Diplomataszüret - Koch borászat 2016

Diplomaták a Koch borászatban

2016 Borota, Hajós-Bajai Borvidék.

A Vidékfejlesztési Minisztérium 2016-ban a Hajós-Bajai borvidéken szervezte meg a hagyományos diplomata szüretet. A Budapestre akkreditált nagykövetek jelentős számban képviselték hazáikat és remekül szórakoztak Borotán.

A szüret hangulata, a természetközeli élmény, a szőlő betakarításának miliője, a must semmi máshoz nem hasonlítható illata és íze, mind-mind magával ragadta a szőlőtermeléssel nem foglalkozó nemzetek diplomatáit is.

A bográcsos tradicionális magyar krumli paprikás, és a vegyespörkölt, valamint a Hajós-Bajai borok egymást kiegészítve nem mindennapi gasztronómiai élményhez juttatták az éttermek kínálatához szokott nagyköveteket, konzulokat, külügyi képviselőket.

Diplomataszüret 2016

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a szüretről: a magyarok életében a szüret mindig többet jelent a munkánál: ünnep, ami évről évre szorosabbra fűzi a családi és a baráti szálakat. 

A Magyar borászat minőségi korszakváltás időszakában van. Igazi borkészítő nemzet vagyunk, és büszkén mutatjuk be külföldön is a borainkat amelyeknek igazi jó hírneve van a világban. A Kárpát medence adottságainak és az áldozatos munkának köszönhetően az idei évjárat is sok kiváló bort adhat.

Borok, Gyümölcslevek rendelése