Az Év Pincészete 2014

Az Év Pincészete 2014-ben a Koch Borászat

2014-ben tizenharmadik alkalommal került kiosztásra a szakma prominens személyeinek jelölése és szavazatai alapján a legjobb magyar borászatnak járó elismerés. 

Az Év Pincészete cím egy olyan bortermelő teljesítményét díjazza, amely bel- és külföldön a magyar bor, borkultúra és a kulturált borfogyasztás széles körű népszerűsítéséért tartósan és eredményesen dolgozik.

Bográcsos vendéglátás Borota Készül a bográcsos pincepörkölt Konyhai Team Konyhafőnök Citromos lazac Halas pult Bográcsos sátor Borsor vörös Autentikus zene Koch Csaba ünnepel Felszolgálás Az Év Pincészete zenekar Birtok bejárás 1 Borospoharak A fiú Év Pincészete 2014 Kedves kiszolgálás Egyre több a vendég Lázár chef munkában Beszédek Protokoll Ünnepéjes átadás Az Év Pincészete díjátadó Tisztelet, megbecsülés, köszönet Népes vendégsereg Külső tartályok Acéltartályok között Pincészet érlelő tartályok Borkóstolások Borbemutató Csoportkép Kádár múzeum bemutató Sátras vendéglátás Ételadag osztás Ital pincérek felkészülve Borkóstoló terasz Külső terasz étkezés Még mindig sok vendég érkezik Mindenki jóllakott Frissen sültek A Chef boldogan A bográcsos pörkölt elfogyott Pincepörkölt stílusosan Csaba már könnyebben Finom borok Népzenekar Ünnepi tánc Család Ital service Girl Pohár a mérce Fehérboros csendélet Rosé Csabával Párban borozgatás Hegedűs a téren A pincészet tele vendégekkel Kovács Lázár konyhafőnök nem pihen Csajok a konyhában boldogan Színművész a házban Átadó ünnepi beszédek 1 Érdeklődés Díj átadó 1 Díj átadó 2 Díj átadó beszéd Csaba Szőlő csendélet A  konyhafőnök tálal Prominens vendég Jó ebédhez szól a nóta A díj szobor Az Év Pincészete szobor

Hajós-Bajai Borvidéken, Borotán található Birtoka.

A szőlőművelés innovációjában élenjáró tevékenységéről is ismert Hajós-Bajai borvidéki elnök, borakadémikus borai már számtalan hazai és nemzetközi versenyen bizonyítottak, és a 2013. év pincészete versenyben is a dobogó harmadik fokára került.

A Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége együttesen alapította a díjat a magyar borászatban irány- és mértékadó pincészetek munkájának értékelésére és elismerésére.

Ebben az évben a második helyezett a Kunsági Frittmann Borászat, a harmadik pedig Tokaj-Hegyaljáról a Béres Szőlőbirtok lett. 

A Hajós-Bajai Borvidék tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású szőlőterületein a legmagasabb Magyarországon a napsütéses órák száma. Fontos, hogy a természeti adottságokat kiegészítse a borász szaktudása és alázata, jövőképe és mindazon tevékenység ami elősegíti a hazai borok népszerűsítését és a szakmai példamutatást.

Borok, Gyümölcslevek rendelése