Koch Fehérborok

A kiszállítás 20.000 Ft-os rendelés felett ingyenes!

Különleges Prémium Fehérborok

FRISCH Irsai Olivér Selection

Cikkszám: b59

A legjobb dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, terméskorlátozott Irsai Olivér szőlőből. Elegáns, illatában a bodza és a fehér virágok dominálnak. Ízében telt és gyümölcsös száraz fehérbor.

Csabagyöngye és a Pozsonyi fehér fajtákból nemesített szőlőfajta.

1890 Ft / 0,75 l

FRISCH Cserszegi Fűszeres Selection

Cikkszám: b60

A Szenes dűlőben termett, terméskorlátozott, kézzel szüretelt, szelektált cserszegi fűszeresből készült tétel.  Virágos, citrusos illatok, szép savak és ásványosság jellemző erre a fehérborra.

Irsai Olivér és piros tramini szőlőből nemesített hungarikum fajta.

1890 Ft / 0,75 l

FRISCH Chardonnay Selection

Cikkszám: b61

Terméskorlátozott, kézzel szüretelt, válogatott (selection) karcsú Chablis típusú, savhangsúlyos, elegáns chardonnay. A Szenes dűlő talajának magas humusz és mész tartalma, a sok napfény és a hozamkorlátozás miatt gazdag illat és ásványosság jellemzi.

 

1890 Ft / 0,75 l

Koch&Evans Hajós-Bajai Chardonnay 2020

Cikkszám: b80

Az Újvilág és az Óvilág fehérborainak legizgalmasabb stíluselemeiből megalkotott krémesen telt, sokrétű Chardonnay.

Keksz, vaj, vanília, szerecsendió és ananász aromák együttese, kiegyensúlyozott szerkezet és sok éves érlelési potenciál jellemzi.

Koch Csaba borász és Evans Victoria sommelier közös munkájának tökéletes bora.

4990 Ft / 0,75 l

Chardonnay Brut Pezsgő

Cikkszám: b66

Évjáratos Hajós-Bajai Chardonnay Brut Pezsgő 2017

Méthode traditionnelle - Tradicionális palackos erjesztésű .

Mély arany színű, apró és kifinomult buborék szerkezetű, oltalom alatt álló eredet-megjelölésű száraz pezsgő.

Családi és baráti összejövetelekhez, ünnepléshez 6-8 °C-on javasoljuk fogyasztását!

5330 Ft / 0,75 l

Olasz Módi Cuvée fehérbor

Cikkszám: b78

Olaszos temperamentum, friss gyümölcsösség, vibráló savak jellemzik. Stílusában könnyed, mégis izgalmasan egyedi, magában hordozza a mediterrán életérzést. Olaszrizling és rajnai rizling fehérborok házasítása. Közepesnél nagyobb testű, parányi maradék cukorral, igazi művészi cuvée.

1490 Ft / 0,75 l

Késői Szüretelésű Chardonnay

Cikkszám: b49

A zöld-zöld sárga színű olajos mozgású Chardonnay bor nagy testet ígér. Széna, kis zöld alma, egres, majd szellőzést követően érett szőlő illat jelentkezik. Szájban valóban nagy a test, de nem elég széles a savszerkezet. De ez talán nem is baj. Összbenyomást tekintve elegáns, úri, tekintélyes bor.

A 15-ös alkohol és a hordós érlelés révén a fehérborok között elgondolkodtató, kimagasló chardonnay született a Hajós-bajai borvidéken.

2120 Ft / 0,75 l

Fehér Bioborok

Koch Organic biobor -Castellum

Cikkszám: ob01

Boldog, szabadon növő, új, innovatív szőlőfajtából készítettem ezt a biobor-t, a lehető legkisebb biológiai lábnyommal, mindennemű vegyszer, és adalék nélkül.
Koch Csaba
Koch Fehérborok

1710 Ft / 0,75 l

Organic Ister biobor

Cikkszám: ob02

A Koch Organic bioborok sorában a második fehérbor az Ister, nevét a Duna görög nevéről kapta. Vegyszermentes termesztés és adalékanyagmentes borkészítésnek köszönhetően, a természetes gyümölcsösség dominál illatában és ízében is.

A Magyar szőlőtermesztés természetes kvalitásai ideálisak a környezetkímélő ökológiai növénytermesztésre. A védett klímájú Kárpát-medence optimális feltételei jobban megfelelnek a biodinamikus termesztés szempontjainak, mint a külföldi országok hasonló termőhelyei.

Bioborok fehér Koch eu-logo

1430 Ft / 0,75 l

Minőségi fehérborok

Cserszegi Fűszeres száraz fehérbor

Cikkszám: b08

Ez a cserszegi fűszeres igazán friss és gyümölcsös, illata citrusos, ízében a roppanó szőlőszem üdesége köszön vissza. Könnyed, száraz fehérbor. 11-12 °C-on fogyasztása salátákhoz, tésztaételekhez ajánlott.

A borászat legnagyobb területen termelt szőlőfajtájából készült gyümölcsös bor.

1080 Ft / 0,75 l

Koch Chardonnay fehérbor

Cikkszám: b09

Korszerű technológiával készített, fajtajelleges, ízben és zamatban gazdag, harmonikus fehérbor. 11-12 °C-ra hűtve fogyasztását főtt, párolt húsokhoz, sültekhez sós tésztákhoz ajánljuk. Családi összejövetelek, baráti beszélgetések kiváló kísérője. Közepesen testes száraz Chardonnay.

1080 Ft / 0,75 l

Prémium fehérborok

Hajós-Bajai Irsai Olivér

Cikkszám: b37

Virágzó tavaszi rét illatát, szikrázó napsütés vidámságát, az irsai olivér friss gyümölcsös roppanó üdeségét zártuk e palackba. Szabadítsa ki és élvezze ezt az érzést! Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott.

A pincészet egyik sokak által keresett, közkedvelt terméke.

1270 Ft / 0,75 l

Hajós-Bajai Cserszegi Fűszeres

Cikkszám: b53

Zöldes sárga bor. Illatában egres és bodza, valamint az asszonyos teltség ígérete. Szájban dallamos savak, komplexitás. A fajta és a technológia találkozása: megőrzött elsődleges illatok, ízek és aromák - mégsem parfüm, mégsem egysíkúság, hanem szép, egészséges, erőtől duzzadó extra teltség.

1270 Ft / 0,75 l

Hajós-Bajai Chardonnay Bor

Cikkszám: b58

Zöldes sárga színű, olajos mozgású Chardonnay bor. Illatában széna, vanília, körte, tökmag, krémesség. Ízében vajasság, teltség, fűszeresség. Némi fahéj és gyömbér teszi főúrivá a bor komplexitását. Hosszú lecsengésében csipetnyi ánizs és cherry.

Nem könnyű bor. Hozzáértőknek való. Testes száraz Chardonnay fehérbor .

1270 Ft / 0,75 l


A fehérborok készítésének alapja a jó minőségű érett fehérszőlő. A szőlőszemekből kipréselt mustból, a bogyóhéjtól elkülönítve erjesztett ital. Megjelenésben a világos zöld, és sárga színtől az aranysárgáig terjedhet. A friss ropogósság jellemző a pincészet fehér palettájára, azért találhatunk nagytestű, magas alkoholtartalmú, száraz, félszáraz, de még édes termékeket is. A borász filozófiája is nagymértékben befolyásolja a késztermék tulajdonságait.

Jellemzően étkezés előtti aperitifként, desszertként és frissítő italként is kedvelt az étkezések közötti időszakokban. A fehérborok alkalmasak aromájuk és savasságuk miatt főzéshez, a húsfélék és egyéb ételek lágyítására is.

A Magyar sajátos borfogyasztás egyik közkedvelt formája a fröccsként történő italozgatás, ki több, ki kevesebb szódával szereti. Azonban tisztán kortyolgatva élvezhetjük ki igazán ízeiket.

A Koch Borászat teljes fehérbor szortimentje megtalálható a webshopban. Chardonnay, Cserszegi Fűszeres, Irsai Olivér, Bácska (Ister), Castellum (Pannonija) pezsgő, bioborok, kései szüretelésű, Sauvignon Blanc, Rajnai és Olaszrizling cuvée, stb.

A Hajós-Bajai borvidék csodálatos pincesorai és szőlőtermesztési szempontból tökéletes klímája miatt tradíció itt a borászat. A talaj remek adottságai a fehér- és kékszőlők termesztésének is kedvez, és ebből fakadóan remek fehér superior bortípusok készülnek a borvidék teljes területén. A Borotai területen a rezisztens fajták telepítésével jelentős mértékű bio szőlő termelés valósult meg.

Száraz prémium fehérbor pohárba töltve

Borok, Gyümölcslevek rendelése