Borászat központ - Borotai pince

Koch Borászat Borotai Pincészet

Hajós-Bajai Borvidék - Központi pince

Magyarország, Duna Borrégió, Hajós-Bajai borvidék, Koch borászat Borota. Központi Pincészet, Borkóstoló Pince, Kóstoltató termek, Bio-borászat, Frissen préselt gyümölcslé feldolgozó üzem, Pezsgő pince, Panzió, Kádár Múzeum, Wine & Caffe Borház és Kávézó.

Bor érlelő acéltartályok Új és használt hordók Boroshordók Borotán Acéltartályos érlelés Hagyomány és innováció a borkészítésben A pince Vakablak borokkal Vakablakok a pincében Hordók szép sorban Tölgyfahordós borérlelés Borok palackban Bor palackozás Koch Organic Bioborászat Bioborászati üzem Bioborászat hordós érlelés Bioborászat szüret

There are many good ways to make wine! Every way is great, which end in a healthy, flawless, pure-tasting wine. And every wine is good, that delights a consumer.

Gyümölcslé feldolgozó üzem és Bioborászat átadó a Koch Borászatban from Agrotrend Média Kft. on Vimeo.

Az elmúlt harminc évben folyamatos fejlesztések eredményeként alakult ki a Koch Borászat központja Borotán, amit egy 40 hektáros, összefüggő szőlőterület ölel át, alig egy kilométerre a községtől a Baja és Kiskunhalas közötti út mellett. A pincészet a legkorszerűbb technológiákat alkalmazza a feldolgozástól a palackozásig. A Borászat üzem teljes éves feldolgozó kapacitása 30 000 hl. A legújabb bioborászat és a gyümölcslé feldolgozó üzem, a pincék, bortárolók, erjesztők, az irodák, az óvodás gyerekek szüretelését kínáló szőlő mintakert, a wellness részleges és medencés panzió, az elegáns borkóstoló épület, a kádár szakmát prezentáló múzeum és az autentikusan berendezett kádárlakás együttese várja a boraink és a termelési filozófiánk iránt érdeklődőket. Elődeink tiszteletére az épületeket a felső-bácskai hagyományokat megidéző sváb barokk stílusban építettük meg.

Az új, innovatív rezisztens szőlőfajták biztosítják a lehetőséget a  fenntartható gazdálkodásra, általuk kisebb ökológiai lábnyommal lehetséges szőlőt termeszteni, majd abból bort készíteni. 

A 2019. évtől készülnek bio borok a Castellum és és az Ister fajtákból. A jövőben már nem csak friss, gyümölcsös fehér bioborok, hanem fahordós, testesebb Cabernet Sauvignon és Kékfrankos vörösborok is érlelődnek a pincészetben.

A Koch pincészet azon termelők közé tartozik, akik nem csupán nagyszerű borokat állítanak elő, hanem érzékenyen gondolkodnak a klímaváltozásról, a környezetszennyezés problémájáról és a  fenntartható gazdálkodásról. Felelősséget vállalva bolygónk jövőjéért, a szőlőültetvényeink egész területén nem használunk rovarölő szereket, és 30 hektár területen teljesen organikusan gazdálkodunk.

Borok, Gyümölcslevek rendelése