Koch&Evans Villányi Franc 2018

Super Prémium száraz vörösbor


16450 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 98700-, Ft
Egységár: 21928-, Ft / liter

Darabszám:

A Koch & Evans Villányi Franc 2018 az elegancia és a harmónia megtestesítője.

Koch Csaba és Magyarország 2020. évi Sommelier Bajnoka Evans Victoria közös alkotása ez a kirobbanóan intenzív illat és ízvilággal rendelkező, robosztusan testes Villányi Super Prémium Cabernet Franc.

A szőlő diósviszlói Imre völgyben saját ültetvényben termett 0,5Kg/tőke terméskorlátozással, hogy a lehető legkomplexebb és legszebb bort lehessen belőle készíteni. A feldolgozás során hosszú héjon erjesztés, majd 12 hónapos újfahordós érlelést követően került palackba, hogy itt érjen tökéletessé. A tétel egy része zempléni tölgyfahordóban, egy kisebb része amerikai tölgyfahordóban érett, melytől igazán különlegesé és izgalmassá vált. Limitált super prémium kiadás: 1000 db palack készült.

Villányi Franc 2018 kóstolási jegyzet

A bor intenzív rubin színnel rendelkezik, illatában nagyszerű fajtajelleget érzünk.

A feketeribizli, cseresznye, meggy és málna illatok sora mellett megjelennek a tölgyfahordós érlelésre utaló jegyek: a dohány, a füst és enyhén a feketebors.

Kóstolva a bor savakban, tanninokban gazdag és nagyon szép harmóniát alkot a nagy testtel és alkohollal. Ízében a pirosbogyós gyümölcsök mellett a csokoládés és a kakaós jegyek dominálnak, amelyek hosszan kitartanak a kóstolás után. 

Egyensúlyos bor, amelyben könnyen felismerhetőek a cabernet franc fajta jellemzői. 

Fiatal bor, amely még fejlődik és minimum tíz éves érlelési potenciállal rendelkezik. Csodálatos kóstolási élményt nyújt jelenleg is, de érdemes több évre eltenni a pincébe is egy palackot. 

A cabernet franc erdei vadhúsok mellé remekül illik: a szarvas, az őz, a vaddisznó mellé, de egy marha steak mellett is szépen ki tud teljesedni. A húsételeken túl a kemény sajtokhoz is örömmel fogyasztható.

Evans Victoria sommelier

Cikkszám: b79 Évjárat: 2018 Alkoholtartalom: : 14,5%
Kategória:

Villányi Franc védjegyVillányi eredetvédett bor

 

Villányi Borvidék Vinart Pince

Oltalom alatt álló eredet-megjelölésű száraz super prémium villányi cabernet franc vörösbor

Magyar termék

A sommelier és a borász

2020 októberben indult a közös szakmai munka a Koch borászat és Evans Victoria között. Victoria külső szakmai tanácsadóként dolgozik együtt a borászattal, különböző területeken. 

A Koch&Evans borok ötletének története a tavalyi évre nyúlik vissza. Mindkét fél úgy érezte, hogy ez egy sikeres, ötletes és hosszútávú projekt lehet. A szőlőfajták kiválasztásában konszenzus volt. 

Victoria kaliforniai származású, ezért a Chardonnay mindig is közel állt a szívéhez. Eredetileg a vörösbor Cabernet Sauvignon szőlőfajtából készült volna, de a kóstolások során Csabának és Victoriának is egyértelműen a Bordeaux stílusú Cabernet Franc alapborok rabolták el a szívüket. 

Minden alapbor Koch Csaba keze munkáját dicséri, a folyamatba Victoria pedig a házasítások kialakításának szakaszában kapcsolódott be. 

Mindkét bor sok-sok hónap és számtalan borminta közös kóstolásának és házasításának eredményeképpen született meg.

A cél a limitált és super prémium minőségű borcsalád kialakítása volt, ezért csak 1000-1000 palack készült mind a Chardonnay-ból, mind a Cabernet Franc-ból.

Az elkészült házasítás a Villányi Borvidéki szőlőbirtok különböző, a 2018-as évjárat legjobb minőségű hordó-tételeinek válogatásából készült super prémium cabernet franc fajtabor.

A 2018 Évjárat

A 2018-as évjáratot nem kevés szélsőség jellemezte. Márciusban a fagyok okoztak károkat, majd áprilisban hirtelen köszöntött be a nyárt idéző száraz meleg időjárás, ami az egész tavaszra jellemző volt. Nyáron sokszor nagy mennyiségű csapadék zúdult le rövid idő alatt. A megszokottnál korábban tudtuk megkezdeni a szüretet, jellemzően a legtöbb fajta esetében. A leszüretelt szőlőfürtök egészségesek, a bogyók íz- és zamatanyag gazdagok voltak, mindent egybevetve egy kiválónak mondható évjáratot zárhattunk. 


Címkék:

Super Prémium vörösbor

Információk
  • Szállítás: 2-7 munkanapon belül

  • Termelő: Vin Art Pincészet

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b79

Vinart pince Villány
Az Év Bortermelője 2019
.

< Villányi Csanád Cuvée 2016
Koch Pálma Syrah Classicus >

Borok, Gyümölcslevek rendelése