Villányi VörösborokVinArt pince

A kiszállítás 20.000 Ft-os rendelés felett ingyenes!

Classicus borok

VinArt Cabernet Franc Classicus

Villányi Cabernet Franc Classicus. Elegáns közepesen testes vörösbor a borvidéki Franc-ok minden szépségével.

A Villányi eredetvédelmi előírások szempontjából classicus elnevezésre a borvidékre és az adott fajtára jellemző borok jogosultak, jelölése a palackokon az eredetvédelmi Kikerics védjegy megjelenítésével történik.

2799 Ft / 0,75 l

Villányi Cabernet Sauvignon Classicus

Vin Art Pincészetünk művészi igényességgel készítette ezt a Cabernet Sauvignon bort, mely a villányi borvidék védett eredetű classicus minőségű vörösbora. Saját szőlőültetvényünk kiváló fekvése, a gondos szüret és a válogatás után hagyományosan erjesztett, majd tölgyfahordóban érett. Gazdag illat, összetett karakteres ízvilág jellemzi.

Pannon Borrégió, Villányi Borvidék, Vinart Pince

2799 Ft / 0,75 l

Francia Módi Cuvée vörösbor

A Francia vörösborok kifinomult eleganciája, tökéletes harmónia jellemzi ezt a cuvée bort. Stílusa gyümölcsös és mégis bársonyosan telt. A három nagy Bordeaux-i kékszőlő fajta, Cabernet Franc, Merlot, valamint Cabernet Sauvignon házasítása. Közepes testű, jól iható és fogyasztóbarát száraz cuvée.

Koch Borászat, Vinart Pince, Villányi Borvidék

2799 Ft / 0,75 l

Koch Pálma Syrah Classicus

Villányi védett eredetű száraz vörösbor. Magyarország, Diósviszló, Villányi borvidék. 100% Syrah szőlőfajtából készült és 6 hónapot érlelődött francia barrique hordóban.

Borverseny Vinagora Legjobb Magyar Syrah

8699 Ft / 0,75 l

Villányi Prémium vörösborok

Koch&Evans Villányi Franc 2018

A Villányi Franc az elegancia és a harmónia megtestesítője.

Kirobbanóan intenzív illat és ízvilággal rendelkező, robosztusan testes Cabernet Franc. Feketeribizli, étcsokoládé, dohány, pipafüst és cédrus tökéletes elegye, amely hosszú percekig tartó lecsengéssel teszi a borélményt felejthetetlenné.

Villányi védett eredetű Super Premium száraz vörösbor

16450 Ft / 0,75 l

Villányi Csanád Cuvée 2016

Mély, érett, nagy testű prémium villányi cuvée vörösbor. A hordós érlelés fahéj illata mellé, intenzív fekete cseresznye, érett szilva, aszalt füge és erdei gyümölcsök jelennek meg.

Bordeaux-i stílus, 50% Cabernet Franc alap, 25-25% Merlot és Cabernet sauvignon házasítás.

9800 Ft / 0,75 l

VinArt Cabernet Sauvignon Prémium 2012

Legmagasabb minőséget képviseli ez a Cabernet Sauvignon vörösbor a villányi borvidéken. Saját ültetvényünk kiváló fekvése, magas tőkeszáma, alacsony terhelése miatt már a szőlő is a legkiválóbb volt, melyből a bor hosszú kis fahordós, majd palackos érlelés után fejlődött igazi prémium minőséggé. Bársonyos tanninok, gyönyörű, izgalmas zamatok és illatok teljesítik ki az élményt, melyet a bor kóstolása nyújt. Fogyasztása 18-19 °C-on ajánlott.

Maximum 1 karton (6 palack) rendelhető!

11549 Ft / 0,75 l

VinArt Cabernet Sauvignon Prémium 2015

A Cabernet Sauvignon vörösborok a villányi borvidéken majdnem minden évben képesek egyedi prémium minőségű borokat adni a 2015-ös évjárat ilyen volt. 

A villányi vörösborokra jellemző tekintélyes sötét gránátvörös színű, illat valamint zamatokban gazdag, és bársonyos tannin tartalmú ital. Nagy potenciállal és hosszú érlelési lehetőséggel rendelkezik.

5700 Ft / 0,75 l

Villányi Franc 2021 prémium

A villányi Cabernet Franc ültetvényünk kiváló fekvése, és a gondos fürtválogatás miatt a szőlő a legmagasabb minőségű volt, melyből a bor kisfahordós, majd palackos érlelés után fejlődött igazi prémium minőséggé.

Villányi Franc vörösbor

5700 Ft / 0,75 l

899- Cabernet Franc prémium

A 899 Villányi Franc a VinArt pince egyik superior prémium bora, megtestesíti Koch Csaba vörös-borkészítési filozófiáját. A tökéletes 2016-os évjáratban is csak 899 palack készült belőle. Remek dizájnnal, egyedileg sorszámozott címkével, prémium bordeaux-i palackokban kerül forgalomba.

27700 Ft / 0,75 l

899- Syrah prémium vörösbor

A 899 Syrah a villányi VinArt borászatunk egyik csúcs vörösbora, méltón képviseli Koch Csaba borkészítési filozófiáját. Az egyik legszebbnek tartott 2015-ös évjáratban is csak 899 palack készült belőle. Kivételes dizájnnal prémium bordeaux-i palackokban önálló sorszámozással ellátott címkével került forgalomba.

27700 Ft / 0,75 l

899- Merlot prémium vörösbor

A 899 Merlot a villányi VinArt pincészet egyik csúcs prémium vörösbora, magán viseli Koch Csaba borkészítési filozófiáját. A szép 2017-es évjáratban is csak 899 palack készült belőle. Remek dizájnnal prémium bordeaux-i palackokban önálló sorszámozással ellátott címkével került forgalomba.

Gold medal Berliner Wine Trophy

27700 Ft / 0,75 l

Vörösborok Villányból

A Villányi vörösborok már megjelenésükben is tekintélyt parancsolóak, sötét mélyvörös színűek, illat- és zamat gazdagok, bársonyos tannin-tartalmúak, nagy potenciállal és hosszú érlelhetőséggel rendelkeznek.

A borászok egyetértenek, hogy ezek a borok lehetőleg hosszú fahordós érlelést igényelnek, majd azután a palackban is pihenniük kell, így alakulnak ki a tercier aromák amik biztosítják a komplex élményt fogyasztóiknak.

A kitöltést követően is hagyjunk nekik időt, ha szükséges dekantáljuk, nézegessük, élvezzük illatukat, és lassan kortyolgassuk őket!

A Villányi borvidék Magyarország legdélebben fekvő bortermelő területe, az egyedi submeditererán éghajlatnak köszönhetően remek ízű és illatú, tanninban és alkoholban gazdag vörösborok jellemzik az itt termesztett szőlőből készült italokat.

A Villányi borvidék rangját  évszázadok óta elsősorban a vörösborok adják, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy itt a vörösborkészítés tudásának átadása apáról fiúra szállt. A kiváló éghajlati és talajadottságok mellett helyi hagyományok, divat és nem utolsósorban a piac van jelentős hatással a területen készült borok változatos stílusára.

A hagyományos szőlőfajtákhoz tartozik még a Kadarka, a Kékfrankos, a Portugieser, a Petit Verdot vagy a siller bor. A fehér fajták közül a chardonnay, Olaszrizling és az Irsai Olivér is. Északi fekvésű dűlőkben egyre nagyobb területen található meg a hidegebb klímát kedvelő Pinot Noir ültetvény.

Hazai és külföldi borfogyasztók, borszakértők a világ legelitebb bortermő vidékei közé sorolják. A Tokaji Borvidékkel karöltve a hagyományok és az innováció találkozásával olyan borok születnek amik a magyar borok hírnevét hordozzák a világban.

Eredetvédelem Villányi Borvidék

Villányi vörösborok eredetvédelem kikerics védjegyA Villányi borok földrajzi eredet megjelölése a palackokon a Kikerics védjegy megjelenítésével történik. Classicus elnevezés a borvidék területéről származó szőlőkből készített, a terroár, és az adott fajta jegyeit magukon hordozó borok összefoglaló neve.

Prémium kategóriába csak azok a borok kerülhetnek, amelyek szigorú szabályozásnak tesznek eleget, és egyedi dűlő jelleget, valamint a borászra, a borászatra jellemző további sajátos értékeket képviselnek. Villányi prémium bor esetében minimum egy éves hordós érlelés kötelező és csak a 100% prémium cabernet franc-ból készített bor nevezhető Villányi Franc -nak.

A Villány oltalom alatt álló eredet-megjelölés termékleírása

Vinart Pince

Hajós-Bajai borok

Borok, Gyümölcslevek rendelése