Bács-Kiskun fehérbora

Frisch Cserszegi Fűszeres 2019

Bács-Kiskun fehérbora

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szívügyének tekinti a megyei borok elismertségét.

Összesen 18 borászat 32 különböző bort nevezett a Bács-Kiskun Megye Borai versenyre, a Kunsági borvidék 20, a Hajós-Bajai borvidék pedig 12 tételt. Az eredmények kihirdetésére, valamint a címeket tanúsító oklevelek és a palackokra felhelyezhető jelölő matricák ünnepélyes átadására, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés akasztói kihelyezett ülésén kerítettek sort.

A megyei borverseny évről évre emelkedő népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy idén az covid-19 járvány sem tudta elvenni a borászok kedvét a megmérettetéstől. Idén majdnem annyi borászat közel azonos számú bort nevezett mint tavaly. 

2020-ban Bács-Kiskun Megye Fehérbora a Koch Borászat - Frisch Cserszegi Fűszeres 2019 bora lett.

„A Frisch Cserszegi fűszeres a 2019. Év Bortermelőjének választott Koch Csaba hajósi birtokának dűlőszelektált tétele. Komoly hozamkorlátozással, készült bor, ahol a fajta a legszebb arcát mutatja, virágos, citrusos illatok, szép savak és ásványosság jellemzi. Elegáns, összetett bor.”

A 2019. évtől külön elismerésben részesülhet a megyei borászok közül egy, aki az elmúlt években szakmaiságával, értékteremtésével olyan minőséget ért el, hogy érdemes a Bács-Kiskun Megye Feltörekvő Borásza címre. Idén ezt a megyei szintű megbecsülést Csanádi Bálint kapta.

Címkék: Bács-kiskun. Kunsági Hajós-Bajai borvidék Duna borrégió
Borok, Gyümölcslevek rendelése