Maga a Syrah szőlőterület 0,2 hektár, a Villányi Borvidéken a Diósviszló melletti Imre-völgyben található. Pálma szőlész-borász mérnöki alapképzését végezte, amikor ezt a bort készítette. A területről kézzel válogatva és szüretelve 12 mázsa szőlő érkezett be a villányi pincébe, melyet ott is dolgozott fel. A szőlő bogyózása után saválló acéltartályban ment végbe az alkoholos erjedés, majd a malolaktikus fermentáció. Ezután másodtöltésű francia barrique hordóban érlelődött a bor 6 hónapon keresztül.
A címke Pálmát ábrázolja, melyet Hodri Anita készített. Szerette volna a művészettel összekapcsolni borát, hiszen magát a borkészítést is művészetnek tartja.
A 2018-as Syrah mély rubin színű, intenzíven fűszeres és gyümölcsös illatú, közepes testű bor.
Illatban és ízben is a franciaországi észak-Rhone vidéki Syrah stílust idézi: egyszerre elegáns és komplex bor.
A Cseresznye, málna, földes jegyek, pirospaprika, feketebors, szegfűszeg és cédrus illategyüttese köszönti a fogyasztót, amely kóstoláskor kiegészül egy feketecseresznyés, zöldfűszeres ízvilággal és egy húsosan telt korttyal.
Fiatal kora ellenére jóivású bor, amely meghálálja a palackos érlelést. 5-10 éves érlelési potenciál és percekig tartó lecsengés jellemzi.
Bor-étel párosításokban rendkívül jól alkalmazkodó bor: vadhúsok és borsmártásos steak húsok mellett tud igazán kiteljesedni.
Villány, VinArt