FRISCH Kadarka (Selection)

Száraz könnyű vörösbor (prémium)


1990 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 11940-, Ft

Borotai pincénk legkedvesebb fajtája a Kadarka, ezért természetesen helyet kapott a Koch Frisch Selection családban. A legkiválóbb hajós-bajai kadarka ültetvényeinkről kézzel szüretelt és válogatott szőlőinkből készítjük, majd rövid, 3-4 hónapos tölgyfahordós érlelés után kerül palackba. Egy igazán könnyű, friss gyümölcsös, bársonyos száraz vörösbor, mely kiválóan passzol a magyar paprikához és a magyaros ételekhez.

Kadarka kóstolási jegyzet:

Elegáns és kézzel szüretelt kadarka egy borászt próbálóan nehéz évből. 2018 forrósága sok borászatnál savban szegény és túl érett borokat eredményezett; de nem a Hajós-Bajai Borvidéken a Koch borászatnál. 

Savban és piros gyümölcsökben gazdag, könnyed és hosszan érlelhető bor lett a Frisch kadarka.

Halvány bíbor szín és kiemelkedően intenzív illat jellemzi. Cseresznye, savanykás meggy, paradicsom, olasz fűszerek és földes jegyek varázsolják el az orrunkat. 

A korty igazán lendületes és hosszú, elénk cseresznyével, feketeborssal, lőporral, füsttel és paradicsom levéllel. 

A kadarka egy nagyon érzékeny és hatalmas szaktudást igénylő fajta, amelyet nagyban befolyásolnak az évjárati sajátosságok, ezért is elismerésre méltó a tökéletes kivitelezés mind egyensúlyban, mind a fajtajelleg megtartásában.

Rendkívül változatos bor- étel párosítás szempontjából: Rozé kacsamell mellé, Tonhalas tészta mellé vagy bármelyik paradicsom alapú pizzához, csípős - fűszeres húsokhoz is tökéletes.

Evans Victoria sommelier

Cikkszám: b64 Évjárat: 2018 Alkoholtartalom: : 13%
Darabszám:
Díjak:

XXV. Jubileumi Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny: Aranyérem

Kategória:

Magyar termék

Koch Borászat, Hajós-Bajai Borvidék, Borotai pince

Frisch Kadarka száraz vörösbor selection

A Hajós-Bajai Kadarka szőlőfajta jellemzői

Valószínűleg Kis-Ázsiából származó, azonban mára teljesen magyarnak tekinthető szőlőfajta. Az összes vörösbortermő vidékünkön termesztik, legnagyobb kiterjedésben a Kunsági, a Szekszárdi, a Hajós-Bajai, a Villányi és az Egri Borvidéken. Jól alkalmazkodó fajta, kötött talajon magas tannintartalmú, laza homokos területen vékony üde vörösborok készülnek terméséből. Aránylag alacsony tanningyűjtő jellegének köszönhetően a Magyar Pinot-noir-nak nevezett szőlő. Október első heteiben szüretelhető, bőtermő, közepesen nagy fürtökkel.

Hajós-Baján hozamkorlátozással koncentrált, kedves bársonyos és elegáns bor készíthető, mely fűszeres illatú, sima struktúrájú, és szép savakkal rendelkezik. Magyarországon ismét nagy népszerűségnek örvend, jól házasítható, mert sajátos jelleget kölcsönöz a cuvée boroknak.

Borászati szempontból nem nevezhető könnyen elkészíthető fajtának. „A Kadarka kóstolja meg leginkább a borászt” mondás minden bizonnyal helytálló.

Koch Frisch borkóstoló (Irsai Olivér - Kadarka) video


Címkék:

száraz vörösbor

Információk
  • Szállítás: 4-5 munkanapon belül

  • Termelő: Koch Borászat

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b64

Koch Borászat és Panzió
Borok, Gyümölcslevek rendelése