Francia Módi Cuvée vörösbor

Testes vörösbor


2799 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 16794-, Ft
Egységár: 3732-, Ft / liter

Darabszám:

A Francia borok finom méltósága és szenzációs harmónia jellemzi ezt a vörösbort. Stílusa gyümölcsös és finoman bársonyosan telt. Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah cuvée.

Kóstolási jegyzet:

"Ez a Merlot alapú házasítás kiemelkedő eleganciával és harmóniával rendelkezik. Testes vörösbor, ám mégis jóivású, gyümölcsös tétel. Kóstolásakor meggy, áfonya, csokoládé jelenik meg, s a 8 hónapos hordós érlelésből származó fűszeresség és tanninok teszik igazán kerekké. Számomra a legkedvesebb villányi házasításunk, melyet bátran ajánlok a kóstolók során fiataloknak is. 2018-ban a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem kitüntető címeit is kiérdemelte."

/Koch Pálma/ 

Francia borkészítési stílus

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot és Syrah házasítás francia módi mintára készítve.  A köztudat sokszor testes és nagy borokra gondol a francia szó hallatán, holott a Bordeaux-i borvidéken készített borok többsége közepes testű, jóivású és fogyasztóbarát. Ez a cuvée pedig tökéletesen hozza a francia borkészítési stílus legkiválóbb jegyeit. Feketecseresznye, cassis likőr, feketeribizli, medvecukor és negro illat halvány fűszerekkel a háttérben. 

Egyszerre hűvös és lágy stílusú, közepes savakkal és közepes tanninokkal. A három nagy Bordeaux-i kékszőlő és a Syrah házassága egy nagyon szép egyensúlyú borban öltött testet.

Ízvilága is megjeleníti mindegyik fajtát a borsos, paprikás, füstös, dohányos, hamus, kávés és medvecukros jegyeken keresztül. Mindhárom francia fajta a Villányi borvidéken is a szép arcát mutatja, különösen a jó évjáratokban.

Borókás őz sült mellé vagy kávés Galambmell mellé is tökéletes borválasztás.

Cikkszám: b65 Évjárat: 2018 Alkoholtartalom: : 14,5%
Kategória:

Vörösborok Villány

Francia Módi Cuvée vörösbor Koch Pálma küvé

 


Címkék:

Koch Villány

Információk
  • Szállítás: 2-7 munkanapon belül

  • Termelő: Vin Art Pincészet

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b65

Vinart pince Villány
Az Év Bortermelője 2019
.

< Koch Pálma Syrah Classicus
Villányi Cabernet Sauvignon Classicus >

Borok, Gyümölcslevek rendelése