Francia Módi Cuvée vörösbor

Testes vörösbor


2130 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 12780-, Ft

Finom méltóság, szenzációs harmónia jellemzi ezt a vörösbort. Stílusa gyümölcsös és finoman bársonyosan telt. Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon cuvée.

Kóstolási jegyzet:

"Ez a Merlot alapú házasítás kiemelkedő eleganciával és harmóniával rendelkezik. Testes vörösbor, ám mégis jóivású, gyümölcsös tétel. Kóstolásakor meggy, áfonya, csokoládé jelenik meg, s a 8 hónapos hordós érlelésből származó fűszeresség és tanninok teszik igazán kerekké. Számomra a legkedvesebb villányi házasításunk, melyet bátran ajánlok a kóstolók során fiataloknak is. 2018-ban a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem kitüntető címeit is kiérdemelte."

/Koch Pálma/ 

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot házasítás francia módi mintára készítve.  A köztudat sokszor testes és nagy borokra gondol a francia szó hallatán, holott a Bordeaux-i borvidéken készített borok többsége közepes testű, jóivású és fogyasztóbarát. Ez a cuvée pedig tökéletesen hozza a francia borkészítési stílus legkiválóbb jegyeit. Feketecseresznye, cassis likőr, feketeribizli, medvecukor és negro illat halvány fűszerekkel a háttérben. 

Egyszerre hűvös és lágy stílusú, közepes savakkal és közepes tanninokkal. A három nagy Bordeaux-i kékszőlő házassága egy nagyon szép egyensúlyú borban öltött testet.

Ízvilága is megjeleníti mindegyik fajtát a borsos, paprikás, füstös, dohányos, hamus, kávés és medvecukros jegyeken keresztül. Mindhárom francia fajta a Villányi borvidéken is a szép arcát mutatja, különösen a jó évjáratokban.

Borókás őz sült mellé vagy kávés Galambmell mellé is tökéletes választás.

Cikkszám: b65 Évjárat: 2016 Alkoholtartalom: : 13,5%
Darabszám:
Kategória:

Vörösborok

Francia Módi Cuvée vörösbor Koch Pálma

Francia stílusú vörösbor küvé


Címkék:

Koch Villány

Információk
  • Szállítás: 4-5 munkanapon belül

  • Termelő: Vin Art Pincészet

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b65

Vinart pince Villány
Borok, Gyümölcslevek rendelése