Duna-Tisza közi Néró Rozé

Rosé bor (prémium)


1999 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 11994-, Ft
Egységár: 2665-, Ft / liter

Darabszám:

Kézi szüretelésű szőlőből készített, eper színű, egyedi, finoman édes szőlő illattal, jellegzetes fűszeres zamatanyagokkal rendelkező, elragadó száraz rozé bor.

Nem kimondottan szokásos rozé, ez a bor egy meglehetősen izgalmas tétel. a Néró csemegeszőlőt az 1960-as években nemesítette Csizmazia József és Bereznai László, és csak 1993 óta államilag elismert fajta. 

Nagyon finom ízletes csemegeszőlő, azonban szokatlanul magas cukorfokkal szüretelhető. Bora kis mennyiségben gyógy-, és gyulladáscsökkentő hatású. 

Összegezve kiegyensúlyozott, üdítően markáns, de minden évjáratban behízelgő zamatosságú rosé készül ebből a fajta szőlőből borászatunkban.

Cikkszám: b34 Évjárat: 2023 Alkoholtartalom: : 12%
Díjak:

14. Le Mondial du Rosé világverseny 2017:

Koch Csaba 2016-os Néró rosé aranyérem

Az Országház Bora 2021 cím

Magyarország 2021 Legjobb Újbora Borverseny - Nagyarany (Rosé kategória győztes és egyben Magyarország legjobb újbora!)

XXI. Miklós Napi Országos Rosé Borverseny - Aranyérem

2022 Vinalies Mondial du Rosé - ezüstérem

Kategória:

Prémium gyümölcsös rosébor

Néró Rozé 2023 bor kóstolási jegyzet:

"Kevésbé ismert és elismert szőlőfajtából a legjobb rozé az általam eddig kóstolt összes friss rozé közül. A rozék többsége egy ízvilágot képvisel, ahol a magasabb savak és joghurtos jegyet dominálnak. Ez a bor viszont jóval több egy egyszerű rozé bornál.

Ez a Duna-Tisza közi Néro rozé elképesztő pink szint és olyan intenzív gyümölcsösséget képvisel, amit ritkán van szerencséje a fogyasztónak kóstolni. 

Mély pink szín és kiemelkedően intenzív földi eper illat az első benyomás a borról, amely élmény kóstolva nagyon sok izgalmat tartogat számunkra.

Szamócás és szedres íz, közepes sav és hangsúlyos test jellemzi egy krémes érzettel a kóstolás első pillanatától az utolsóig.

A mély szín és gazdag ízkép miatt ez a bor fiatalon is remek, de biztosan tartogat 1-2 éves potenciált magában.

Eper krémleves társaként és egy epres túrógombóc mellett tud igazán kiteljesedni."

Evans Victoria, 2020-as magyar sommelier bajnok

Prémium rozé Magyar bor Néró rosé

A Néró szőlő tulajdonságai

A Néró sötétkék színű, zamatos csemegeszőlő-fajta ami ennek ellenére magas cukorfokkal szüretelhető, ezen tulajdonságának köszönhetően remek borok készíthetőek terméséből. Az Európai Uniós besorolása is rendhagyó, kettős hasznosítású kategóriás, tehát legálisan készíthető belőle akár fajtabor is.

Dél-Dunántúlon tájborként kerülhet forgalomba, de a Duna-Tisza Közi szőlészetek egyre nagyobb területen telepítik fagytűrő képessége, kiváló tulajdonságai és széles spektrumú felhasználhatósága miatt. Fellelhető Tokaj, Eger, Szekszárd környéki szőlőbirtokok dűlőin is. Az egészség megőrzésre gyakorolt hatását magas antioxidáns tartalma biztosítja, amit erjedése és az érlelés során sem veszít el. Augusztus végén, szeptember elején 20 mustfok körüli értékkel szüretelhető, Márton napi újborként rosé és vörös változatát is kóstolhatjuk.

Szárazságra enyhén érzékeny, fagytűrése jó, és a hosszú telek sem viselik meg komoly mértékben. Lisztharmatra és peronoszpórára rezisztens ami nagyban csökkenti a vegyszer használati igényt az ültetvényeken.

Egyedülálló kék csemegeszőlő, amiből vörösbort is készítenek.

Magyar szakemberek, Csizmazia József és Bereznai László nemesítették 1965-ben a Seyve-Villard 12375 és a medoc noir - Csaba gyöngye klónok keresztezésével. Hazánkban 1993. óta államilag elismert fajta. Fajtaoltalommal rendelkezik külföldön, Svájcban és Brüsszelben is. Kiegyensúlyozott évjáratokban magas minőségű vörös és rosébor készíthető terméséből, de Cabernet Sauvignon házasításokban is találkozhatunk jellegzetes illatával és ízével.


Címkék:

prémium rosé bor

Információk
  • Szállítás: 2-7 munkanapon belül

  • Termelő: Koch Borászat

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b34

Koch Borászat és Panzió
Az Év Bortermelője 2019
.

< Dunántúli Cabernet Sauvignon Rozé
Rozé borok >

Borok, Gyümölcslevek rendelése