Szüret Borota - 2016 Koch Borászat

Szüret 2016-ban a 25 éves Koch Borászat Borotai birtokán.

A Koch pincészet 25. szüretének képes összefoglalása. A 2016-os évjáratban Hajós-Baján és a Villányi borvidéken is magas minőségű fehér és kékszőllők kerültek a pincékbe, várhatóan a borok minősége és mennyisége is tökéletesre sikerül.

Szőlő ültetvény Érlelő tartályok Hajós-Bajai szőlők Erjesztő Az üzem Irsai Olivér kék és fehér szőlő Szőlőfürt Cserszegi fűszeres Beérett kékszőlő szőlőtermés Fehérszőlő fürt Boldog szőlő Szenes dűlő eleje Mezsgye Megteltek a ládák Teli a puttony Bőtermés Szüretelő Bio szőlő szőlő szüretelés Borota Betakarítás kézzel szüretelt szorgos kezek Ládában a szőlő Szőlősorok ameddig a szem ellát mindenki szedi A csodálatos fehér beládázva Gyors szüretelők Szüret kézzel Kesztyűben kesztyűs kézzel szüret kesztyűben profilból Szép szőlősorok Szenes dűlő részlet Kezdődhet a feldolgozás Indul a darálás még egy kis ültetvény Bent a borászatban Bogyózó Már csak a levél maradt Leszüretelve Borászat szőllővel

Szüret 2016 fotók Borota - Villány

A betakarítás első szőlője az Irsai Olivér amelyet közvetlenül a Cserszegi Fűszeres követ. Kiváló minőségű termés várható a Chardonnay ültetvényekről és a kékszőlők közül a Cabernet-k, valamint a szekszárdi merlot, a kadarka és a Kékfrankos sem marad el a korábbi évjáratok remek termésétől. A Diósviszlói Imre völgyben pedig a kékoportó (portugieser) majd a Merlot és a Syrah szedésével folytatódik a szüret. Később a beérés sorrendjében a villányi-borvidéken a Cabernet Franc és a Sauvignon is a tartályokba kerülnek. Az első Újbor várhatóan a fehér Irsai, a rosé Néró, a vörösborok közül pedig a Portugieser lesz. Őket november 11-én Márton- napon már biztosan kóstolhatjuk a libasült mellé. 

Az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően az oxidatív és a korszerű reduktiv erjesztés és érlelés valamint a pezsgő készítésben is igéretes évjárathoz a 25. szüret minden felelőségét hozzátéve készítjük el jubilleumi szortimentünket.

Borok, Gyümölcslevek rendelése