Nyolc szobás borotai panziónkban 24 vendéget tudunk fogadni! Kényelmes borvidéki szállás reggelivel.
Borturizmus, pince látogatás, borkóstoló.
Koch Borkereskedések: Borota, Kecskemét, Szeged, Budapest, Baja, Bácsalmás, Budaörs, Dombóvár, Dunaújváros, Gödöllő, Soltvadkert.
Borházak, Vinotéka, szaküzletek.
Az örök kérdés megválaszolása volt ismét főszerepben a Kiskunhalason megrendezett Félúton fesztivál halászlé főző versenyén! Vajon a bajai, vagy a szegedi halászlé a finomabb?
A választ most egy rendkívűli zsűri adta meg, melynek többek között tagja volt Bíró Lajos (mesterszakács, séf), és Segal Viktor (séf, gasztro tanácsadó) is.
A Koch Pincészet főborásza megvillantotta gasztronómiai képességét és az általa főzött bajai pontyhalászlé érdemelte ki a fesztivál legjobb halászleve címet.
A 2019. Év Bortermelőjének választott Koch Csaba elérkezettnek látta az időt, hogy forgalomba kerüljenek villányi [...]
NextAz Agrotrend Csoport a Magyar mezőgazdasági szakemberek munkájának kiemelt elismerésére hozta létre az Év Agrárembere díjat. Minden évben több [...]
NextKoch Csaba a 2019. Év Bortermelője Magyarországon. A magyar borszakmáért tett folyamatos erőfeszítés, a borász borainak állandó kiváló [...]
NextA Koch Csaba és Evans Victoria régóta együttműködik a borászat arculatának kialakításában és a Magyar borászati trendek formálásában, diktálásában. Mindkét szakember a saját területének elismert képviselője, összeköti őket a szakmai alázatosságuk, elkötelezettségük, valamint a minőségi bortermelés és fogyasztás összekapcsolásában elért sikereik. Közös elhatározásuk eredménye, hogy létrejött egy-egy limitált darabszámú válogatott fehér-, és vörösbor tétel ami a gourmet éttermek itallapján is méltó helyen állhat.
A Hajós-Bajai Borvidék kiemelkedő fehérszőlő fajtája, ami nem mellesleg Victoria szülőhazájának, Kaliforniának is egyik büszkesége a Chardonnay. Ez a bor a Szenes dűlő terméskorlátozott, kézzel szüretelt, válogatott szőlő terméséből készült. Öt hónapos zempléni tölgyfahordós finomseprős érlelésű és a tökéletesség érdekében a legszebb tételekből palackozott Prémium Chardonnay fehérbor.
A Villányi Borvidék emblematikus kékszőlő fajtája a Cabernet Franc. Szigorú terméskorlátozott, szintén kézzel szedett és válogatott, a diósviszlói Imre völgyben termelt szőlőből, a Villányi super prémium franc fajta előírásainak megfelelően, 12 hónapos tölgyfahordós majd egy éves palackos érlelést követően elkészült tétele.
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem fennállásának első évfordulója alkalmából meghirdetett borverseny oklevélátadási ünnepségére március 16-án került sor a Budai Campuson. Dr. Kállay Miklós professor emeritus, a borverseny szakmai elnöke szerint az eredmény visszatükrözi a hazai szőlészeti és borászati hagyományokat.
2021 Legjobb Újbora Borverseny
XVI. Magyarország Legjobb Újbora Borversenyen a Koch Duna-Tisza közi Néró Rozé 2021 érdemelte [...]
NextVinagora és Berliner Wine Trophy
A 2021. évi Vinagora borversenyen egy ezüst és 3 aranyérmes bor is a Koch Borászat eredményeit gazdagítja.
Berliner Wine Trophy 2021. a [...]
NextTengerentúli nagyaranyérem
A 20-ik „Finger Lakes International Wine & Spirits Competition” versenyen Amerikában a 2017-es Villányi Franc borunk nagyaranyérmet kapott. Idén is több mint 2000 minta [...]
NextKoch Borászat a Hajós-Bajai kiemelkedő, és a VinArt pincészet a Villányi Borvidék minőségi, és prémium vörösborokat termelő borászata. A birtok jelentős része Bács-kiskun megyében a Duna borrégió területén, Borota község környékén található szőlőültetvény (140 ha).
Szőlőfajták:Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Cabernet Sauvignon, Ottonel muskotály, Pannónia- Castellum(bio), Bácska- Ister, Olaszrizling, Chardonnay, Cabernet Franc, Kékfrankos, Rajnai rizling, Pinot Noir, és Kadarka.
A Központi pincészet a Bács-Kiskun megyei Borota község külterületén, a Baja - Kiskunhalas közötti út mellett helyezkedik el. Itt nyolc szobás 24 vendéget befogadó, minden igényt kielégítő Panzióval és szívélyes vendéglátással várunk minden kedves vendéget. Wifi, Szauna, jakuzzi, kültéri medence használat a szállóvendégek részére ingyenes szolgáltatás. Fehér, rozé, vörösbor, jégbor, biobor, pezsgő, és egészséges, frissen préselt valamint bio gyümölcslé gyártó üzem, borbolt és kávézó is a központ területén került kialakításra.
Vendégeink a hajósi és a villányi borászataink teljes bor szortimentjét pinceáron vásárolhatják meg.
Vin Art Pince VillányA Vin Art pince a Villányi Borvidéken, Nagyharsányban a Szársomlyó hegy lábánál, (ahonnan elindultak világhódító útjukra a csodálatos villányi borok) található. A szőlők a remek fekvésű diósviszlói Imre-völgyben terülnek el (11ha). Az itt termesztett szőlő fajták, termelt borok: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Merlot, Kékoportó és Syrah.