Snow Wine félédes fehérbor

Desszertbor - édes fehér hóbor


2600 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 15600-, Ft
Egységár: 3467-, Ft / liter

Darabszám:

A tél közeledtével november végén kézzel szüretelt, kíméletesen feldolgozott és kis tölgyfahordóban érlelt fehér desszertbor. Mazsolás, gyümölcsös illata és íze nem mindennapi élmény. Fogyasztása 11-22 C-on ajánlott, desszertek remek kísérője.

Snow Wine (Hóbor) desszertbor

A bor alapanyaga a késői szüretelésű Hajós-Bajai Cserszegi Fűszeres szőlő. A Szüret kora télen történik, így már legalább egyszer havazás vagy fagy is érintette a gyümölcsöt, a neve is ezért hóbor.

A hideg hatására a szőlő vizet veszít, a savak és cukrok koncentrálódnak a bogyókban, ebből az alapanyagból születik ez a különleges alkalmakra ajánlott természetes félédes fehérbor.

Fogyasztását süteményekhez, desszertekhez, sajtokhoz javasoljuk.

Cikkszám: b57 Évjárat: 2022 Alkoholtartalom: : 13%
Kategória:

Magyar termék, Koch Pincészet Hajós-Bajai Borvidék

Édes borok

Természetes félédes hóbor készítése

A tőkén hagyott sérülésmentes fürtök egy gombafajta (Botrytis cinerea) fertőzés következtében nemes rothadásnak indulnak (aszúsodás). A hideg időjárás, a fagy érintettség a vízvesztést tovább fokozza. A töppedés során növekszik a bogyó sav és cukortartalma, víztartalma pedig csökken. A teljes glükóz-tartalom is csökken, mert annak egy része átalakul glicerinné és savvá.

A kipréselt must cukorfoka annyira magas, hogy teljesen nem képes átalakulni, így egy idő után a forrás megáll. A maradék cukortartalom miatt természetes édes-bor keletkezik.

A végeredmény magas savtartalmú, harmonikus, összetett és hosszú lecsengésű desszertbor, amely a hordós érlelés következtében válik igazán prémium minősséggé.

Természetes édes hóbor szőlő aszúsodott, desszertbor


Címkék:

Hóbor Desszertbor

Információk
  • Szállítás: 2-7 munkanapon belül

  • Termelő: Koch Borászat

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b57

Koch Borászat és Panzió
Az Év Bortermelője 2019
.

< Desszertborok - édes fehérborok
Ice Wine - Jégbor -Desszertbor >

Borok, Gyümölcslevek rendelése