Új nemzetközi aranyérem

Sauvignon Classicus 2013

Új nemzetközi aranyérem

Emozioni Dal Mondo - Cabernet és Merlot borok világverseny

Idén 13-ik alkalommal rendezték meg az olaszországi Bergamo-ban a Cabernet és Merlot borok világversenyét az Emozioni Dal Mondo-t október 20-21 között. A versenyre idén összesen 256 bor érkezett 23 országból (a nevezett országok között volt Argentína, Ausztrália, Ausztria, Kanada, Kína, Horvátország, Csehország, Németország, Görögország, Izrael, Olaszország, Málta, Moldávia, Dél-Afrika és Magyarország borai is). A versenyre 76 nemzetközi borbíráló érkezett 29 országból, akik a 100 pontos OIV minta szerint értékelték a nevezet borokat. Összességében az olasz borok 33 érmet nyertek és ezzel a legeredményesebb országként zárták a megmérettetést.  Kína 11, Szerbia 8, Horvátország 7 és Izrael 5, Argentína, Ausztrália, Magyarország és Románia 2 érmet nyert, míg Dél-Afrika, Kanada, Málta, Görögország és Szlovákia egy-egy aranyéremmel térhetett haza.

Koch Csaba villányi birtokának a VinArt pincészetnek 2013-as Cabernet Sauvignon Classicus bora aranyérmet szerzett. A bornak nem ez az első sikere, a 49. Villányi Borversenyen, valamint a XX. Nemzetközi Vince-napi Borversenyen is aranyéremben részesült.

Az idén 25. jubileumát ünneplő Koch Csaba elmondta:

-       „Nagyon büszkék vagyunk erre a díjra, hiszen már múltévben aranyérmekkel tért haza két borunk Bergamo-ból, akkor a 2012-es Prémium Cabernet Sauvignonunkat és a 2012-es Csanád Cuvée-t ismerték el. Fontosnak tartom a boraink világversenyeken való megmérettetését is, mert így objektív képet kapunk arról, hogy nemzetközi szinten milyen a borászatunk teljesítménye.”

Címkék:
Borok, Gyümölcslevek rendelése