Biztonságos bankkártyás fizetés a K&H Bank online vásárlási rendszerén keresztül történik! A
webshopban leadott 20.000 Forintos megrendelési érték felett Magyarország területére a házhozszállítás ingyenes.
Válogasson pincészeteink legjobb sokszoros díjnyertes boraiból! Versenyeken, felkészült szakértő zsűri által minősített és pontozott tételek.
A borok színűk alapján történő besorolása:
- Vörösbor: Kékszőlő fajtákból készíthető, a világos tégla-piros színtől az egészen sötét mély bíborszínig terjed.
- Siller bor: Szintén kékszőlőből készül, azoknál világosabb árnyalatú. Jellemzően Alacsony savtartalmú parfümös italok.
- Rozé (rosé): Vörös szőlőből készül és a mustot rövid ideig hagyják a zúzott bogyóhéjjal együtt ázni. Színe a világos lazac-pirostól a hagyma lilás-rózsaszínig terjedhet.
- Fehér bor: Fehér szőlőből készül, színe a halvány zöldes-sárgától, a borostyán sárgáig előfordul.
Cukortartalom szerinti kategóriák:
- Száraz: A maradék cukortartalom alacsonyabb, mint 4 gramm / liter.
- Félszáraz: Cukortartalmuk 4-12 gramm / liter közötti.
- Félédes bor: 12-45 gramm/l cukortartalmúak.
- Édes bor: Literenként akár több mint 48 gramm cukortartalommal is rendelkezhetnek.
Készítési módok:
- Jégbor Fagyott állapotú szőlőfürtökből préselt mustból készülő borkülönlegesség.
- Fajtabor: Egy nemes szőlő típusból, tradicionális eljárással készült bor.
- Cuvée: A cuvée vagy másnéven vegyes bor több szőlő,- borfajta házasítása.
- Barrikolt bor: Új vagy másodtöltésű barrique tölgyfahordóban érlelt borok.
- Aszúbor: Aszúsodott szőlő felhasználásával készített bor. Az aszúsodás során egy gombafajta (Botrytis cinerea) hatására nemes rothadáson (víz és savvesztés) megy keresztül a gyümölcs.
Étel párosítások
Szerezzen magának, vendégeinek és szeretteinek tökéletes gasztronómiai élményeket!
A
száraz vörös, rozé és fehérborokhoz vannak alapvető étel párosítási javaslatok, azonban ezek inkább csak a kísérletezésekhez nyújtanak segítséget, hiszen még mindig az a jó ital, amelyik ízlik a kóstolójának!
- Syrah vörösbor – vadhúsok és borsmártásos steak húsok, fűszeres báránygerinc, sült kacsamell.
- Portugieser – szárnyas és marhasültek, marhapaprikás, halászlé, sonkás-kolbászos hidegtál.
- Kadarka – fiatal marha- és bárányhús, halászlé, gulyás, paprikás, makaróni, spagetti, csípős ételek.
- Kékfrankos – sült disznó- és marhahús, paprikások, pince-pörkölt, vadpecsenyék, márvány sajtok.
- Cabernet Franc -vadételekhez, belsőségekkel készült ételek, vadas, báránysültek, füstölt sajtok.
- Cabernet Sauvignon – frissen sütött marhahús, vad-pörkölt, gombás ételek, kemény és kékpenészes sajtok.
- Merlot – Sonka, pácolt liba-kacsa ételek, füstölt nyelv, ementáli sajt.
- Rosé borok – főtt-párolt sertéshúsos fogások, hideg sültek, felvágottak, zöldség- és krémlevesek, kecskesajt.
- Chardonnay – Könnyebb saláta, szárnyas sült, malac sült, sütött- vagy rántott halak, sajtok.
- Cserszegi Fűszeres – sonkás, sajtos, libamájas, fehér húsból készült ételekhez, halakhoz és sajtokhoz. Indiai és arab fűszeres ételekhez.
- Olaszrizling – szendvicsek, hideg sültek, kocsonya, halászlé, marhahúsból készült ételek, Camembert sajtokhoz
- Irsai Olivér -kiváló aperitifnek, tartalmas levesek, töltött káposzta, pörköltek, kagyló, saláta, vagy pestós ételek.
- Extra Brut Pezsgők, szűretlen natúr száraz pezsgő - önálló aperitifként, osztrigához és meleg halas ételekhez.
- Édes bor – fehérhúsú szárnyasok, libamáj, sült halak, gyümölcsös körítésű sertés- és marhaételek, desszertek, csokoládék.
Egészségükre!
Vásárlás - Webshop
Alkoholtartalmú termékek megrendelését a szeszesitalok fogyasztására vonatkozó magyar jogszabályok értelmében csak 18. életévét betöltött megrendelő személy esetén tudjuk teljesíteni.
A megrendelés házhoz szállítását a Magyar Posta Logisztika futárszolgálata végzi, a csomagok kézbesítésére munkanapokon, 8-16 óra közötti időszakban kerül sor. (Törékeny, palackozott termékek.)
A Szállítási költségek
Magyarország területére vonatkoznak, külföldi szállítási igény esetén, vegye fel velünk a kapcsolatot
elérhetőségeink egyikén!
Általános Szerződési Feltételek (További információk szolgáltatói adatok, alapvető rendelkezések,
vásárlás menete, vinotéka regisztráció, fizetési módok, egyéb rendelkezések.)
A
vinotéka Magyar nyelvű adatkezelési tájékoztatója elérhető a következő linken:
(Személyes adatok köre, kezelése, adatvédelmi alapelvek, konverziókövetés, mobilalkalmazás használati feltételek.)
Főborász: Koch Csaba a 2019. év Bortermelője