Koch Cabernet Sauvignon

Száraz Vörösbor


1649 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 9894-, Ft
Egységár: 2199-, Ft / liter

Darabszám:

Fahordóban érlelt karakteres Cabernet Sauvignon vörösbor. Nagyszerű fajtáj mely magába gyűjtötte a rengeteg napfényt, valamint a gondoskodást a szőlőben és a pincében. Fogyasztása 16-18 °C-on ajánlott.

Testes, összetett száraz vörösbor sok napsütéses jelenik meg benne a fekete bogyós gyümölcsök illat- és ízjegyeivel. Marhasültekhez, vadpörköltekhez javasoljuk fogyasztani, de különböző pástétomokhoz vagy érleltebb sajtokhoz is remek párosítás. 

Cikkszám: b13 Évjárat: 2022 Alkoholtartalom: : 13,%
Díjak:

XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: ezüst
XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: ezüst

Kategória:

Vörösborok Hajós-Bajai Borvidék

A Cabernet Sauvignon szőlőről

A cabernet sauvignon vörösborok a világelsők között említett fajták közé sorolhatók.  Nemzetközi viszonylatban a legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő. A világ legtöbb borvidékén termesztik, és készítenek belőle bort. Jól házasítható a Merlot, a Syrah, a Cabernet Franc és a Malbec borokkal. Önállóan általában "kemény" ezért szükséges a jobb egyensúly elérése érdekében lágyabb borokkal elkészíteni a cuvée-t. Olyan esetben amikor a sauvignon aránya kisebb, akkor a test és a csersavasság növelése a cél.

Szereti a melegebb területeket, késői érése miatt szükséges is, mert a nem teljes érettség elérése előtt szüretelt terméséből meglehetősen éles, szárító érzetű bort ad.

A különböző talajokhoz szépen képes alkalmazkodni, vízigénye közepes. Vaskos, csersavas, színanyagban gazdag héja miatt, a rothadásnak ellenáll, lisztharmatra érzékeny.

Cabernet Sauvignon vörösbor szőlő

Vörösbor rendelés

Minőségi vörösbor

Prémium Cabernet Sauvignon


Címkék:

Száraz, vörösbor, Borászat

Információk
  • Szállítás: 2-7 munkanapon belül

  • Termelő: Koch Borászat

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b13

Koch Borászat és Panzió
Az Év Bortermelője 2019
.

< Koch Vörösborok
Koch Kékfrankos vörösbor >

Borok, Gyümölcslevek rendelése