Vin Art Pincészet Villányi Borvidék

Nagyharsány Pince

Vin Art Pincészet Villányi Borvidék

A pincészet - Villányi Borvidék

Nagyharsányban a Kolónia sor 56 szám alatt található egy XIX. század végén épült présház, melyet a Bordás család épített és benne alakította ki azt a pincét ahol több mint száz éve érlelődtek a messze földön híres Villányi borvidék borai.
Ennek a megkezdett alkotásnak az emlékét és hagyományát szem előtt tartva határoztuk el, hogy nem engedjük elveszni ezt az építészeti remekművet és 2007-ben elkezdtük újjáépíteni az idők során szinte romossá vált épületet.
Természetesen elsőként a 13 méter hosszú pinceszárnyat tettük "lakhatóvá" ahová bekerültek első művészi alkotásaink, létrehoztuk a Vin Art borházat.

Hosszas tervezési és szervezési munka után 2010. június 10.-én felavattuk azt a pincét, amelyre méltán büszkék vagyunk. Kiváló szakemberek keze munkája alapján sikerült olyanná varázsolni amilyennek elődeink egyszer régen megálmodták és megépítették. Úgy érezzük, ezzel az alkotásunkkal méltó módon emlékezhetünk azokra, akik hírnevet szereztek a Villányi történelmi borvidéknek és Nagyharsánynak.

Természetesen igyekszünk folytatni elődeink által megkezdett utat, első boraink kiváló eredményeket értek el a rangos hazai és külföldi borversenyeken.

Pincészetünk a Villányi borvidék szívében Nagyharsányban található, abban a Baranya megyei faluban, ahol már sok-sok éve művészi szinten készülnek e történelmi borvidék kiváló borai, azok az alkotások, amelyeket nagyon sokan ismernek, tisztelnek és ami a legfontosabb, szeretnek. A nagybetűs Borra gondolunk, arra a természeti csodára, amely itt ezen a földrajzi helyen telepített és érlelődött szőlőültetvények gyermekeként születik évszázadok óta, sok-sok generáció munkáját dícsérve.
Saját, déli fekvésű szőlőültetvényeink a Villányi borvidék egyik kiváló termőhelyén, a Diósviszlói Imre-völgyben találhatóak. Termőterületeinket nagy odafigyeléssel gondozzuk, jellemző a hektáronkénti magas tőkeszám, terméseinket korlátozzuk, gondos kézi szüreteléssel szedjük, válogatás után a modern technológia és a hagyományos borkészítés ötvözésével készítjük borainkat.
Szeretnénk megmutatni minden kedves idelátogatónak villányi Borainkat, azokat amelyeket a természet alkotott, amelyek magukban hordozzák a tél komorságát a tavasz lendületét a nyár perzselő melegségét az ősz színes varázsát és a kiváló borászunk szakértelmét és odaadó munkáját.

Nagyharsány pince

Nagyharsány a Szársomlyó ölében, a Villányi-hegység déli lejtőjén, Siklóstól keletre 8 km-re, Villánytól nyugat-délnyugatra 6 km-re, Pécstől délkeletre 35 km-re található.

A környék éghajlatára jellemző, hogy tavasztól őszig igen kevés a csapadék. A nyár meleg, a tél enyhe és mérsékelten száraz. A mikroklíma igen kedvező, ami köszönhető a Nagyharsányi-hegy védőszerepének és a falu kedvező fekvésének. A déli lejtők napfényben gazdagok és melegek. Ez a Baranya megyei falu sok-sok múltbéli és a jelen időben létesült alkotásával várja az idelátogató kedves vendégeit. Ezek közül szeretnénk kiemelni azt amit nagyon sokan, ismernek, tisztelnek és nem utolsósorban szeretnek. A nagybetűs Villányi Borra gondolunk, arra a természeti csodára, amely itt ezen a földrajzi helyen telepített és érlelődött szőlők gyermekeként születik évszázadok óta.

Nagyharsányból indultak elsőként azok a borok, amelyek megalapozták azt a hazai és nemzetközi elismerést és tiszteletet, ami a mai napig körülveszi a Villányi borvidék Borait.

Vin Art vörösbor Villányi Borvidék

Koch Borászat, webáruház