Új, vegyszermentesen művelhető rezisztens szőlőfajtákból álló mintaültetvény létesült a Hajós-Bajai pincészet borotai birtokán.
Kis mikroparcellákon neveljük a Pécsi Tudományegyetem kutatóintézetének rezisztens kísérleti szőlőfajtáit. 30 hektáros területen, kémiai növényvédelem nélkül termesztünk két rezisztens borszőlőfajtát, a Bácskát (Ister) és a Pannoniát (Castellum).
Hír a szőlő nemesítés háza tájáról.
[...] TovábbA pincészet a PAR Wine Award International verseny Top Gold elismerés mellé két arany- és egy ezüstmedál elismerésben részesült a Düsseldorfban tartott nemzetközi bormustra díjátadó ünnepségén.
A PAR Wine Award International versenyen a borokat leginkább analitikai jellemzőik alapján pontozzák.
Ez a megközelítés a kereskedőknek és a borászoknak is jelzik, hogy a boraik, pezsgőik mennyire állnak összhangban az aktuális fogyasztói igényekkel.
[...] TovábbA Borjog és Bormarketing Konferencia nagyszerű lehetőség arra, hogy az ágazat szereplői együtt gondolkodjanak jelenről és jövőről. A borkészítés útja a termőföldtől a pohárig tart, és a legfontosabb eleme a fogyasztóhoz vezető út, mely megfelelő marketing stratégia nélkül elképzelhetetlen.
A valós lehetőségek, és az igények figyelembevételével folytatott szakmailag megalapozott bormarketingre van szükség, félreértések és félrevezetések nélkül.
Fogyasztói szokások elemzése, értékelése, azoknak történő megfelelésel készített borok,és száraz pezsgők.
[...] TovábbPénteken bortúra kirándulást szervezett a Koch Borászat dolgozóinak Koch Csaba. Először Bátaszéket érintve Villányba látogattunk, ahol a Keller Pincészetben láttak minket vendégül egy borkóstolóval egybekötött ebéddel.
Siklós fürdő, majd Villányban a Bock Pincészet körbejárását követően, hangulatos vacsora az Óbor étteremben.
[...] Tovább2016. november 15-én kedden második alkalommal került megrendezésre a Várkert Bazárban a MICE Business Day workshop, ahol a kiállítók között a Koch Borászat is jelen volt.
Kiállított tételek:
2011-es Villányi Cabernet Sauvignon Prémium,
2016-os Néró Rosé,
Hajós-Bajai Borvidék Irsai Olivér 2016.
[...] TovábbKét (VinArt) prémium bor, a 2012-es Csanád cuvée és a szintén 2012-es évjáratú Villányi Cabernet Sauvignon is Prémium is aranyérmet szerzett az olaszországi Bergamóban lezajlott nemzetközi versenyen. A Csanád cuvée még a sajtó különdíját is kiérdemelte.
A díjazott borokat 2017 áprilisában, a világ egyik legnagyobb borkiállításán, a Veronai Vinitalyn külön standon is bemutatják a látogatóknak.
A 2012-es Csanád cuvée a villányi pince zászlós borának számító Merlot, Cabernet Sauvignon és Franc házasítás szép pályát futott be nemzetközi szinten.
[...] TovábbHét Csaba keresztnevű borász exkluzív kóstolója. Demeter, Koch, Krenner, Miklós, Orosz, Sebestyén, Vesztergombi, nem kis nevek a szakmában!
[...] TovábbA Quadris elnevezésű fődíjat a Bock Pincészet 2011-es Capella-cuvée-je nyerte el, míg a legeredményesebb versenyző hét aranyéremmel és egy nagyarannyal a Koch Borászat lett.
16. Országos Syngenta Borverseny díjátadó Siófokon.
[...] TovábbA 2016 áprilisában alakult, Magyar Borszakírók Körének Super 12 elnevezéssel rendezett különleges borversenye. Superior Magyar borok 2016.
A szakírók két bizottságban, két körben más-más sorrendben értékelték a tételeket, az összesített eredmény határozta meg a győztes borokat.
[...] TovábbMárton napi nyilatkozat az újborokról a TV2-nek. Elkészült a Diplomatabor. Nagykóstoló. Megérkezett az első 2016-os Koch bor! Szüret 2016 a Koch Borászatban.Diplomatabor készült a közös szüret eredményeként.
Bordói November Nagykóstoló.
Az első 2016. évi újbor a Néró rosé. Indulhat a pezsgőkészítés!
Megnyílt a Szegedi Bortér.
Villányi Cabernet Sauvignon Classicus 2012 - Tesco Best Buy elismerés.
Nagymaros, Szent István Napi Borünnep.
[...] TovábbHagyományteremtő szándékkal idén első alkalommal rendezi meg a Koch Borászat november 12-én Márton napi újborkóstolóját és borvacsoráját a borotai birtokán.
3 fogásos libavacsora, újborok kóstolása, Kádár múzeum megtekintés, élőzene. Szállás a Koch Panzióban előre foglalással lehetséges.
[...] TovábbA We Magazin a szőlőfajták és borfajták sokféleségének járt utána, valamint a borkészítés főbb szempontjait is áttekintette. Koch Csaba is segített.
Az ampelográfia: szőlőfajták leírásával, jellemzésével foglalkozó tudományág. Modern változatában DNS-markerekkel rendszerezik az eltérő fajtákat.
[...] Tovább