Selection Kadarka Vörösbor

Száraz könnyű vörösbor (prémium)


3399 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 20394-, Ft
Egységár: 4532-, Ft / liter

Darabszám:

Borotai pincénk legkedvesebb fajtája a Kadarka, ezért természetesen helyet kapott a Koch Selection családban. A legkiválóbb szekszárdi kadarka ültetvényeinkről kézzel szüretelt és válogatott szőlőinkből készítjük, majd rövid, 3-4 hónapos tölgyfahordós érlelés után kerül palackba. Egy igazán könnyű, friss gyümölcsös, bársonyos száraz vörösbor, mely kiválóan passzol a magyar paprikához és a magyaros ételekhez.

Kadarka kóstolási jegyzet:

Savban és piros gyümölcsökben gazdag, könnyed és hosszan érlelhető bor lett ez a kadarka.

Halvány bíbor szín és kiemelkedően intenzív illat jellemzi. Cseresznye, savanykás meggy, paradicsom, olasz fűszerek és földes jegyek varázsolják el az orrunkat. 

A korty igazán lendületes és hosszú, elénk cseresznyével, feketeborssal, lőporral, füsttel és paradicsom levéllel. 

A kadarka egy nagyon érzékeny és hatalmas szaktudást igénylő fajta, amelyet nagyban befolyásolnak az évjárati sajátosságok, ezért is elismerésre méltó a tökéletes kivitelezés mind egyensúlyban, mind a fajtajelleg megtartásában.

Rendkívül változatos bor- étel párosítás szempontjából: Rozé kacsamell mellé, Tonhalas tészta mellé vagy bármelyik paradicsom alapú pizzához, csípős - fűszeres húsokhoz is tökéletes.

Evans Victoria sommelier

Cikkszám: b64 Évjárat: 2022 Alkoholtartalom: : 13%
Díjak:

XXV. Jubileumi Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny: Aranyérem

Kategória:

Magyar termék vörösbor

Koch Borászat, Hajós-Bajai Borvidék, Borotai pince

Frisch Kadarka száraz vörösbor selection

A Szekszárdi Kadarka szőlőfajta jellemzői

Valószínűleg Kis-Ázsiából származó, azonban mára teljesen magyarnak tekinthető szőlőfajta. Az összes vörösbortermő vidékünkön termesztik, legnagyobb kiterjedésben a Kunsági, a Szekszárdi, a Hajós-Bajai, a Villányi és az Egri Borvidéken. Jól alkalmazkodó fajta, kötött talajon magas tannintartalmú, laza homokos területen vékony üde vörösborok készülnek terméséből. Aránylag alacsony tanningyűjtő jellegének köszönhetően a Magyar Pinot-noir-nak nevezett szőlő. Október első heteiben szüretelhető, bőtermő, közepesen nagy fürtökkel.

Szekszárdon hozamkorlátozással koncentrált, kedves bársonyos és elegáns bor készíthető, mely fűszeres illatú, sima struktúrájú, és szép savakkal rendelkezik. Magyarországon termőterületei lecsökkentek, azonban napjainkban reneszánszát éli, több neves szőlőbirtok is újratelepítette mert a fogyasztók körében nagy népszerűségnek örvend, jól házasítható, és sajátos jelleget kölcsönöz a cuvée boroknak.

Borászati szempontból nem nevezhető könnyen elkészíthető fajtának. „A Kadarka kóstolja meg leginkább a borászt” mondás minden bizonnyal helytálló.

Koch Frisch borkóstoló (Irsai Olivér - Kadarka) video


Címkék:

száraz, prémium

Információk
  • Szállítás: 2-7 munkanapon belül

  • Termelő: Koch Borászat

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b64

Koch Borászat és Panzió
Az Év Bortermelője 2019
.

< Koch Kékfrankos vörösbor
Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique >

Borok, Gyümölcslevek rendelése