Koch Winery

Hajós-Bajai és Villányi Borvidék

Az év borásza 2019

Koch Borászat Webshop borok rendelés

Webáruházunkban megtalálja fehér, vörös, és rozé borainkat, szőlő alapú frissen préselt 100% gyümölcsleveket! Almalé rendelés Vinotéka
Biobor.

Koch Panzió Borota

Nyolc szobás borotai panziónkban 24 vendéget tudunk fogadni! Kényelmes borvidéki szállás reggelivel.
Borturizmus, pince látogatás, borkóstoló.

Koch Boraink pinceáron!

Koch Borkereskedések: Borota, Kecskemét, Szeged, Budapest, Baja, Bácsalmás, Budaörs, Dombóvár, Dunaújváros, Gödöllő, Soltvadkert.
Borházak, Vinotéka, szaküzletek.

News Koch Winery

2023 évjárat összefoglaló


Hajós-Bajai - Villányi Borvidék

Aszályos évek után 2023-ban megfelelő mennyiségű csapadék hullott mindkét borvidéken. Enyhe tél, hűvösebb tavasz és csapadékos meleg nyár jellemezte az évet. A szőlőtermesztés és a borkészítés is nagy precizitást igényelt.

etyek-pezsgokonferencia

Etyeki Pezsgőkonferencia

Az "Innováció, klímavédelem és fenntarthatóság" témájú 2023-as Etyeki Pezsgőkonferencia. Koch Csaba előadóként és Pálma [...]

Next
bacskiskun-bora-2023

Bács-Kiskun Vármegye Bora 2023

A „Bács-Kiskun Vármegye Bora” versenyen vörösboraink kiválóan szerepeltek 2023-ban nem találtak legyőzőre [...]

Next
borverseny-2023-1-negyedev

Borverseny eredmények 2023

[...]

Next

Koch&Evans limitált prémium borcsalád


A Koch Csaba és Evans Victoria régóta együttműködik a borászat arculatának kialakításában és a Magyar borászati trendek formálásában, diktálásában. Mindkét szakember a saját területének elismert képviselője, összeköti őket a szakmai alázatosságuk, elkötelezettségük, valamint a minőségi bortermelés és fogyasztás összekapcsolásában elért sikereik. Közös elhatározásuk eredménye, hogy létrejött egy-egy limitált darabszámú válogatott fehér-, és vörösbor tétel ami a gourmet éttermek itallapján is méltó helyen állhat.

Koch&Evans Hajós-Bajai Chardonnay 2020

A Hajós-Bajai Borvidék kiemelkedő fehérszőlő fajtája, ami nem mellesleg Victoria szülőhazájának, Kaliforniának is egyik büszkesége a Chardonnay. Ez a bor a Szenes dűlő terméskorlátozott, kézzel szüretelt, válogatott szőlő terméséből készült. Öt hónapos zempléni tölgyfahordós finomseprős érlelésű és a tökéletesség érdekében a legszebb tételekből palackozott Prémium Chardonnay fehérbor.


Koch&Evans Villányi Franc 2018

A Villányi Borvidék emblematikus kékszőlő fajtája a Cabernet Franc. Szigorú terméskorlátozott, szintén kézzel szedett és válogatott, a diósviszlói Imre völgyben termelt szőlőből, a Villányi super prémium franc fajta előírásainak megfelelően, 12 hónapos tölgyfahordós majd egy éves palackos érlelést követően elkészült tétele.


Wine Competitions

Országos rozé borverseny


Miklós napján 23. alkalommal hagyományosan Kunszentmiklóson rendezték az országos rozé borversenyt. Stílusosan Miklós nevű szakemberek és már többször aranyérmeket nyert borászok bírálták a nevezett rosékat. A zsűri elnöke Dr. Kállay Miklós úr, a Magyar Agrár és Étettudományi Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézet emeritus professzora volt.

A 2022-es évjáratú Hajós-Bajai Kékfrankos rosénk aranyérmes minősítést kapott ezen a rangos megmérettetésen!

mate-borverseny-2022

A borverseny legeredményesebb borásza

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem fennállásának első évfordulója alkalmából meghirdetett borverseny oklevélátadási [...]

Next
magyar-legjobb-ujbor-rose

2021 Legjobb új rosé bora

XVI. Magyarország Legjobb Újbora Borversenyen a Koch Duna-Tisza közi Néró Rozé 2021 érdemelte [...]

Next
vinagora-2021

Vinagora és Berliner Wine Trophy

A 2021. évi Vinagora borversenyen egy ezüst és 3 aranyérmes bor is a Koch Borászat eredményeit gazdagítja.

Berliner Wine Trophy 2021. a [...]

Next

Hajós Bajai borok

Hajós-Bajai Borászat Borota


Koch Borászat a Hajós-Bajai kiemelkedő, és a VinArt pincészet a Villányi Borvidék minőségi, és prémium vörösborokat termelő borászata. A birtok jelentős része Bács-kiskun megyében a Duna borrégió területén, Borota község környékén található szőlőültetvény (140 ha).

Szőlőfajták:

Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Cabernet Sauvignon, Ottonel muskotály, Pannónia- Castellum(bio), Bácska- Ister, Olaszrizling, Chardonnay, Cabernet Franc, Kékfrankos, Rajnai rizling, Pinot Noir, és Kadarka.

A Központi pincészet a Bács-Kiskun megyei Borota község külterületén, a Baja - Kiskunhalas közötti út mellett helyezkedik el. Itt nyolc szobás 24 vendéget befogadó, minden igényt kielégítő Panzióval és szívélyes vendéglátással várunk minden kedves vendéget. Wifi, Szauna, jakuzzi, kültéri medence használat a szállóvendégek részére ingyenes szolgáltatás. Fehér, rozé, vörösbor, jégbor, biobor, pezsgő, és egészséges, frissen préselt valamint bio gyümölcslé gyártó üzem, borbolt és kávézó is a központ területén került kialakításra.

Vendégeink a hajósi és a villányi borászataink teljes bor szortimentjét pinceáron vásárolhatják meg.

Vin Art Pince Villány Villányi Vörösborok VinArt pince

A Vin Art pince a Villányi Borvidéken, Nagyharsányban a Szársomlyó hegy lábánál, (ahonnan elindultak világhódító útjukra a csodálatos villányi borok) található. A szőlők a remek fekvésű diósviszlói Imre-völgyben terülnek el (11ha). Az itt termesztett szőlő fajták, termelt borok: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Merlot, Kékoportó és Syrah.

Borok, Gyümölcslevek rendelése