Koch&Evans Hajós-Bajai Chardonnay 2021

Száraz prémium fehérbor


6210 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 37260-, Ft
Egységár: 8278-, Ft / liter

Darabszám:

Koch Csaba Magyarország 2019. Év Bortermelője és a 2020. évi Magyar Sommelier Bajnok Evans Victoria együttműködésének gyümölcse ez az Új-, és Óvilági stílusjegyeket magán hordozó krémesen telt, sokrétű több éves érlelési potenciállal rendelkező Prémium Chardonnay.

Komoly hordószelektált tétel. Vanília, szerecsendió és ananászos aromák együttese teszi igazán jellegzetesen egyedivé mert találkozik benne eredeti hazája Burgundia eleganciája, Kaliforniai tökéletessége és Hajós-Baja szépsége.

A Szenes dűlő legjobb parcellájának hozamkorlátozott, teljes érésben lévő, kézi válogatással szüretelt és legnagyobb gondossággal elkészített tétele, mely új öt hónapos kisfahordós finomseprős érlelést kapott fehérborokra hangolt 4 éves zempléni tölgyfahordóban. Limitált prémium kiadás, összesen 1000 db palack készült.

Hajós-Bajai Chardonnay 2021 kóstolási jegyzet

A bor halvány arany színű, a pohárban mozgatva előrevetíti a bor teltségét és sokrétűségét. 

Illatában intenzíven gyümölcsös és fűszeres: trópusi gyümölcsök: mangó, papaya, ananász a vezető illatjegyek, amelyek mellé csatlakozik a banán, a vanília, a szegfűszeg, a szerecsendió és a hordófűszerek. 

Kóstolva a bor buja és krémes. Stílusában a kaliforniai Chardonnay-kat idézi, vajas, vaníliás és hangsúlyosan gyümölcsös jellegével. A kortyban a bor rendkívüli gazdagságot tár a elénk, a lecsengése pedig hosszú percekig tart. 

A bor már most elképesztően komplex élményt nyújt és több éves érlelési potenciállal rendelkezik. 

Ez a különleges Chardonnay önállóan is nagy élményt nyújt, de szarvasgombás ételekhez, fűszeresen elkészített rák félék, sült malac, libasült és máj, sült kacsa tökéletes kísérője lehet.

Evans Victoria sommelier

Cikkszám: b80 Évjárat: 2021 Alkoholtartalom: : 14,5%
Kategória:

Hajós-Bajai Borvidék Prémium fehérbor

Oltalom alatt álló eredet-megjelölésű száraz Chardonnay prémium fehérbor

Magyar termék

A borcsalád története

Evans Victoria 2020 októberétől csatlakozott a borászathoz mint külső szakmai tanácsadó. Közreműködik a borászat arculatának valamint a borturizmushoz kapcsolódó egyéb tevékenységek alakításában. A gasztronómia, a borászat, a vendéglátás, az idegenforgalom és a borturizmussal kapcsolatos tevékenység minőségének javítása a borászatunknál egy soha véget nem érő folyamat. Victoria ezekben a kérdésekben valamint a készített borok minősítésében is aktívan vesz részt.

A Koch&Evans borok ötlete több mint egy évre nyúlik vissza. A projekt első szőlőfajtáinak kiválasztása közös elhatározáson alapult.  

Victoria kaliforniai származása miatt is, a fehérborok közül a Chardonnay áll legközelebb szívéhez. Ugyanezen okból eredetileg a vörösbor Cabernet Sauvignon lett volna, de a hordótételek kóstolása során Csabának és Victoriának is a villányi Cabernet Franc-ok irányába terelődött a figyelme. 

A Chardonnay alapbor Csaba keze munkájának gyümölcse, a kész tétel kialakításába Victoria a házasítások szakaszában kapcsolódott be. 

Mindkét bor sok-sok hónap és számtalan hordó-, és borminta közös kóstolásának és házasításának eredményeképpen keletkezett.

A limitált és super prémium minőségű fehér- és vörösborokból 1000-1000 palack készült, a borokat kedvelő fogyasztók és gyűjtők kedvére.


Címkék:

Száraz fehérbor

Információk
  • Szállítás: 2-7 munkanapon belül

  • Termelő: Koch Borászat

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b80

Koch Borászat és Panzió
Az Év Bortermelője 2019
.

< Olasz Módi Cuvée fehérbor
Selection Irsai Olivér fehérbor >

Borok, Gyümölcslevek rendelése