899 super Prémium Villány

Koch Csaba exkluzív borcsaládja

899 super Prémium Villány

Villányi Super Prémium borok

A 2019. Év Bortászának választott Koch Csaba elérkezettnek látta az időt, hogy forgalomba kerüljenek villányi Vin Art pincéjének csúcsborai a 899 super prémium borcsalád. A borász elképzelése az volt, hogy az eddigi munkássága során a legszebbnek tartott évjáratokból 3 különálló különleges bor készüljön.

A 899 borcsaládban végül a villányi cabernet franc, a villányi merlot és a syrah fajta kapott helyet, elsőként a 2015-ös évjáratból. A szőlők a kiváló adottságokkal rendelkező diósviszlói Imre-völgyben találhatóak, komoly terméskorlátozással készült tételek.

A 889 borcsalád nevét onnan kapta, hogy mindegyik fajtából mindössze három 225 L Bordeaux - francia barrique hordóban érlelődtek azaz 899 palack készült belőlük. A 899 borok kivételes dizájnnal, prémium bordeauxi palackokban, egyesével készült önálló sorszámmal ellátott címkével kerülnek forgalomba. A 899 borok a borászat központjában Borotán, a borshopban valamint a borkereskedésekben érhetőek el. Koch Csaba ezen exkluzív borcsaládja a borászat csúcsboraiként méltón képviselik készítőjének borkészítési filozófiáját.

Borkereskedések: Kecskemét, Szeged, Budaörs, Budapest, Baja, Dunaújváros, Bácsalmás, Gödöllő, Soltvadkert

Címkék: Villányi Superior vörösborok
Borok, Gyümölcslevek rendelése