Maga a Syrah szÅ‘lÅ‘terület 0,2 hektár, a Villányi Borvidéken a Diósviszló melletti Imre-völgyben található. Pálma szÅ‘lész-borász mérnöki alapképzését végezte, amikor ezt a bort készítette. A területrÅ‘l kézzel válogatva és szüretelve 12 mázsa szÅ‘lÅ‘ érkezett be a villányi pincébe, melyet ott is dolgozott fel. A szÅ‘lÅ‘ bogyózása után saválló acéltartályban ment végbe az alkoholos erjedés, majd a malolaktikus fermentáció. Ezután másodtöltésű francia barrique hordóban érlelÅ‘dött a vörösbor 6 hónapon keresztül.
A címke Pálmát ábrázolja, melyet Hodri Anita készített. Szerette volna a művészettel összekapcsolni borát, hiszen magát a borkészítést is művészetnek tartja.
A 2018-as Syrah mély rubin színű, intenzíven fűszeres és gyümölcsös illatú, közepes testű bor.
Illatban és ízben is a franciaországi észak-Rhone vidéki Syrah stílust idézi: egyszerre elegáns és komplex bor.
A Cseresznye, málna, földes jegyek, pirospaprika, feketebors, szegfűszeg és cédrus illategyüttese köszönti a fogyasztót, amely kóstoláskor kiegészül egy feketecseresznyés, zöldfűszeres ízvilággal és egy húsosan telt korttyal.
Fiatal kora ellenére jóivású bor, amely meghálálja a palackos érlelést. 5-10 éves érlelési potenciál és percekig tartó lecsengés jellemzi.
Bor-étel párosításokban rendkívül jól alkalmazkodó bor: vadhúsok és borsmártásos steak húsok mellett tud igazán kiteljesedni.
Vinagora 2021 Aranyérem , Legjobb Magyar Syrah
Kategória:A Francia Rhone völgy északi részérÅ‘l származó a dureza és a mondeuse blanche-tól származó szÅ‘lÅ‘fajta.
A kellÅ‘ érettségben leszüretelt termésébÅ‘l jellegzetes ribiszke és keserű csokoládé illatú vörösbor készül, túlérés esetén gyorsan elveszítheti savait és aromaintenzitását.
A Cabernet fajtákhoz hasonlóan nagy testű finom cseranyagú kiváló minÅ‘ségű bora hosszan érlelhetÅ‘, azonban a Syrah hamarabb megszelídült állapotba kerül.
ErÅ‘s, ellenálló, késÅ‘n virágzó (nem fagyveszélyes) és a korábban érÅ‘ fajok közé sorolható bÅ‘termÅ‘ tanningazdag szÅ‘lÅ‘. Bora hosszú tölgyfahordós érlelésre alkalmas, a szebb évjáratokban érdemes új barrique-ba helyezni.
Vörösbor, Villány, VinArt