FRISCH Kadarka (Selection)

Száraz vörösbor (prémium)


1870 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 11220-, Ft

Borotai pincénk legkedvesebb fajtája a Kadarka, ezért természetesen helyet kapott a Koch Frisch Selection családban. A legkiválóbb kadarka ültetvényeinkről kézzel szüretelt és válogatott szőlőinkből készítjük, majd rövid, 3-4 hónapos tölgyfahordós érlelés után kerül palackba. Egy igazán könnyű, friss gyümölcsös, bársonyos vörösbor, mely kiválóan passzol a magyar paprikához és a magyaros ételekhez.

Kadarka kóstolási jegyzet:

Elegáns és kézzel szüretelt kadarka egy borászt próbálóan nehéz évből. 2018 forrósága sok borászatnál savban szegény és túl érett borokat eredményezett; de nem a Koch borászatnál. 

Savban és piros gyümölcsökben gazdag, könnyed és hosszan érlelhető bor lett a Frisch kadarka.

Halvány bíbor szín és kiemelkedően intenzív illat jellemzi. Cseresznye, savanykás meggy, paradicsom, olasz fűszerek és földes jegyek varázsolják el az orrunkat. 

A korty igazán lendületes és hosszú, elénk cseresznyével, feketeborssal, lőporral, füsttel és paradicsom levéllel. 

A kadarka egy nagyon érzékeny és hatalmas szaktudást igénylő fajta, amelyet nagyban befolyásolnak az évjárati sajátosságok, ezért is elismerésre méltó a tökéletes kivitelezés mind egyensúlyban, mind a fajtajelleg megtartásában.

Rendkívül változatos bor- étel párosítás szempontjából: Rozé kacsamell mellé, Tonhalas tészta mellé vagy bármelyik paradicsom alapú pizzához is tökéletes.

Viktoria Evans sommelier

Cikkszám: b64 Évjárat: 2018 Alkoholtartalom: : 13%
Darabszám:
Díjak:

XXV. Jubileumi Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny: Aranyérem

Kategória:

Frisch Kadarka vörösbor

A Kadarka jellemzői

Valószínűleg Kis-Ázsiából származó, azonban mára teljesen magyarnak tekinthető fajta. Minden vörösbortermő vidékünkön termesztik. Aránylag alacsony tanningyűjtő jellegének köszönhetően a Magyar Pinot-noir-nak nevezett szőlő. Október első heteiben szüretelhető, bőtermő, közepesen nagy fürtökkel.

Hozamkorlátozással koncentrált, kedves bársonyos és elegáns bor készíthető, mely fűszeres illatú, sima struktúrájú, és szép savakkal rendelkezik. Magyarországon ismét nagy népszerűségnek örvend, jól házasítható, mert sajátos jelleget kölcsönöz a cuvée boroknak.

Borászati szempontból nem nevezhető könnyen elkészíthető fajtának. „A Kadarka kóstolja meg leginkább a borászt” mondás minden bizonnyal helytálló.


Címkék:

száraz

Információk
  • Szállítás: 4-5 munkanapon belül

  • Termelő: Koch Borászat

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b64

Koch Borászat és Panzió
Koch Borászat, webáruház