Ezüstérem - bioborok megmérettetése

Koch Organic ezüst

Ezüstérem - bioborok megmérettetése

biobor verseny EU logo

A PIWI International borverseny Európa legfontosabb olyan megmérettetése ahol csak rezisztens szőlőfajtákból készült bioborok versenyezhetnek.

Koch Csaba 2019-ben készítette el első bioborát mely a Koch Organic nevet kapta, és castellum szőlőfajtából készült. Első borversenyén a Koch Organic Castellum fehérbor 89 pontos ezüstéremben részesült.

“Boldog, szabadon növő, új, innovatív szőlőfajtából készítettem ezt a bort, a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal, mindennemű vegyszer, és adalék nélkül.”- mondta a borról Koch Csaba

A rezisztens szőlők és természetes gyümölcslevek, bio borok és frissen préselt gyümölcslé.

„Jó bort csak egészséges és kiváló minőségű szőlőből lehet készíteni”

Koch Csaba.

Minőség és természetes biobor készítés rezisztens szőlőből

Szeretnénk, hogy száz év múlva is lakható legyen a bolygó, ezért a Koch borászat a fenntartható termelési rendszerek kialakítására törekszik.

Az ökológiai lábnyom minimalizálása már folyamatban van. Az új innovativ szőlőfajták telepítése lehetővé tette, hogy azokon a területeken 1997-ben került sor utoljára permetezésre. Közel húsz éve a hagyományos müvelésű szőlőültetvényeken sincsenek használatban rovarírtó és egyéb káros vegyszerek.

A természetközeli borászkodás során a lehető legkevesebb beavatkozással, higiéniával a terroir adottságainak figyelembevételével kell olyan borokat készíteni, amik a legközelebb állnak az eredeti gyümölcs ízéhez, kizárva minden olyan tényezőt ami értékcsökkenéshez vezet.

A Castellum rezisztens szőlőből készített Koch Organich 2019 biobor már kapható.

Címkék:
Borok, Gyümölcslevek rendelése