjelölése a palackokon a Kikerics védjegy megjelenítésével történik. Classicus elnevezés a borvidék területéről származó szőlőkből készített, a terroár, és az adott fajta jegyeit magukon hordozó borok összefoglaló neve.

Prémium kategóriába csak azok a borok kerülhetnek, amelyek szigorú szabályozásnak tesznek eleget, és egyedi dűlő jelleget, valamint a borászra, a borászatra jellemző további sajátos értékeket képviselnek. Villányi prémium bor esetében minimum egy éves hordós érlelés kötelező és csak a 100% prémium cabernet franc-ból készített bor nevezhető Villányi Franc -nak.

A Villány oltalom alatt álló eredet-megjelölés termékleírása

Vinart Pince

Hajós-Bajai borok

Borok, Gyümölcslevek rendelése