Az Állatorvostudományi Egyetemen adott otthont a Magyar Bor Akadémia 10 részből álló, Kulturált borfogyasztás az egészségünk védelmében című programja első állomásának. A sorozat célja az egyetemi borklubok megújítása mellett, a magyar bor ügyének, szakmai hírnevének és társadalmi megbecsülésének újrateremtése, védelme és képviselete.
[...] TovábbA bajai vagy a szegedi halászlé a jobb?
Kiskunhalason a Félúton fesztivál keretében halászlé főző verseny is lebonyolításra került. Koch Csaba bajai halászleve lett a verseny győztese.
[...] TovábbAz „Év Bortermelője Magyarországon” cím nem egy bor minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes borász több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó, kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható.
Több korábbi éves jelölést követően Koch Csaba a 2019. Év Bortermelője Magyarországon.
[...] TovábbAz Agrotrend Csoport 2014-ben hozta létre az Év Agrárembere kitüntető díjat, azzal a céllal, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, termelőkre és egyéb szakemberekre, akik támogatják környezetüket, azaz társadalmi szerepvállalásukkal, kiemelkedő munkájukkal, a közjóért is sokat tesznek.
2020-ban is 10 kategóriában díjjazták az agrárszakembereket. A Jövő agrárszakembere kategóriában Koch Pálma végzett az első helyen.
[...] TovábbAz Európai Bor- és Gasztonómiai Egyesületek Szövetsége (CEUCO) a XVII. Kongresszusán a Legjobb Európai Borászat címet adományozta a Hajós-bajai és a Villányi Borvidéken is aktív Koch Borászatnak
[...] TovábbBács-Kiskun megye az ország legnagyobb szőlőtermelő vidéke, a tökéletes borok és pálinkák szülőhazája. A már több évszázados múltra visszatekintő pálinka- és borkészítési hagyományok jellemzik megyénk területének egészét. Ezt az értéket, hagyományt támogatja a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, ezért versenyt hirdetett a Duna-Tisza közi borászatok és pálinkafőzdék számára.
A legjobb vörösbor a Koch Hajós-Bajai Kékfrankos lett.
Helyszín: Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. Karapancsa Kastély és Major
[...] TovábbA Magyar Bor Akadémia 168 fős tagsága tisztújítás keretében Koch Csabát választotta meg elnöknek.
[...] TovábbA villányi Vinart pincészet csúcsborai részére elérkezett az idő. A 899 borcsalád forgalomba került, jelenleg csak a tökéletes 2015-ös évjárat képviselteti magát a superior kategóriában. A 899 Franc, a 899 Merlot, és a 899 Syrah
Évjáratonként és tételenként összesen három db 225 literes Bordeaux-i - francia barrique hordóban érlelődtek a terméskorlátozott, termés és hordószelektált borok, Így fajtánként 899 db super prémium villányi vörösbor került palackozásra.
[...] TovábbDebrecen városa 2015 óta minden évben neves borászok és sommelier-k segítségével választja ki az ország legjobb borai közül Debrecen Város Borát, pezsgőjét.
Késői Szüretelésű Chardonnay száraz fehérbor
Száraz közepesen testes Cabernet Franc vörösbor
[...] TovábbElkészült a bioborászat és a frissen préselt adalékanyagmentes gyümölcslevek készítésre alkalmas gyümölcs feldolgozó és csomagoló üzem Borotán, a Koch Borászat központjában.
A Hajós-bajai Borvidéket is elismerték a minap, amikor az 40. Magyar Országos Borversenyen Koch Csaba Borászata lett a legeredményesebb pince. Különleges borok, Selection Irsai Olivér, a jégbor és kadarka vörösbor.
A legjobb Magyar borok országos megmérettetésén fehér és vörösbor is a legeredményesebbek között Hajós-Bajáról. Kadarka, Merlot, Franc és Cabernet Sauvignon borok
[...] TovábbIdén 10. alkalommal rendezték meg a Magyar Tudományos Akadémia Bora borversenyt, ahol hagyományosan 2 minőségi kategóriában, 7 bortípusban versengett 14 magyarországi borvidék 48 pincészetének 142 bora.
Hírek 5. oldal
[...] Tovább