2021 Legjobb új rosé bora

Borversenyek 2021 II

2021 Legjobb új rosé bora

XVI. Magyarország Legjobb Újbora

A már hagyományos Magyarország és a Kárpát-Medence Újborok versenyén a Koch borászat kimagasló eredménnyel vett részt, a benevezett borok mindegyike nagyarany, arany vagy ezüstérmes minősítést kapott. 

Magyarország legjobb 2021. évjáratú rosé újbora a nagyarany érmes Prémium Néró rosé lett.

A borász körökben elismert szakértők a Prémium Hajós-Bajai Cserszegi Fűszeres száraz fehérbort is az aranyérmes fehérborok közé értékelték.

További két borunk a Prémium Chardonnay 2021, és a Frisch Rosé Cuvée 2021 ezüstéremben részesültek a nívós hazai borversenyen.

Az eredmények ünnepélyes kihirdetésének helye és ideje szervezés alatt áll. A járványveszély elmúltával a a XVIII.Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál keretén belül fogják lebonyolítani.

Szervezők:

Dr.Kállay Miklós örökös elnök -Ferenc Vilmos főszervező -Dinnyés Ferenc rendszermérnök

Fővédnök:

Dr. Nagy István Agrárminiszter

Asia Wine Trophy Borverseny

Dél-Korea, Daejeon, Expo Science Park

A 2015-ös Villányi Csanád Cuvée vörösbor újabb aranyérmet kapott egy nívós, nemzetközi megmérettetésen!

A nyolcadik alkalommal megrendezett Asia Wine Trophy ismét a világ egyik legbefolyásosabb nemzetközi borászati kihívásaként pozícionálta magát, nem kevesebb mint 3493 nevezett borral. A világ különböző országaiból több mint 80 szakértő zsűritag kóstolta és értékelte a beküldött tételeket 4 napon keresztül, két körben a megfelelő biztonsági és higiéniai intézkedések biztosítása érdekében. A borok minősége a várakozásoknak megfelelően kimagasló volt. Az OIV szigorú előírásainak megfelelően azonban csak a legjobbakat díjazták.

Asia Wine Trophy borverseny

XVI. Bor- és Gasztro-fesztivál Hódmezővásárhely

Szent István király ünnepe, és XVI. Bor- és Gasztro-fesztivál Hódmezővásárhelyen a Kossuth téren és a Dr. Rapcsák András úton 2021. augusztus 20-22. között került megrendezésre. A fesztivál keretén belül rendezett hódmezővásárhelyi borversenyen a 2015-ös Villányi Csanád Cuvée elnyerte a "Vásárhely bora" címet.

Hómezővásárhely bora 2021

Országház Bora

Idén ötödik alkalommal került sor az Országház Bora elismerő címeinek átadására a Parlamentben. A verseny célja minden évben azokat a kiváló magyar borokat megtalálni, amelyek Magyarország prominens eseményein az Országházat képviselhetik. Ebben az évben e megtisztelő cím elnyeréséért 19 magyar borvidék 93 borászata 218 tétellel nevezett 9 kategóriában. Rosébor kategóriában a Koch Borászat 2020-as Néró bor érdemelte ki ezt az elismerést.

Országház bora 2021

XXII. Miklós Napi Országos Rosé Borverseny eredményei

Kunszentmiklóson, 2021. december 6-án, hagyományosan Miklós napján került lebonyolításra az Országos rozé borverseny. A megmérettetés célja a rozé és siller borok, gyöngyöző borok, pezsgők minőségének besorolása. Az érmes minősítésű borok propagálása, fogyasztókkal minél szélesebb körben történő megismertetése, piacra jutásuk elősegítése. Sajtón keresztül a fogyasztók tájékoztatása a sajátos készítési technológiáról, melynek köszönhetően a rozé és siller borok egyedülálló módon egyesítik a kékszőlőből származó zamatgazdagságot a fehérborok frissességével, üdeségével.

A bíráló bizottság tagjai Miklós nevű borászok, valamint a rozé boraikkal már többször aranyérmeket nyert szakemberek. A borverseny elnöke Dr. Kállay Miklós úr, a Magyar Agrár és Étettudományi Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézet emeritus professzora.

Koch Borászat Frisch rozé cuvée Aranyérem

Koch Borászat Premium Néró rose bor Aranyérem

Koch Borászat Cabernet sauvignon rosé Ezüstérem

 

Címkék: Újbor Asia Wine Trophy Vásárhely bora Országház
Borok, Gyümölcslevek rendelése