Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique

Száraz prémium Barrique vörösbor.


2449 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 14694-, Ft
Egységár: 3265-, Ft / liter

Darabszám:

Cabernet Sauvignon Barrikolt vörösbor

A Hajós-Bajai pince zászlós vörösbora, melyet Koch Csaba csak a megfelelő, kiváló évjáratok idején készít. Szigorú kézi szüret és válogatás után saválló acéltartályban erjed, majd almasavbomlik, s ezután új magyar barrique hordóban érlelődik. 

Mély bíbor színű, fűszeres illatú. Szellőztetéssel egyre több piros gyümölcs és csonthéjasok érkeznek, azután kávé és étcsokoládé, s mindezt finom vanília lengi be. 

Szájban a fajta piros húsú gazdagsága jelenik meg a málnától az áfonyáig. Komplex vörösbor. Talán itt mutatkozik meg leginkább a borász igénye: mindenek előtt a szőlő zamata uralkodjék, s ha lehet, ezt támogassa az érlelés. Hosszú lecsengésében füstösség és tüzesség, élénk fűszerek mellett.

Cikkszám: b19 Évjárat: 2020 Alkoholtartalom: : 13,5%
Díjak:

XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: arany

Kategória:

Barrique Vörösborok

Kis tölgyfahordóban érlelt, száraz minőségi karakteres cabernet sauvignon vörösbor. Pincénk legszebb tételeiből válogatva.

Száraz prémium Barrique vörösbor

Barrique - Barrikolási eljárás

A barrique-hordókat tölgyfából készítik, más-más pörkölési eljárással égetik, hogy különböző féle és intenzitású ízjegyeket adjanak át a bennük érlelt boroknak. 

Az eljárás lényege, hogy a bor a hordó anyagait kioldja, és kiegészül a fa jellegzetes anyagaival. Az illat és az íz megváltozik, úgynevezett hordós jellegeket vesz fel. A barrikhordókat maximum 3 évig használják, természetesen bortárolásra továbbra is alkalmasak, de már nem adnak át különleges aromákat a boroknak. 

 A hordókat kemény lyukacsos szerkezetű, azonban vízálló tölgyfából készítik. Különböző vidékeken nőtt és készített hordók más-más izjegyeket adnak át a barrikolásra alkalmas nagyon jó minőségű boroknak. Általában vörösborok esetén használják az eljárást, de egyre inkább a fehérborok készítésénél is alkalmazzák.

wikipédia


Címkék:

Vörösbor, Száraz

Információk
  • Szállítás: 2-7 munkanapon belül

  • Termelő: Koch Borászat

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b19

Koch Borászat és Panzió
Az Év Bortermelője 2019
.

< Selection Kadarka Vörösbor
Szekszárdi Cabernet Franc >

Borok, Gyümölcslevek rendelése