A Francia borok finom méltósága és szenzációs harmónia jellemzi ezt a vörösbort. Stílusa gyümölcsös és finoman bársonyosan telt. Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah cuvée.
"Ez a Merlot alapú házasítás kiemelkedő eleganciával és harmóniával rendelkezik. Testes vörösbor, ám mégis jóivású, gyümölcsös tétel. Kóstolásakor meggy, áfonya, csokoládé jelenik meg, s a 8 hónapos hordós érlelésből származó fűszeresség és tanninok teszik igazán kerekké. Számomra a legkedvesebb villányi házasításunk, melyet bátran ajánlok a kóstolók során fiataloknak is. 2018-ban a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem kitüntető címeit is kiérdemelte."
/Koch Pálma/
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot és Syrah házasítás francia módi mintára készítve. A köztudat sokszor testes és nagy borokra gondol a francia szó hallatán, holott a Bordeaux-i borvidéken készített borok többsége közepes testű, jóivású és fogyasztóbarát. Ez a cuvée pedig tökéletesen hozza a francia borkészítési stílus legkiválóbb jegyeit. Feketecseresznye, cassis likőr, feketeribizli, medvecukor és negro illat halvány fűszerekkel a háttérben.
Egyszerre hűvös és lágy stílusú, közepes savakkal és közepes tanninokkal. A három nagy Bordeaux-i kékszőlő és a Syrah házassága egy nagyon szép egyensúlyú borban öltött testet.
Ízvilága is megjeleníti mindegyik fajtát a borsos, paprikás, füstös, dohányos, hamus, kávés és medvecukros jegyeken keresztül. Mindhárom francia fajta a Villányi borvidéken is a szép arcát mutatja, különösen a jó évjáratokban.
Borókás őz sült mellé vagy kávés Galambmell mellé is tökéletes borválasztás.
Koch Villány