Koch Pálma Syrah Classicus

Prémium száraz vörösbor


7999 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 47994-, Ft
Egységár: 10665-, Ft / liter

Darabszám:

A Syrah'18 Koch Pálma első bora.

Maga a Syrah szőlőterület 0,2 hektár,  a Villányi Borvidéken a Diósviszló melletti Imre-völgyben található. Pálma szőlész-borász mérnöki alapképzését végezte, amikor ezt a bort készítette. A területről kézzel válogatva és szüretelve 12 mázsa szőlő érkezett be a villányi pincébe, melyet ott is dolgozott fel. A szőlő bogyózása után saválló acéltartályban ment végbe az alkoholos erjedés, majd a malolaktikus fermentáció. Ezután másodtöltésű francia barrique hordóban érlelődött a vörösbor 6 hónapon keresztül. 

Villányi védett eredetű száraz classicus vörösbor.

A címke Pálmát ábrázolja, melyet Hodri Anita készített. Szerette volna a művészettel összekapcsolni borát, hiszen magát a borkészítést is művészetnek tartja. 

A 2018-as Syrah mély rubin színű, intenzíven fűszeres és gyümölcsös illatú, közepes testű bor.

Illatban és ízben is a franciaországi észak-Rhone vidéki Syrah stílust idézi: egyszerre elegáns és komplex bor.

A Cseresznye, málna, földes jegyek, pirospaprika, feketebors, szegfűszeg és cédrus illategyüttese köszönti a fogyasztót, amely kóstoláskor kiegészül egy feketecseresznyés, zöldfűszeres ízvilággal és egy húsosan telt korttyal. 

Fiatal kora ellenére jóivású bor, amely meghálálja a palackos érlelést. 5-10 éves érlelési potenciál és percekig tartó lecsengés jellemzi.

Bor-étel párosításokban rendkívül jól alkalmazkodó bor: vadhúsok és borsmártásos steak húsok mellett tud igazán kiteljesedni.

Cikkszám: b36 Évjárat: 2018 Alkoholtartalom: : 13,5 %
Díjak:

Vinagora 2021 Aranyérem , Legjobb Magyar Syrah

Kategória:

Vörösborok rendelése

Pálma legjobb Magyar Syrah vörösbor Villány

A Syrah szőlő

A Francia Rhone völgy északi részéről származó a dureza és a mondeuse blanche-tól származó szőlőfajta.

A kellő érettségben leszüretelt terméséből jellegzetes ribiszke és keserű csokoládé illatú vörösbor készül, túlérés esetén gyorsan elveszítheti savait és aromaintenzitását.

A Cabernet fajtákhoz hasonlóan nagy testű finom cseranyagú kiváló minőségű bora hosszan érlelhető, azonban a Syrah hamarabb megszelídült állapotba kerül.

Erős, ellenálló, későn virágzó (nem fagyveszélyes) és a korábban érő fajok közé sorolható bőtermő tanningazdag szőlő. Bora hosszú tölgyfahordós érlelésre alkalmas, a szebb évjáratokban érdemes új barrique-ba helyezni.


Címkék:

Vörösbor, Villány, VinArt

Információk
  • Szállítás: 2-7 munkanapon belül

  • Termelő: Vin Art Pincészet

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b36

Vinart pince Villány
Az Év Bortermelője 2019
.

< Koch&Evans Villányi Franc 2018
Francia Módi Cuvée vörösbor >

Borok, Gyümölcslevek rendelése