Villányi Portugieser Classicus

Száraz minőségi vörös bisztróbor


1599 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 9594-, Ft

Darabszám:

Villányi Portugieser vörösbor  

Mélyvörös szín friss, behízelgő ibolya illat, bársonyos meggyes-cseresznye íz jellemzi ezt a melegszívű légies villányi oportót.

Lassan kortyolva izgalmas, felüdítő élményt nyújt. Lágy tanninja, markáns gyümölcsös, friss cseresznyés jegyei, könnyű ihatósága tökéletes bisztróborrá teszi.

Ár-érték arányban verhetetlen villányi, gyümölcsös enyhén közepes testű, nem túl sok, de nem is kevés, bármikor, bármilyen alkalomból iható és szerethető bisztróbor. Baráti beszélgetésekhez, hosszú téli esték barátságosabbá tételéhez, lazuláshoz és akár energizálásra is tökéletes társ. Az a fajta bor amiből kell, hogy legyen otthon pár palackkal, a várt és a váratlan vendégek megkínálására, ők erre a borra is fognak emlékezni amikor felidézik magukban a találkozás örömteli emlékeit.

Villányi Classicus Portugieser vörösbor,  paradicsomos és könnyű tésztafélékhez, enyhén fűszerezett sült húsokhoz, sonkás, kolbászos hidegtálakhoz, pizzákhoz, halászléhez javasoljuk fogyasztását.

A vörösborok fogyasztása esetén megszokott hőmérséklettől eltérően javasoljuk kicsit jobban behűteni, 10-14 °C fokon könnyű ételek mellett zamatai megélénkülnek.

DHC Villány Kikerics védjegy

Cikkszám: b21 Évjárat: 2017 Alkoholtartalom: : 12%
Díjak:

XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: ezüst

Kategória:

VinArt Vörösborok

Villányi Classicus vörösbor

portugieser-kék-oportó-vörösbor, bisztróbor

Magyarországon a Villányi Borvidék egyik jellegzetes szőlő fajtája a kékoportó. Kiváló rozé alapanyag. Korai érésének köszönhetően a Márton napi újbor ünnep leggyakoribb bora. Közepes bel-tartalma, jó ihatósága miatt népszerű bor.

Portugieser szőlő

Jó fagytűrő, a talaj adottságaira fekvésére nem érzékeny, a déli melegebb tájolású dűlőkön fajtajelleges zamatos, nagy csersavtartalmú, szép mélyvörös színű bort ad. Sokáig hétköznapi borként emlegetett fajta, de több magyar borász bebizonyította már, hogy akár hozamkorlátozással, vagy dűlőválogatással és tölgyfahordós érleléssel remek borok készíthetőek terméséből. A Cabernet Franc, Sauvignon, Syrah vagy Pinot Noir borok nagyobb bel-tartalmi értékeivel nem veheti fel a versenyt, azonban közkedvelt, populáris bor.

A Portugieser szőlő édes lédús, hamvas bogyói közepes méretűek, gömbölyűek, sötétkék vékony héjúak. 

Korai érése, szép gusztusos fürtfelépítése, édeskés íze és étvágygerjesztő kék színű bogyója miatt csemegeszőlőként is népszerű.

A kékoportót Magyarország több vörösbor-termelő borvidékén megtaláljuk. Nagyobb területeken a villányi, az egri, a szekszárdi és a hajós-bajai borvidék pincészetei termelik. Az Egri Bikavér egyik alkotóeleme is. Villányban használják önáló márkaként is, és bevezetésre került cuvée formában Villányi RedY márkanévvel. A RedY-re vonatkozó leírás szerint legalább 51%-ban kékoportót kell tartalmaznia a házasításnak.


Címkék:

Száraz, Vörös,- bisztróbor

Információk
  • Szállítás: 4-5 munkanapon belül

  • Termelő: Vin Art Pincészet

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b21

Vinart pince Villány
Az Év Bortermelője 2019
.

< VinArt Cabernet Sauvignon Classicus
Koch Villányi Vörösborok >

Borok, Gyümölcslevek rendelése