Vinagora és Berliner Wine Trophy

Borversenyek 2021 I.

Vinagora és Berliner Wine Trophy

Vinagora 2021 Nemzetközi Borverseny

Az idén június 4-6. között megrendezésre kerülő 22. VinAgora Nemzetközi Borverseny közel 60 fős zsűrije 16 országból, több mint 960 bortételt bírált. 

Magyarország egyedüli nemzetközi borversenye. A VinAgora tagja a legszigorúbb szakmai színvonalat garantáló borversenyeket tömörítő világszervezetnek, a VINOFED-nek. További minőségbiztosítási rendszer szavatolja minden egyes palackra kerülő VinAgora érem hitelességét.

Helyszín: Novotel Budapest City & Budapest Congress Center Hotel

Mint eddig minden évben, most is emelkedett a nevezések száma. A Covid-19 miatti bizonytalanság tükrében ez örvendetes. A szabályok abban a tekintetben nem változtak, hogy kategóriánként a nevezett borok maximum 30%-a kaphat érmes minősítést. Ez a szabály garantálja a Vinagora borverseny érmes borainak magas minőségét.

A KOCH Borászat 3 arany, és 1 ezüst minősítést kapott ezen a rangos borversenyen

Nagyon szép eredmény, hogy Koch Pálma első bora, a 2018-as Villányi Syrah Classicus is aranyérmet 

szerzett, és a legjobb magyar Syrah különdíjban részesült.

Villányi Pálma Syrah Classicus 2018 - Aranyérem, Legjobb magyar Syrah díj

Frisch Rosé Cuvée 2020 - Aranyérem

899 Villányi Franc 2015 - Aranyérem

899 Villányi Merlot2015 - Ezüstérem

A magasra tett minőségi mércét jól jellemzi, hogy a 2015-ös évjáratú Csanád cuvée ugyan ezüstérmes pontszámot ért el, de a 30%-os szabályok értelmében nem kaphatott minősítést! Ugyanez a bor, elismerten a világ egyik legnagyobb bormustráján aranyérmes minősítést ért el.

Legjobb Magyar Syrah vörösborok

Berliner Wine Trophy 2021

A borverseny ami a világ egyik legnagyobb és legfontosabb borászati megmérettetésévé nőtte ki magát az évek során. Ezen a versenyen neves borszakértő szakemberek minősítenek a világ minden tájáról. Az idei évben a nevezési határt is ki kellett jelölni, azt 7000 tételben határozták meg.

25-ik alkalommal rendezték meg Európa legjelentősebb borversenyét Németországban a Berliner Wine Trophy-t, ami minden évbe összehozza a világ minden tájáról ismert borászatokat és forgalmazókat. A növekvő nevezések miatt a maximálisan nevezhető 7000 minta közül Koch Csaba borai is kiválóan szerepeltek, 3 aranyéremmel tért haza a hajósi és villányi borász.

Ezt a versenyt egyébként Arany ligának és újabban (nem ok nélkül) A Bor Bajnokok ligájának nevezik, ahol csak a legjobbak kapnak érmes minősítést, különdíjakat pedig csak a legeslegjobbak!

A borászat Villányi birtokának 3 bora is aranyérmet szerzett: a 2017-es Villányi Franc bora, a 2015-ös 899-es sorozatának Merlot bora, valamint a borászat emblematikus tétele a Csanád Cuvée 2015-ös évjárata is aranyéremben részesült.

Csanád cuvée 2015 vörösbor-villány

A borászat Hajósi birtoka pedig három ezüstéremre jogosító pontszámot kapott, az illatos, gyümölcsös borok közül a borászat dűlőválogatása a Frisch Irsai Olivér és a Rosé Cuvée, valamint a Premium Cserszegi Fűszeres zárt 80 pont felett.

Berliner Wine Trophy - villányi franc

A Covid-19 harmadik hullámának lecsengése lehetővé tette, hogy ismét korlátozások nélkül fogadhatjuk vendégeinket a Borászat borotai birtokán. Panziónk, és szolgáltatásaink ismét védettségi igazolás nélkül vehetők igénybe. A borkóstolókon minden éremmel minősített Villányi és Hajós-Bajai borunkat is megkóstolhatják és pinceáron a Wine&Caffe borházban megvásárolhatják látogatóink.

Online bor rendelés.

 

Címkék: Vinagora Berliner Wine Trophy arany ezüstérem borok borkóstoló
Borok, Gyümölcslevek rendelése