Desszertborok - Természetes édes bor

A kiszállítás 20.000 Ft-os rendelés felett ingyenes!

Édes fehérborok

Ice Wine - Jégbor -Desszertbor

Cikkszám: b27

Az ICE WINE jégbort Rajnai Rizling szőlőfajtából készítettük, amit -7 Celsius fokon szüreteltünk 2007 december 20-án éjszaka. Erre az időre a szőlőszemek kellőképpen betöppedtek és a fagy hatására a bogyókban jégkristályok képződtek, melyek préseléskor nem kerültek a mustba. A fagyott szemekből csak lassan folydogál ki a must, mely rendkívül illatos és gyümölcsös.

Fahordós érleléssel és gondos odafigyeléssel készült minőségi jégbort teljes szívvel ajánljuk 12-14 Celsius fokon fogyasztva.

6000 Ft /0,5 L

Snow Wine édes fehérbor

Cikkszám: b57

November végén kézzel szüretelt, majd kíméletesen feldolgozott és kis fahordóban érlelt édes fehér desszertbor. Mazsolás, gyümölcsös illatával és ízével igazi élmény. Fogyasztása 11-22 C-on ajánlott, desszertek kiváló kísérője.

Minimum egyszeri fagy vagy havazást követően szüretelt, emiatt vizet vesztett, koncentrált sav és cukortartalmú szőlőből készített természetes édes bor.

1450 Ft / 0,75 l

Hajós-Bajai Desszertborok

Mesterséges édesítés nélküli, hozzáadott cukor vagy alkohol nélkül készített prémium kategóriás természetes édes borok. 

Rajnai rizling jégbor Ice Wine, és a szintén csodásan gyümölcsös Cserszegi Fűszeres Snow Wine a desszertek remek ital kísérője. Sajtokhoz zsíros húsokhoz, olajos magvakhoz is ajánljuk fogyasztásukat.

Édes fehér, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű prémium desszertborok. A Hajós-Bajai Borvidék Felső-Bácskai csernozjom talajának ereje és az éves átlagon felüli tűző napfény együttes hatása érvényesül ezekben az édes italokban. Az aszusodott bogyók, és a fagyott szőlőszemek beltartalmi értékei teszik lehetővé ilyen fantasztikus édes borok készítését. 

Desszertborok természetes édes bor jégbor

Desszertborok - ételek

Édességek, érett édes gyümölcsök, desszertek, csokoládék, édes és keserű péksütemények, sós libamájas, karamellizált ételek, olajos magvak, sajtok mellé javasoljuk fogyasztásukat. Az édességek melletti fogyasztás esetén alapvető szabály, hogy az italnak édesebbnek kell lennie az ételnél.

A desszertborok fogyasztási hőmérsékletére nincs általánosan elfogadott szabály, enyhén behűtve és szobahőmérsékleten is fogyaszthatók, de vannak akik 10 °C alatti hőfokon szeretik.

Koch Borászat, webáruház