< 1 2 3 4 5 6 >
Koch Csaba 899 borcsalád

Koch Csaba 899 borcsalád

A 2012-es Csanád Cuvée-jével a Vin Art Pincészet volt a XVIII. Országos Syngenta Borverseny egyik SynVino díjazottja, valamint a Par Awards nemzetközi borversenyen is jó eredményeket értek el a borászat tételei. A közelmúlt eseményeinek apropóján készítettünk interjút Koch Csabával, a borászat vezetőjével."- írja a Bor és Piac

[...]

Tovább
Koch Csaba az Év Bortermelője jelöltjei között

Koch Csaba az Év Bortermelője jelöltjei között

Kiválasztásra került az 5 jelölt

2018-ban is mozgósította a Magyar Bor Akadémia a szőlész-borász és a vendéglátó szakma elitjét, hogy nyilatkozzanak Magyarország legrangosabb borászati elismerésének jelöltjeit illetően. Mintegy 300 borász, szakíró, borszakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és chef adta le voksát.

[...]

Tovább
Magyarország rosébora

Magyarország rosébora

Magyarország rosébora. Idén is megrendezésre került a Winelovers 100 borverseny, ahol 11 kategóriában választotta ki a nemzetközi zsűri az eddigi országos és nemzetközi borversenyek, valamint szakmai ajánlás alapján Magyarország 100 legjobb borát.

[...]

Tovább
Koch borok Budapesten

Koch borok Budapesten

Pinceáron kapható Koch Csaba minden bora már a fővárosban is. Koch Csaba folytatja eddig megkezdett munkáját, és ezúttal Budapesten is elérhetőek pinceáras borai. Vörösborok, fehérborok, rosék, bioborok, frissen préselt gyümölcslevek.

[...]

Tovább
„Nincs királyi út” MTA

„Nincs királyi út” MTA

Koch Csaba hazai és nemzetközi sikerei szaporodnak. A 2012-es villányi Cabernet Sauvignonja a világ egyik nagy borversenyén, a Mundus Vinin kapott aranyat.

2015 merlot a magas színvonalú németországi PAR borversenyen lett 95 ponttal aranyérmes.

[...]

Tovább
Magyar siker az idei ProWeinon!

Magyar siker az idei ProWeinon!

Európa egyik legfontosabb nemzetközi borkiállításán, a március 17-19 között Düsseldorfban megrendezett ProWeinon adják át a Koch Borászatnak a PAR nemzetközi borversenyen kapott aranyérmeket. Koch Csaba villányi és hajós-bajai borai már nem először kapnak 90 feletti pontokat a megmérettetésen.

A 2015-ös Prémium Merlot vörösbor 96 ponttal nagyaranyérmet kapott a nívós borversenyen. 

[...]

Tovább
Lovaggá ütés Koch Csaba!

Lovaggá ütés Koch Csaba!

A hajós-bajai termelő az első magyar borász, aki bekerült a gasztronómiai lovagrend tagjai közé. Koch Csaba elismerése jelzi, hogy hajós-bajai és villányi borai a csúcsminőségű gasztronómiában is megállják a helyüket.

Piros szalag: a szakácsok, a kék az egyéb gasztronómiai szakemberek, a zöld a csúcshelyek csúcsbeszállítóinak jelölésére szolgál. Csaba természetesen a zöld szalagos lovagok sorát bővíti.

[...]

Tovább
Nyári kalandokra várva

Nyári kalandokra várva

Meleg májusi nap van, és mi ülünk a hűvös kóstolóteremben, a borászat panziójában Borotán. Az ablakokból rálátni a birtokra, virágba borultak a 100 évesnél is öregebb körtefák. Mögöttük a Pécsi Kutatóintézettel közös mintakertünk, benne a sok új rezisztens kísérleti szőlőfajtákkal.

Olasz Módi cuvée fehérbor - Dolce far niente. Édes semmit tevés.

Fesztiválok - Rosalia - Budavári - Szeged Dóm Tér, Bortér

Borturizus - Hajós-Bajai szálláshely

[...]

Tovább
Ragyogó VinArt borok

Ragyogó VinArt borok

50. alkalommal rendezték meg a Villányi Hegyközség szervezésében a Villányi Borversenyt. A megmérettetés legeredményesebbje Koch Csaba VinArt pincészete lett.

A borászat eredménye: 4 nagyarany, 2 arany és 4 ezüstérem, és a legjobb Merlot díj.

[...]

Tovább
Kadarka Champion díj

Kadarka Champion díj

A hajós-bajai borász mióta kadarka vörösbort termel, minden évjáratával Champion díjat kapott valamelyik nemzetközi megmérettetésen! 

A Kadarka immáron hungarikumnak mondható fajta. A törökök elől menekülő ráczok hozták magukkal és a bácskai talajon igazi hazára talált. Borász körökben elterjedt mondás, hogy a "kadarka kóstolja meg leginkább a borászt". 

A fajtát meg kell érteni ahhoz, hogy maradandót lehessen alkotni belőle, ez Koch Csabának már többször is sikerült!

[...]

Tovább
< 1 2 3 4 5 6 >
Koch Borászat, webáruház