Koch Borászat és Panzió

Hajós-Bajai és Villányi Borvidék

Az év borásza 2019

Koch Borászat Webshop borok rendelés

Webáruházunkban megtalálja fehér, vörös, és rozé borainkat, szőlő alapú frissen préselt 100% gyümölcsleveket! Almalé rendelés Vinotéka
Biobor.

Koch Panzió Borota

Nyolc szobás borotai panziónkban 24 vendéget tudunk fogadni! Kényelmes borvidéki szállás reggelivel.
Borturizmus, pince látogatás, borkóstoló.

Koch Boraink pinceáron!

Koch Borkereskedések: Borota, Kecskemét, Szeged, Budapest, Baja, Bácsalmás, Budaörs, Dombóvár, Dunaújváros, Gödöllő, Soltvadkert.
Borházak, Vinotéka, szaküzletek.

Hírek Borászat - Panzió

Koch Csaba a Magyar Bor Akadémia új elnöke


A 30 éves Magyar Bor Akadémia 168 fős tagsága tisztújítás keretében Koch Csaba, Hajós-Bajai és Villányi Borvidéken is gazdálkodó borászt választotta meg a tudományos társaság elnökének.

halfozo-verseny-kiskunhalas

Félúton Fesztivál – halászléfőző verseny

Az örök kérdés megválaszolása volt ismét főszerepben a Kiskunhalason megrendezett Félúton fesztivál halászlé főző versenyén! Vajon [...]

Tovább
899-koch-exkluziv-borcsalad

899 super Prémium Villány

A 2019. Év Bortermelőjének választott Koch Csaba elérkezettnek látta az időt, hogy forgalomba kerüljenek villányi [...]

Tovább
év-borásza-koch-csaba-2019

Koch Csaba az Év Bortermelője

Koch Csaba a 2019. Év Bortermelője Magyarországon. A magyar borszakmáért tett folyamatos erőfeszítés, a borász borainak állandó [...]

Tovább

Koch&Evans limitált prémium borcsalád


A Koch Csaba és Evans Victoria régóta együttműködik a borászat arculatának kialakításában és a Magyar borászati trendek formálásában, diktálásában. Mindkét szakember a saját területének elismert képviselője, összeköti őket a szakmai alázatosságuk, elkötelezettségük, valamint a minőségi bortermelés és fogyasztás összekapcsolásában elért sikereik. Közös elhatározásuk eredménye, hogy létrejött egy-egy limitált darabszámú válogatott fehér-, és vörösbor tétel ami a gourmet éttermek itallapján is méltó helyen állhat.

Koch&Evans Hajós-Bajai Chardonnay 2020

A Hajós-Bajai Borvidék kiemelkedő fehérszőlő fajtája, ami nem mellesleg Victoria szülőhazájának, Kaliforniának is egyik büszkesége a Chardonnay. Ez a bor a Szenes dűlő terméskorlátozott, kézzel szüretelt, válogatott szőlő terméséből készült. Öt hónapos zempléni tölgyfahordós finomseprős érlelésű és a tökéletesség érdekében a legszebb tételekből palackozott Prémium Chardonnay fehérbor.


Koch&Evans Villányi Franc 2018

A Villányi Borvidék emblematikus kékszőlő fajtája a Cabernet Franc. Szigorú terméskorlátozott, szintén kézzel szedett és válogatott, a diósviszlói Imre völgyben termelt szőlőből, a Villányi super prémium franc fajta előírásainak megfelelően, 12 hónapos tölgyfahordós majd egy éves palackos érlelést követően elkészült tétele.


Borversenyek, díjak, sikerek

A borverseny legeredményesebb borásza


A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem fennállásának első évfordulója alkalmából meghirdetett borverseny oklevélátadási ünnepségére március 16-án került sor a Budai Campuson. Dr. Kállay Miklós professor emeritus, a borverseny szakmai elnöke szerint az eredmény visszatükrözi a hazai szőlészeti és borászati hagyományokat.

magyar-legjobb-ujbor-rose

2021 Legjobb új rosé bora

XVI. Magyarország Legjobb Újbora Borversenyen a Koch Duna-Tisza közi Néró Rozé 2021 érdemelte [...]

Tovább
vinagora-2021

Vinagora és Berliner Wine Trophy

A 2021. évi Vinagora borversenyen egy ezüst és 3 aranyérmes bor is a Koch Borászat eredményeit gazdagítja.

Berliner Wine Trophy 2021. a [...]

Tovább
finger-likes-int-wine-franc

Tengerentúli nagyaranyérem

A 20-ik „Finger Lakes International Wine & Spirits Competition” versenyen Amerikában a 2017-es Villányi Franc borunk nagyaranyérmet kapott. Idén is több [...]

Tovább

Hajós Bajai borok

Hajós-Bajai Borászat Borota


Koch Borászat a Hajós-Bajai kiemelkedő, és a VinArt pincészet a Villányi Borvidék minőségi, és prémium vörösborokat termelő borászata. A birtok jelentős része Bács-kiskun megyében a Duna borrégió területén, Borota község környékén található szőlőültetvény (140 ha).

Szőlőfajták:

Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Cabernet Sauvignon, Ottonel muskotály, Pannónia- Castellum(bio), Bácska- Ister, Olaszrizling, Chardonnay, Cabernet Franc, Kékfrankos, Rajnai rizling, Pinot Noir, és Kadarka.

A Központi pincészet a Bács-Kiskun megyei Borota község külterületén, a Baja - Kiskunhalas közötti út mellett helyezkedik el. Itt nyolc szobás 24 vendéget befogadó, minden igényt kielégítő Panzióval és szívélyes vendéglátással várunk minden kedves vendéget. Wifi, Szauna, jakuzzi, kültéri medence használat a szállóvendégek részére ingyenes szolgáltatás. Fehér, rozé, vörösbor, jégbor, biobor, pezsgő, és egészséges, frissen préselt valamint bio gyümölcslé gyártó üzem, borbolt és kávézó is a központ területén került kialakításra.

Vendégeink a hajósi és a villányi borászataink teljes bor szortimentjét pinceáron vásárolhatják meg.

Vin Art Pince Villány Villányi Vörösborok VinArt pince

A Vin Art pince a Villányi Borvidéken, Nagyharsányban a Szársomlyó hegy lábánál, (ahonnan elindultak világhódító útjukra a csodálatos villányi borok) található. A szőlők a remek fekvésű diósviszlói Imre-völgyben terülnek el (11ha). Az itt termesztett szőlő fajták, termelt borok: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Merlot, Kékoportó és Syrah.

Borok, Gyümölcslevek rendelése