Kulturált borfogyasztás

Baleset-megelőzési program

Kulturált borfogyasztás

Kulturált borfogyasztás Él-Vezet

Az ittasan vagy bódult állapotban történő vezetés mindenkit érintő súlyos döntés.  Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki ittasan ül a volán mögé, saját és mások életét is veszélyezteti. A Bács-Kiskun megyei rendőrök a balesetek megelőzése érdekében rendszeresen tartanak fokozott ellenőrzéseket az ittas állapotban és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők kiszűrése,  az általuk elkövetett szabályszegések, bűncselekmények felfedése, illetve visszaszorítása érdekében. Emellett minden lehetőséget megragadnak, hogy egyéb fórumokon – többek között iskolákban, rendezvényeken, egyéb előadások keretében – felhívják a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire.

A Kecskeméti Városi Balesetmegelőzési Bizottság (VBB) 2017. évben is folytatja a 2016-ban megkezdett, komplex, átfogó propaganda tevékenységét. A kampány egyik hangsúlyos témája az ittas vezetés veszélyeinek a propagálása.

A kampány újabb elgondolással bővült, melynek keretében a megyeszékhelyi rendőrök felvették a kapcsolatot Koch Csaba borásszal, a Duna Borrégió soros elnökével. A kulturált borfogyasztás velejárója, hogy ittas állapotban senki ne üljön volán mögé. A közös elgondolás eredményeként egy figyelemfelhívó logó elhelyezésére került sor borospalackok címkéjén. Koch Csaba támogatásának köszönhetően az elképzelés megvalósult.

A kulturált borfogyasztást képviselő Koch borászat új termékeinek - Koch Frisch - valamennyi palackján megtalálható a logó. A cél a figyelemfelhívás mellett az, hogy a bort fogyasztók közössége keresse fel a www.elkerüles.hu internetes oldalt. A weboldal elérhetősége szintén olvasható a logón.

A kampányhoz a Hírös Gong Taxi is csatlakozott a VBB megkeresésére. A borosüvegen lévő matricák bemutatását, vagy az arról telefonnal készített fénykép bemutatását követően 10% kedvezménnyel szállítja otthonukba a szolgáltatást igénybe vevőket. A személyszállításra specializálódott társaság bevonásának elgondolását az adta, hogy a VBB szeretne közlekedési alternatívát biztosítani a lakosságnak, melyet kedvezményesen vehetnek igénybe.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy ittas állapotban ne vezessen gépjárművet! Ne feledjék: mindenkit hazavárnak!

Police.hu

Koch Csaba Gong rádió riport

Él-Vezet stúdióbeszélgetés

Él-vezet baleset megelőzési kampány

A Gong Rádió Téma című rovatában Koch Csaba borász, a Duna Borrégió soros elnöke, és Szilágy József a rendőrhadnagy, a Kecskeméti Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának előadója beszélt az "Él-vezet" kampányról.

A stúdióbeszélgetést itt hallgathatják meg: http://gong.hu/egyeb/hangtar/247812-junius-29-en-vendegeink-szilagyi-jozsef-es-koch-csaba-voltak

Az "Él-Vezet" kampányunkról itt olvashat többet:  http://www.boraszportal.hu/hirszuret/kampany-az-ittas-vezetes-visszaszoritasaert-7061  

Koch Csaba az RTL reggeli műsorában

Borral az ittas vezetés ellen

Borral az ittas vezetés ellen

A kreatív kampányról az RTL reggeli műsorában beszéltek, amivel az ittas vezetés veszélyeire szeretnék felhívni a figyelmet. Szilágyi József és Koch Csaba elmondták, miről szól a kampány, és azt is, miért pont borral hívják fel a figyelmet az ittas vezetés ellen.

rtlklub/reggeli/a-kecskemeti-rendorkapitanysag-borral-kampanyol-az-ittas-vezetes-ellen

Címkék:
Borok, Gyümölcslevek rendelése