Koch Sauvignon Blanc Prémium

Száraz Fehérbor


1839 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 11034-, Ft
Egységár: 2454-, Ft / liter

Darabszám:

Hajós-Bajai Sauvignon Blanc

A Sauvignon Blanc fajta jellegzetességét magában hordozó könnyed, reduktív prémium fehérbor.

Vágott fű, zöldalma és citrosoktól hemzsegő illat mellett, karakteres savszerkezettel rendelkezik.

Fogyasztását 10-12 °C-on könnyed saláták, halak mellé ajánljuk.

A szőlőfajta eredetileg a Loire völgyéből vagy a francia Bordeaux borvidékekről származik, és egyike a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb fehérbor szőlőfajtáinak. A neve "sauvignon" francia eredetű, és a vadon termő szőlőtípust jelentheti, mivel a szőlő széles körben megtalálható volt a vadonban. A Blanc pedig a fajta fehér borszínére utal. Érdekesség, hogy genetikailag a Traminihez áll a legközelebb, de a Cabernet Franc-nal történő kereszteződéséből jött létre a Cabernet Sauvignon szőlőfajta.

Magyarországon is termesztik és a fajta fogyasztása az utóbbi években növekedett. A borvidékek közül a Balaton, Villány, Hajós-Baja, Kunság, Felső-Pannon és Szekszárd térségekben található szőlőültetvényeken termesztik ezt a fajtát. A magyarországi termőhelyek különböző éghajlati és talajadottságokkal rendelkeznek, így a Sauvignon Blanc borok is változatos stílusokban és karakterekben jelennek meg.

Sauvignon Blanc fehérbor szőlő

Bora általában élénk savakkal, citrusos aromákkal, zöldfűszerekkel és gyümölcsös jegyekkel rendelkezik. Az illat és ízprofilja lehet jellegzetesen zöldpaprikás, citrusos, körte, vagy akár érett sárgadinnyés is. A bor frissessége és könnyedsége miatt széles fogyasztói körrel rendelkeznek.

Az ételekhez való párosítás terén jól működik olyan könnyű és friss ételekkel, mint például a tenger gyümölcsei, kagylók, rákok, friss zöldségek, saláták, és fehér húsok. A sauvignon blanc borokat gyakran ajánlják spárgához, mivel azok élénk savai jól kiegészítik a spárga jellegzetes ízét. Emellett kiválóan párosíthatóak friss sajtokkal, például kecskesajttal is.

Fontos megjegyezni, hogy stílusa és ízvilága nagyban függ a termőhelytől, az adott évjárattól, és a borászati technikáktól. Ezért érdemes kipróbálni különböző borvidékekről és borászatoktól származó magyar Sauvignon Blanc borokat, hogy felfedezze a különféle ízjegyeket és karaktereket.

Cikkszám: b84 Évjárat: 2023 Alkoholtartalom: : 11%
Kategória:

Címkék:

Száraz fehérbor

Információk
  • Szállítás: 2-7 munkanapon belül

  • Termelő: Koch Borászat

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b84

Koch Borászat és Panzió
Az Év Bortermelője 2019
.

< Selection Irsai Olivér fehérbor
Koch Fehérborok >

Borok, Gyümölcslevek rendelése