Európa legjobb pincéi között a Borászat!

Elitben a birtok

Európa legjobb pincéi között a Borászat!

Legjobb Európai Borászat cím

Az Európai Bor- és Gasztonómiai Egyesületek Szövetsége (CEUCO) a XVII. Kongresszusán a Legjobb Európai Borászat címet adományozta a Hajós-bajai és a Villányi Borvidéken is bortermelő Koch Borászatnak pincéinek.

A nagy hagyományokkal rendelkező szervezet az európai nemzeti bor- és gasztronómiai társaságokat, szakmai egyesületek szövetségi összefogása, és minden évben 1-3 borászat tevékenységét, munkáját ismerik el a fenti kitüntetéssel. 2011-ben hasonló címmel díjazta a villányi Bock Pincét, míg 2013-ban Tiffán Edét tüntette ki a szakmai díjjal. Idén a valenciai Bodega Cooperativa Vinícola Requenense és a trentói, mintegy 4500 szőlőtermelőt egyesítő Cavit borászat mellett Koch Csaba Hajósi és Villányi Borvidéki vállalkozását ismerték el így.

Európa legjobb borászata 2019

A díjat nem csupán megkérdőjelezhetetlen szakmai munkájáért kapta a Koch Pincészet, hanem azért is, mert élen jár a nemzeti alapanyagok felhasználása és a nemzeti hagyományok ápolása terén. Érdekesség, hogy hasonló címmel éttermeket is kitüntetnek: Magyarország területén eddig két vendéglátó egység, 2011-ben a Bock Bisztró, míg 2014-ben a Kistücsök kapta meg ezt az értékes elismerést.

A Magyarország Legszebb Borászata cím is a Koch Borászat díjait gazdagítja.

Címkék: Európai borászatok háza tájáról
Borok, Gyümölcslevek rendelése