“ Boldog, szabadon növő, új, innovatív castellum szőlőből készítettem ezt az organikus fehér biobort, a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal, mindennemű vegyszer, és adalék nélkül.”
Koch Csaba
Reduktív acéltartályos erjesztést és érlelést követően, palackozás előtt további 6 hónapig finomseprőn érleltük első töltésű zempléni fehérboros tölgyfahordókban.
Halvány fehér színnel és zöld színű széllel mutatkozik be ez az elképesztő, organikus biobor.
Füves, csalános, zöldfűszeres illat bodzával és fehér húsú almával. Illat együttese a tavaszt és a napfényt idézi fel a fogyasztó számára.
Kortyolva az ízben minden illat jegy visszaköszön, de kiegészül egy rendkívül intenzív frissen préselt baracklé ízvilágával. A barack mellé egy gazdag fűszeresség és egy virágos kert egésze is betársul. Percek múlva ahogy nyílik a bor, a nektarin és a citrom is megjelenik.
Tökéletes választás a gyümölcsös és könnyed testű borok kedvelőinek, akik értékelik a komplexitást.
A 2021-es kiegyensúlyozott és nagy potenciállal rendelkező évjáratból származó kitűnő, adalék és vegyszermentes biobor.
Aperitifnek, délutáni borozásokhoz is remek, de ételek mellett teljesedik ki igazán.
Egy Sous vide csirke mellé, barackos körettel vagy karfiol pürével. A halak mellé is kitűnő: frissessége illik a pontyhoz és a harcsához is.
Négy év kemikália-mentes szőlőtermesztés, a művelés során kizárólagosan természetes anyagok felhasználásával és a tökéletes levél-fürtarány elérése érdekében a tudatos "zöldmunka" végzéssel értük el, hogy a biobor fogyasztása során a természet ízét érezze annak fogyasztója. A szőlészetben Koch Csaba által fejlesztett szőlőtermesztési technológia alkalmazásával, hagyjuk szabadon nőni a szőlőt, nem kényszerítjük drótok közé, nem is csonkázzuk. Az eredmény pedig a boldog, a napfényt a lehető legnagyobb százalékban hasznosító szőlőtőke.
Az előírásoknak megfelelően az organikus szőlőtermesztésben nem alkalmazunk szintetikusan előállított növényvédő szereket, hormonális és terméskötődés fokozó anyagokat, műtrágyákat. A növények védelmében csakis a természet adta anyagokat használunk, ilyenek a teljesség igénye nélkül: réz, kén, vízüveg, kőporok, növényi kivonatok stb. A szerves trágyázás elsődlegesen érett szarvasmarhatrágyával és pillangós zöldtrágya aláforgatásával történik.
A szőlő feldolgozása (borkészítés) is csak természetes anyagok felhasználásával valósul meg.
BIO Minősítés:
Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. tanúsítás ellenőrzés
A rezisztens interspecifikus fehérszőlő-fajta Szerbiában Panonija néven került regisztrálásra. Folyamatosan kiegyenlítetten jól terem, termésbiztonsága kiemelkedő. Közepes érési idejű. Minősége kielégítő, lelágyulásra nem hajlamos. Diszkrét aromájú bora harmonikus összetételű. Peronoszpórával, lisztharmattal szemben ellenálló, rothadásra nem hajlamos. Középerős növekedésű, rövidcsapos metszéssel is termeszthető.
Organikus fehér