Koch Organic biobor -Castellum

Biobor (Minősített)


1710 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 10260-, Ft

“ Boldog, szabadon növő, új, innovatív castellum szőlőből készítettem ezt az organic fehér biobort, a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal, mindennemű vegyszer, és adalék nélkül.”

Koch Csaba

EU Organic logo

Evans Victoria, 2020-as magyar sommelier bajnok kóstolási jegyzet: 

Halvány fehér színnel és zöld színű széllel mutatkozik be ez az elképesztő, organikus biobor.

Füves, csalános, zöldfűszeres illat bodzával és fehér húsú almával. Illat együttese a tavaszt és a napfényt idézi fel a fogyasztó számára.

Kortyolva az ízben minden illat jegy visszaköszön, de kiegészül egy rendkívül intenzív frissen préselt baracklé ízvilágával. A barack mellé egy gazdag fűszeresség és egy virágos kert egésze is betársul. Percek múlva ahogy nyílik a bor, a nektarin és a citrom is megjelenik.

Tökéletes választás a gyümölcsös és könnyed testű borok kedvelőinek, akik értékelik a komplexitást. 

A 2020-as kiegyensúlyozott és nagy potenciállal rendelkező évjáratból származó kitűnő, adalék és vegyszermentes biobor.

Biobor és étel párosítás

Aperitifnek, délutáni borozásokhoz is remek, de ételek mellett teljesedik ki igazán.

Egy Sous vide csirke mellé, barackos körettel vagy karfiol pürével. A halak mellé is kitűnő: frissessége illik a pontyhoz és a harcsához is.

Cikkszám: ob01 Évjárat: 2020 Alkoholtartalom: : 12%
Darabszám:
Díjak:

Internationaler PIWI Weinpreis 2020 - ezüst

Kategória:

Fehér bioborok

Koch bio Fehérbor organic

Négy év kemikália-mentes szőlőtermesztés, a művelés során kizárólagosan természetes anyagok felhasználásával és a tökéletes levél-fürtarány elérése érdekében a tudatos "zöldmunka" végzéssel értük el, hogy a biobor fogyasztása során a természet ízét érezze annak fogyasztója. A szőlészetben Koch Csaba által fejlesztett szőlőtermesztési technológia alkalmazásával, hagyjuk szabadon nőni a szőlőt, nem kényszerítjük drótok közé, nem is csonkázzuk. Az eredmény pedig a boldog, a napfényt a lehető legnagyobb százalékban hasznosító szőlőtőke.

Ökológiai rendszerben termesztett szőlő

Az előírásoknak megfelelően az organikus szőlőtermesztésben nem alkalmazunk szintetikusan előállított növényvédő szereket, hormonális és terméskötődés fokozó anyagokat, műtrágyákat. A növények védelmében csakis a természet adta anyagokat használunk, ilyenek a teljesség igénye nélkül: réz, kén, vízüveg, kőporok, növényi kivonatok stb. A szerves trágyázás elsődlegesen érett szarvasmarhatrágyával és pillangós zöldtrágya aláforgatásával történik.

A szőlő feldolgozása (borkészítés) is csak természetes anyagok felhasználásával valósul meg.

BIO Minősítés:

Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. tanúsítás ellenőrzés

Tanúsítvány pdf letöltés

A Castellum szőlő

A rezisztens interspecifikus fehérszőlő-fajta Szerbiában Panonija néven került regisztrálásra. Folyamatosan kiegyenlítetten jól terem, termésbiztonsága kiemelkedő. Közepes érési idejű. Minősége kielégítő, lelágyulásra nem hajlamos. Diszkrét aromájú bora harmonikus összetételű. Peronoszpórával, lisztharmattal szemben ellenálló, rothadásra nem hajlamos. Középerős növekedésű, rövidcsapos metszéssel is termeszthető.

A „biobor” kifejezés a hazai tudatos vásárlók körében egyre ismertebb. Más országokban egyéb egyértelmű kifejezéseket is használnak. Spanyolországban a „vino ecologico”, Angliában és az USA-ban az „organic wine”, Franciaországban a „vin biologique”, Németországban pedig az „ökowein” jelzők érvényesek a környezetkímélő és ökológiai eljárásokat illetően.

Az Észak-Amerikai országokban, és Skandináviában közkedvelt italok között tartják számon az ökológiai rendszerben termelt borokat. Az sem véletlen, hogy számos Michelin-csillagos étterem ital-lapján is szerepelnek.

Boroskóla 18. rész - Koch Borászat - Organic Castellum 2020 - Füstölt pisztrángos kenő

 

Biobor Koch Borászat Organic fehérbor


Címkék:

Organikus fehér

Információk
  • Szállítás: 4-5 munkanapon belül

  • Termelő: Koch Organic Bio-Borászat

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: ob01

Bio-borászat-Koch
Borok, Gyümölcslevek rendelése