Chardonnay Brut száraz Pezsgő

Az első pezsgő!

Chardonnay Brut száraz Pezsgő

Elkészült a pezsgő!

Koch Csaba mindig is a szakmai fejlődést tartotta egyik legfontosabb feladatának. Régi terve volt a borászat egyik legspecifikusabb részébe a hagyományos pezsgőkészítésbe is belefogni. 

A 2016-os évjárat kiválónak ígérkezett, hogy egy methode traditionelle pezsgő készülhessen el, mely a borászat 25. jubileumi ünnepségén debütált.  A borászat Szenes dűlőjének adottságai, a mikroelemekben gazdag bácskai csernozjom  magas mésztartalma mind optimálisak voltak egy gazdag és ásványos chardonnay pezsgő elkészítéséhez.

Egy orosz pezsgő készítő mester segítségével Koch Csaba maga készítette el az alapbort és a pezsgősítést is tradicionális kialakítású pezsgőpincéjében Borotán. A palackos érlelése, hagyományos állványokon történő forgatása, a degorzsálás, címkézés csomagolás is mind a borászat birtokán történt. Így igazi methode traditionelle született, mely hagyományos eszközökkel és eljárással hordozza magán a borász kézjegyeit és a bácskai feketeföld gazdagságát. 

Az első Koch Chardonnay Brut pezsgő egy elegáns és különleges produktuma lett a borászatnak, telt és krémes textúrával, apró finom buborékokkal. Egy olyan pezsgő készült el mely minden pillanatot képes különlegessé varázsolni. 

Új különleges tétel a Szűretlen Chardonnay Nyerspezgő ami szintén extra száraz buborékos ital.

 

Címkék: száraz pezsgő chardonnay
Borok, Gyümölcslevek rendelése