Cabernet Sauvignon - Pinot Noir Cuvée

Száraz vörösbor (prémium)


1849 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 11094-, Ft
Egységár: 2465-, Ft / liter

Darabszám:

Cabernet Sauvignon - Pinot Noir cuvée vörösbor

Mély vörös, már-már feketébe hajló színén látszik, a kezünkben tartott pohár nem mindennapi bort tárol. Illatában pörköléses jegyeken üldögélnek az erdei gyümölcsök.

Összetettségére jellemző, hogy szellőzésével szilva és némi étcsokoládé illat is érezhető.

Szájban sok, tartalmas, szép sav hozza-viszi a gyümölcsöket - finom vaníliás, ánizsos, gyömbéres, keleties kísérettel. Lecsengése hasonlóan gazdag. Izgalmas, buja közepesen testes cuvée vörösbor.

A Cabernet Sauvignon sokoldalúságához a Pinot Noir finomsága és eleganciája került ötvözésre. A Sauvignon szilárd tanninjai és a fekete ribizlis hatása, a Pinot cseresznyés lágyabb árnyalataival házasítva egy nagyon kellemes elegáns bort képeznek. A két különálló fajta önmagában is szép bort eredményez, azonban ez a házasítás nem csak egy egyszerű kísérlet, hanem egy remek Hajós-Bajai küvé.

Friss marhasültekhez, sült kacsa húsokhoz, tatár-bifsztekhez, grillezett tengeri halakhoz, camembert és kecskesajthoz, fahéjas ételekhez pincehőmérsékleten 14-18 °C fokon ajánljuk fogyasztását.

Hajós-Bajai Borvidék Borotai pince

Oltalom alatt álló földrajzi eredet megjelölésű száraz cuvée (küvé) vörösbor.

Magyar termék

Cikkszám: b56 Évjárat: 2021 Alkoholtartalom: : 12%
Kategória:

Cuvée Vörösborok

Cuvée (küvé)- azaz Házasítás

A házasítás többféleképpen történhet aszerint, hogy mi a cél és persze a világ melyik borvidékén készül, mert a házasításokat általában törvények vagy területi szabályok írhatják elő. Minimum kettő, de akár több fajta szőlőből készült borok egyesítése esetén beszélhetünk küvé borokról.

1. Már a szőlőt a kívánt arányban szüretelik és préselik össze, tehát már a must több szőlő levéből áll. Különböző dülőkről is szokás keverni a termés minőség kiegyenlítése céljából.

2. A kész vagy már érlelés alatt álló bortételeket házasítanak különböző arányban. A cél általában a fajták tulajdonságainak ötvözése egy magasabb minőségű bor elkészítésének érdekében. 

Magyarországon a legismertebb házasítás az Egri bikavér, a Kékfrankos, a Cabernet-k, a Merlot és a Zweigelt tulajdonságait egyesíti. 


Címkék:

Vörösbor Hajós-Bajai

Információk
  • Szállítás: 2-7 munkanapon belül

  • Termelő: Koch Borászat

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b56

Koch Borászat és Panzió
Az Év Bortermelője 2019
.

< Selection Kadarka Vörösbor
Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique >

Borok, Gyümölcslevek rendelése