Koch Vörösborok Hajós-Baja

A kiszállítás 20.000 Ft-os rendelés felett ingyenes!

Prémium vörösborok

Koch Merlot Prémium

Bíbor vörös színű merlot vörösbor. Illatában erdei gyümölcsök sokasága mediterrán fűszerekkel, szőlő, enyhe feketeribizli és gyengéden szilvás tónussal.

Ízében a málnás-ribizlis jegyek uralkodnak. Sok szép sav és visszafogott tannin engedi érvényesülni a buja gyümölcsösséget. A fajta könnyedebb, közepes testű, önálló fogyasztásra sarkalló lágy, gyümölcsökben gazdag változata.

A pincészet egyik olyan bora, amelyik szépen képes visszaadni a friss szőlő és a szüret illatát.

1949 Ft / 0,75 l

Koch Hajós-Bajai Kadarka

Ez a gyönyörű Kadarka ízében és illatában a 2020-as évjárat melegségét és a kiváló bácskai feketeföld gazdagságát hordozza.

Fakádban erjesztettük, majd tölgyfahordóban érleltük, hogy bársonyos, fűszeres legyen. Hajós-Bajai Borvidék, rövid másodtöltésű barrique hordós érlelésű prémium bor.

1999 Ft / 0,75 l

Hajós-Bajai Kékfrankos

Kiegyensúlyozott meggypiros színű Hajós-Bajai Kékfrankos vörösbor. Bársonyos illatában meggy, étcsokoládé, pici mandula és többféle pörkölési jegy. Szájban igazi, lendületes kékfrankos sok szép savval, meggyel, eleganciával és könnyedséggel. Hosszú lecsengésében érett meggy uralkodik egy csipetnyi fűszerpaprikával.

1699 Ft / 0,75 l

Cabernet Sauvignon Prémium

Bíbor színű Cabernet Sauvignon bor. Illatában erdei gyümölcsök sokasága mediterrán fűszerekkel. Ízében a málnás-ribizlis jegyek uralkodnak. Sok szép sav és visszafogott tannin engedi érvényesülni a gyümölcsösséget.

A bordeaux-i fajta könnyedebb, önálló fogyasztásra sarkalló, közepesen testes gyümölcsökben gazdag változata.

Koch Pincészet, borotai pince.

1949 Ft / 0,75 l

Szekszárdi Cabernet Franc

Cabernet Franc. A fűszeres-paprikás illat jegyeken áthatoló intenzív meggyesség az első élmény. Élénk savak, kerek tanninok, az életkorhoz képest meglepő lágyság jellemzi a bort. Elsőre a jó ivóbor kategóriájába tartozik. Kis férfias kesernyésség, közepes test mutatkozik. Kortyolgatva, szellőztetve illatában dió jelenik meg, így aztán újra kell kezdeni a kóstolást. A fajta itt a kedves arcát mutatja.

1999 Ft / 0,75 l

Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique

Mély bíbor színű Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique vörösbor. Fűszeres illat, azután szellőztetéssel egyre több gyümölcs, csonthéjas érkezik, azután kávé és étcsokoládé, s mindezt finom vanília lengi be. Szájban a fajta piros húsú gazdagsága jelenik meg a málnától az áfonyáig. Komplex, mégis inkább gyümölcsös bor. Talán itt mutatkozik meg leginkább a borász igénye: mindenek előtt a szőlő zamata uralkodjék, s ha lehet, ezt támogassa az érlelés. Hosszú lecsengésében tüzek és fűszerek - tökéletes összhangban.

2449 Ft / 0,75 l

Selection Kadarka Vörösbor

A selection kadarka a legjobb minőséget adó dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, terméskorlátozással termelt szőlőből készített vörösbor. Gyors, rövid hordós érlelés miatt friss, gyümölcsös, mégis bársonyos és kedves ízű bor.

A borászat egyik kedves vörös tétele, a hozamkorlátozásnak köszönhetően igazi  kadarkás fajta jellemzőkkel.

3399 Ft / 0,75 l

Minőségi borok

Koch Kékfrankos vörösbor

Fiatalos, gyümölcsös száraz kékfrankos vörösbor, amit 15-16 °C-on, magyaros ételekhez, pörköltekhez, fűszeres sültekhez ajánlunk. Sötét rubin szín, kellemes illat mely összhangban van beltartalmi értékeivel. 

1499 Ft / 0,75 l

Koch Cabernet Sauvignon

Fahordós érlelésű karakteres Cabernet Sauvignon vörösbor. Az egyik legkiválóbb kékszőlő fajta mely magába gyűjtötte a rengeteg napfényt, a feketeföld gazdagságát, valamint a gondos törődést a szőlőben és pincében. Fogyasztása 16-18 °C-on ajánlott.

1649 Ft / 0,75 l


Szortimentünkben megtalálhatók a Hajós-Bajai, és a Villányi Borvidéken termelt classicus és prémium vörösborok a könnyű gyümölcsöstől a testes felsőkategóriás superior vörösborokig. A Hagyományos oxidatív, vagy a korszerű reduktív eljárással feldolgozott, majd hordós érlelést, barikolást követően palackozott tételek.

A minőségi borfogyasztáshoz hozzátartozik a mértékletesség. Férfiaknak 2-3 dl, nőknek 1-2 deciliter elfogyasztása javasolt naponta. Ennél nagyobb napi mennyiség felett már káros hatásai lehetnek a szervezet egészére.

Prémium Vörösborok Magyarország-száraz

Történelem

Több száz fajta létezik, és mindegyiknek megvan a maga karaktere. Az emberiség több mint 8000 éve termeszt kékszőlőt. A perzsáktól kezdve elterjedtek a Közel-Keleten egészen Görögországig. A görög tengerészek magukkal vitték a szőlőt, és elültették a Földközi-tenger partjai mentén. A rómaiak ezután a Rajna és a Duna menti területekre is eljuttatták őket.

A vörösbor színe és zamata a déli időjárásra, az ünnepekre és a melegre emlékeztet.

A legtörténelmibb vörösborok a francia bordeaux -i és a burgundi borvidékről származnak. Magyarország kedvelt vörös borvidékei a Villányi, a Soproni, az Egri, a Szekszárdi és a Hajós-Bajai Borvidék.

A vörösbor kulturális érték, nemcsak az egyik legrégebbi erjesztett ital, hanem a vörös lé keresztény hagyományunk egyik központi eleme is.

A borászok és a fogyasztók is egyetértenek abban, hogy ezek a vörös tételek fahordós érlelést igényelnek, majd palackozást követően is pihenniük kell, így alakulnak ki a tercier aromák amitől teljes élményt kapnak fogyasztóik.

A pohárban is hagyjunk nekik időt, vegyük szemügyre, élvezzük illatukat, és lassan kortyolva gyönyörködjük ízükben!

Az idősebb tételek dekantálására is szükség lehet. Az erre a célra kialakított dekantáló edénybe töltsük át a palack tartalmát és a fogyasztásuk előtt több kevesebb ideig hagyjuk szellőzni. Ekkor az oxigénnel való találkozás során felüdül, illatosabbá, zamatosabbá válik és az aromák erőteljesebben jelentkeznek a nedűben. Ügyeljünk rá, hogy pohárba töltéskor a lerakódott üledéket ne töltsük át!

Vörösbor Dekantáló edény

Egészségükre!

Borok, Gyümölcslevek rendelése