MTA Bora 2019-ben Koch

Eredményes lett a Borászat

MTA Bora 2019-ben Koch

A Magyar Tudományos Akadémia Bora

2019-ben immár 10. alkalommal rendezték meg az MTA Bora borversenyt, ahol mint mindig 2 minőségi kategóriában, 7 bortípusban versengett 14 magyar borvidék 48 pincészetének 142 bora.

A borhoz értő kutatókból és borszakértőkből álló 9 fős bírálóbizottság elnöke Freund Tamás akadémikus, az Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, a Magyar Bor Akadémia tagja, társelnöke Niszkács Miklós újságíró, a Magyar Bor Akadémia alelnöke volt.

Az Akadémia pályázatára az idei, jubileumi versenyre szép számmal érkeztek borok Tokajból, Villányból, Szekszárdról, Somlóról és a dunai borvidékekről is. A legeredményesebb borvidék ezúttal is Tokaj lett 7 díjazott tétellel, utána Villány következett 5 éremmel. Az MTA Bora 2019 borverseny legeredményesebb borászatának a Koch Pincészet (Hajós–Baja és Villány) bizonyult.

Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée bora a felső kategória borai között nagy aranyérmet egyben az „MTA Bora 2019” címet érdemelte ki.  A pincészet 2015-ös Villányi Cabernet Sauvignon Classicus a közép kategória vörös borai között az „MTA Bora 2019” címet, továbbá a 2015-ös Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique a közép kategória vörös borai között 2. helyezést, a 2018-as Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Rosé a rozé borok között szintén 2. helyezést ért el.

Korábbi MTA verseny siker.

Címkék:
Borok, Gyümölcslevek rendelése