VinArt Cabernet Franc Classicus

Száraz Villányi Vörösbor


2130 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 12780-, Ft

Classicus Cabernet Franc a villányi VinArt pincészetünkből. A Villányi Franc-okra jellemző elegáns aromákkal, harmonikus sav- és tannintartalmú száraz vörösbor.

Színe mélyvörös, mely már kitöltéskor magas minőségre utal. Kóstolásakor érezhető a gyümölcsösség és a hordóból származó aromák harmóniája és összetettsége. Tanninjai lágyak, gördülékenyen fogyasztható, mégis hosszú lecsengésű bor.

Irányított tartályos erjesztést követően kis tölgyfahordóban 12 hónapig érlelődött. A Villányi Borvidéken termett 100% Cabernet Franc szőlőből készített oltalom alatt álló földrajzi eredet megjelölésű száraz vörösbor.

Ezt a bort 16-18 °C-on ajánljuk fogyasztani. Akár önmagában, vagy étkezéskor vadételekhez, báránysültekhez, füstölt sajtok mellé javasoljuk fogyasztását.

Magyar termék, Koch Borászat, Vinart Pince, Villányi Borvidék

Cikkszám: b81 Évjárat: 2018 Alkoholtartalom: : 14%
Darabszám:
Kategória:

Cabernet Franc Villányi Vinart pince

Cabernet Franc bor Villány

A Villányi borok földrajzi eredet megjelölése a palackokon a Kikerics védjegy megjelenítésével történik. Classicus elnevezés a borvidék területéről származó szőlőkből készített, a terroár, és az adott fajta jegyeit magukon hordozó borok összefoglaló neve.

A világ legtöbb borvidékén a bordeaux-i nagy fajták közül nagyobb hangsúlyt kapnak a Cabernet Sauvignon fajta borai, a villányi térségben azonban a Cabernet Franc és a Merlot is egyre inkább előtérbe kerül. A borvidék submediterrán jellegű éghajlata és a talaj szerkezet együttese tökéletes körülményeket biztosít mindhárom világfajta számára, különösen a tökéletes évjáratokban. Magyar borvidékeken Villány mellett elsősorban a szekszárdi, a tokaji és az egri borvidéken találkozhatunk Franc szőlő ültetvényekkel, utóbbi esetében az Egri Bikavér cuvée egyik alkotó eleme is.


Címkék:

Száraz vörösbor

Információk
  • Szállítás: 4-5 munkanapon belül

  • Termelő: Vin Art Pincészet

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b81

Vinart pince Villány
Borok, Gyümölcslevek rendelése