Bock és Koch Országos Syngenta Borverseny

Siófok

Bock és Koch Országos Syngenta Borverseny

Átadták az idén 16. alkalommal megrendezett Országos Syngenta Borverseny díjait Siófokon.

A Quadris elnevezésű fődíjat ezúttal – egy kéknyelű és egy ötputtonyos aszú mellett – a Bock Pincészet 2011-es Capella-cuvée-je nyerte el, míg a legeredményesebb versenyző hét aranyéremmel és egy nagyarannyal a Koch Borászat lett.

Bock Pincészet

„Nagyon tetszik a Capella-cuvée 2011-es évjárata, de a fogyasztók legkorábban jövőre találkozhatnak vele, mert még túl jól teljesít a mostanság a csúcson levő 2008-as változata” – nyilatkozta Bock József villányi borász a Quadris-díjas „friss”, még palackérlelésben fejlődő 2011-es borról. A szomorkodókat azzal igyekezett vigasztalni, hogy a borversenyesen aranyéremmel méltatott 2013-as Bock cuvée viszont már kapható, s a pince zászlóshajójának tekintett házasítással talán ki lehet húzni a nagydíjas Capella megjelenéséig.

Összesen több mint 450 bort ismertek el a XVI. Országos Syngenta Borversenyen, ám a megmérettetésből kiemelkedett a hajós-bajai Koch Borászat is: a legtöbb aranyérmet, szám szerint hetet – és egy nagyaranyat – Koch Csaba vihette haza. Több száraz fehérbor tétel is remekelt. A Villányban is aktív borász 2012-es Cabernet Sauvigonja érdemelte ki az említett nagyaranyat, a többit pedig felváltva kapták hajós-bajai fehérborai és Néró rozéja, valamint testesebb villányi tételei. Koch Csaba szerint ez is azt bizonyítja, hogy „egy igazán felkészült borász bármely termőhely adottságaihoz alkalmazkodva képes az ottani fajtákból kimagaslót alkotni.”

A Bock család generációkon átívelve, 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel a Villányi borvidéken. A bor szeretete, tisztelete és elkészítésének fortélyai apáról fiúra szállnak, immáron 9 generáció óta. Bock József egyéni vállalkozása kezdetén még 0,5 hektáros területről szüretelt, míg jelenleg már 150 hektár szőlőtermését dolgozza fel. A Bock Pince ma is családi borászatként működik. Bock József fiával és lányával együtt irányítja a Pincét és szeretné, ha később unokái is csatlakoznának majd. 

Bock Hotel ErmitageBock pince

A 4 csillagos Bock Hotel Ermitage Villány szívében várja minőségi pihenés keretében a borkultúra, a gasztronómia és a wellness rajongóit. Várjuk sok szeretettel!

A Bock Óbor Étterem rusztikus és enyhén házias stílussal, megújuló étlappal és a pincészet kitűnő boraival várja a kulináris élvezetek iránt érdeklődőket.

Látogasson el villányi pincénkbe! Közvetlenül a hotel alatt található pincénkben betekintést nyerhet a borkészítés fortélyaiba. Bock.hu

(forrás: Élelmiszer Online)

Villány egyedi pinceház szállás

Címkék: Bock Villány Koch pincészet
Borok, Gyümölcslevek rendelése