Koch Rosé borok

A kiszállítás 20.000 Ft-os rendelés felett ingyenes!

Minőségi Rozé Bor

Kékfrankos Rozé Bor

Cikkszám: b35

Korszerű technológiával készített, a rozé borok között közepesen testes, friss és gyümölcsös bor. Illatában szamócás, málnás gyümölcsösség jelentkezik, ízében a roppanó szőlőszem üdeségét érezni.

Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott, saláták, halételek és könnyű fogások mellé.

990 Ft / 0,75 l

Prémium Rosé Borok

Duna-Tisza közi Néró Rosé

Cikkszám: b34

Néró rosé. Kézzel szüretelt, egyedi, finom édes szőlő illattal, jellegzetes fűszeres zamatanyagokkal rendelkező, elegáns bor. Magyar nemesítésű csemegeszőlő, azonban magas cukorfokkal szüretelhető fajta, ezért kiválóan alkalmas borkészítésre. Mértékletes fogyasztása bizonyítottan gyógy és gyulladáscsökkentő hatású.

Eper krémleves és epres ételek mellé tökéletes rozébor.

1540 Ft / 0,75 l

Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Rozé

Cikkszám: b54

Színében a félbe vágott eper jelenik meg. Illatában fajtajelleges málna. Málnás-szedres íz jegyekkel jelentkező, kedves rozé bor, ami egy kiemelkedő adottságú fajta, a biztosan kezelt reduktivitás és a borász merészségének sikeres találkozója. Az Alföldön ritkán készítenek ebből a nemes fajtából rozét - ez a változat igazolta a törekvést. Kissé telt, mégis jól iható, jelentős borászati tudást sejtető, elegáns bor.

1155 Ft / 0,75 l

FRISCH Rosé Cuvée Selection

Cikkszám: b62

A legjobb dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, hozamkorlátozott Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Néró szőlőből házasított rozé cuvée bor. Gazdag illatok,  málnás, friss gyümölcsös ízek, és a szánkban szétroppanó szőlőszem üdesége jellemzi. Széles, tartalmas szinte ásványosnak tekinthető ez a rozé, mindamellett, hogy friss és gyümölcsös is.

Rosé borok rozébor

1815 Ft / 0,75 l

Rozé borokat, mint a világ minden más borvidékén a Koch Borászatban is többféleképpen készítjük.

Amikor a kékszőlő beltartalma, a színezőanyag koncentrációja magas, akkor a szőlőből kipréselt must már tartalmaz akkora mennyiségű színanyagot, hogy a fehérborokhoz hasonlóan kerül erjesztésre, például a Frisch cuvée selection esetében így történik.

Az elterjedtebb módszer, a megrövidített vörösbor erjesztés. A lezúzott szőlőt 6–72 órán keresztül áztatjuk a mustban a tannin kioldása érdekében, úgynevezett macerálásos eljárással. Ezt követően a levet a héjtól elkülönítve erjesztjük.

Sokan a nyár italának tartják. A könnyed testesség, a lendületes savak, és gyümölcsös aromáik miatt valóban illenek is ehhez az évszakhoz.

Fröccsök:

A rosé behűtve fröccsként tökéletes frissítő, a nyár ételeinek ízéhez is szépen passzol, de önmagában is remek ital.

A palackok hátsó címkéin élő hőmérő található! Ezen tételek fogyasztása 11-12 °C-on ideális.

Kisfröccs – egy deci bor, egy deci szódával,

nagyfröccs – két deci bor, egy deci szóda,

hosszúlépés – egy deci bor, két deci szóda,

házmester – három deci bor, két deci szóda hozzáadásával készül.

A színüket befolyásolja a szőlőfajta, a termőhely adottsága, és természetesen a feldolgozás folyamata is. Lilás-kékes halványrózsaszíntől a közepesen intenzív lazac- vagy narancsos halvány pirosig változhat.

A Hajós-Bajai Borvidéken készítéséhez leginkább alkalmas szőlőfajták a Kékfrankos, a Cabernet Sauvignon, a Néró, és a Pinot Noir.

Rosé borok Koch Borászat Hajós-Baja

Koch Borászat, webáruház