Koch Pincészet Hírek 4. oldal

< 1 2 3 4 5 >
Rezisztens szőlőfajták kísérlete

Rezisztens szőlőfajták kísérlete

Nemzetközi kísérlet rezisztens szőlő nemesítés

Új, vegyszermentesen művelhető rezisztens szőlőfajtákból álló mintaültetvény létesült a Hajós-Bajai pincészet borotai birtokán.

Kis mikroparcellákon neveljük a Pécsi Tudományegyetem kutatóintézetének rezisztens kísérleti szőlőfajtáit. 30 hektáros területen, kémiai növényvédelem nélkül termesztünk két rezisztens borszőlőfajtát, a Bácskát (Ister) és a Pannoniát (Castellum).

Hír a szőlő nemesítés háza tájáról.

[...]

Tovább
Magyarok a borászvilág csúcsán

Magyarok a borászvilág csúcsán

Top Gold, 4. oldal

A pincészet a PAR Wine Award International verseny Top Gold elismerés mellé két arany- és egy ezüstmedál elismerésben részesült a Düsseldorfban tartott nemzetközi bormustra díjátadó ünnepségén.

A PAR Wine Award International versenyen a borokat leginkább analitikai jellemzőik alapján pontozzák.

Ez a megközelítés a kereskedőknek és a borászoknak is jelzik, hogy a boraik, pezsgőik mennyire állnak összhangban az aktuális fogyasztói igényekkel.

[...]

Tovább
Koch Csaba bormarketing

Koch Csaba bormarketing

Bormarketing borjog

A Borjog és Bormarketing Konferencia nagyszerű lehetőség arra, hogy az ágazat szereplői együtt gondolkodjanak jelenről és jövőről. A borkészítés útja a termőföldtől a pohárig tart, és a legfontosabb eleme a fogyasztóhoz vezető út, mely megfelelő marketing stratégia nélkül elképzelhetetlen. 

A valós lehetőségek, és az igények figyelembevételével folytatott szakmailag megalapozott bormarketingre van szükség, félreértések és félrevezetések nélkül.

Fogyasztói szokások elemzése, értékelése, azoknak történő megfelelésel készített borok,és száraz pezsgők.

[...]

Tovább
Koch csapat kirándulás bortúra

Koch csapat kirándulás bortúra

Bátaszék, Siklós, Villány, Thermal Spa, Bock, Vacsora, vörösborok kirándulás

Pénteken bortúra kirándulást szervezett a Koch Borászat dolgozóinak Koch Csaba. Először Bátaszéket érintve Villányba látogattunk, ahol a Keller Pincészetben láttak minket vendégül egy borkóstolóval egybekötött ebéddel. 

Siklós fürdő, majd Villányban a Bock Pincészet körbejárását követően, hangulatos vacsora az Óbor étteremben.

[...]

Tovább
Koch borkóstoló MBD Budapest

Koch borkóstoló MBD Budapest

MBD, MICE Budapest, Várkert bazár, Koch Borászat

2016. november 15-én kedden második alkalommal került megrendezésre a Várkert Bazárban a MICE Business Day workshop, ahol a kiállítók között a Koch Borászat is jelen volt.

Kiállított tételek:

2011-es Villányi Cabernet Sauvignon Prémium,

2016-os Néró Rosé, 

Hajós-Bajai Borvidék Irsai Olivér 2016.

[...]

Tovább
Olaszországban vöröseink

Olaszországban vöröseink

Koch Borászat, Olaszország, Villányi Csanád Cuvée 2012, Villányi Cabernet Sauvignon Prémium 2012, Aranyérem, Sajtó különdíj,

Két (VinArt) prémium bor, a 2012-es Csanád cuvée és a szintén 2012-es évjáratú Villányi Cabernet Sauvignon is Prémium is aranyérmet szerzett az olaszországi Bergamóban lezajlott nemzetközi versenyen. A Csanád cuvée még a sajtó különdíját is kiérdemelte.

A díjazott borokat 2017 áprilisában, a világ egyik legnagyobb borkiállításán, a Veronai Vinitalyn külön standon is bemutatják a látogatóknak.

A 2012-es Csanád cuvée a villányi pince zászlós borának számító Merlot, Cabernet Sauvignon és Franc házasítás szép pályát futott be nemzetközi szinten.

[...]

Tovább
CS7-Hét borász kóstoló

CS7-Hét borász kóstoló

Hét Csaba keresztnevű borász exkluzív kóstolója. Demeter, Koch, Krenner, Miklós, Orosz, Sebestyén, Vesztergombi, nem kis nevek a szakmában!

[...]

Tovább
Bock és Koch Országos Syngenta Borverseny

Bock és Koch Országos Syngenta Borverseny

Bock Villány, Koch pincészet

A Quadris elnevezésű fődíjat a Bock Pincészet 2011-es Capella-cuvée-je nyerte el, míg a legeredményesebb versenyző hét aranyéremmel és egy nagyarannyal a Koch Borászat lett.

16. Országos Syngenta Borverseny díjátadó Siófokon.

[...]

Tovább
Csanád Cuvée a TOP 12-ben

Csanád Cuvée a TOP 12-ben

A 2016 áprilisában alakult,  Magyar Borszakírók Körének  Super 12 elnevezéssel rendezett különleges borversenye. Superior Magyar borok 2016.

A szakírók két bizottságban, két körben más-más sorrendben értékelték a tételeket, az összesített eredmény határozta meg a győztes borokat.

[...]

Tovább
2016 hírek Koch Borászat

2016 hírek Koch Borászat

Koch Csaba, Újbor, Lázár Lovaspark, Domonyvölgy, Márton nap

Márton napi nyilatkozat az újborokról a TV2-nek. Elkészült a Diplomatabor. Nagykóstoló. Megérkezett az első 2016-os Koch bor! Szüret 2016 a Koch Borászatban.Diplomatabor készült a közös szüret eredményeként.

Bordói November Nagykóstoló.

Az első 2016. évi újbor a Néró rosé. Indulhat a pezsgőkészítés!

Megnyílt a Szegedi Bortér

Villányi Cabernet Sauvignon Classicus 2012 - Tesco Best Buy elismerés.

Nagymaros, Szent István Napi Borünnep.

[...]

Tovább
I. Márton napi borvacsora

I. Márton napi borvacsora

Márton-nap

Hagyományteremtő szándékkal idén első alkalommal rendezi meg a Koch Borászat november 12-én Márton napi újborkóstolóját és borvacsoráját a borotai birtokán.

3 fogásos libavacsora, újborok kóstolása, Kádár múzeum megtekintés, élőzene. Szállás a Koch Panzióban előre foglalással lehetséges.

[...]

Tovább
Magyar Szőlő-, hordó- és borfajták

Magyar Szőlő-, hordó- és borfajták

Koch Borászat, We Magazin, Ampelográfia, Hajós-Baja szolofajta

A We Magazin a szőlőfajták és borfajták sokféleségének járt utána, valamint a borkészítés főbb szempontjait is áttekintette. Koch Csaba is segített.

Az ampelográfia: szőlőfajták leírásával, jellemzésével foglalkozó tudományág. Modern változatában DNS-markerekkel rendszerezik az eltérő fajtákat.

[...]

Tovább
< 1 2 3 4 5 >
Borok, Gyümölcslevek rendelése