Félúton Fesztivál – halászléfőző verseny

Kiskunhalas

Félúton Fesztivál – halászléfőző verseny

A bajai vagy a szegedi halászlé a finomabb?

Hirling József Lovaspark - Kiskunhalas

Kiskunhalason rendezték meg a Félúton fesztivált a napokban, ahol a bajai és a szegedi halászlevek keltek baráti versengésre.

A nevezők által főzött halászlevek közül neves szakmai zsűri kereste a legjobb halászlét.

A zsűri tagjai között volt Bíró Lajos (mesterszakács, séf), és Segal Viktor (séf, gasztro tanácsadó) is.

A rangos szakmai zsűri Koch Csaba bajai pontyhalászlevét választotta a legjobbnak.

Koch Csaba a 2019. Év Bortermelője szerint a jó halászlé titka a kiváló dunai hal, és méltó párja pedig a Hajós-bajai Kadarka.

Programok:

Kiskunhalason sok-sok élmény várta az érdeklődőket 2022. március 26-án a Hirling József Lovasparkban. A családok minden tagja találhatott magának érdekes programot, játszóudvarral, horgászattal és még VR világgal is készültek számukra a szervezők. Kézműves- és kirakodóvásár is kiegészítette az egész napos programot. A hangulatról és zenéről a LivingRoom együttes és Radics Sándor cimbalomművész gondoskodott.

Bajai Halfőző Fesztivál

A bajai halászlé 2015. év óta hungarikum. Hagyományosan július közepén ismét megrendezésre kerül ez a világviszonylatban is egyedülálló ünnepség.

A Kiskunhalasi halászléfőző verseny eredményének tükrében természetesen nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a fesztiválra, valamint a Koch Panzióba, Borotára is! 

A Halfőző Fesztivál Baján a Szentháromság téren és az oda vezető utcákon, valamint a Duna és a város alá kanyargó Sugovica által körbevett Petőfi-szigeten zajlik. A Borászat standjait is ezeken a helyszíneken találják majd. 

Időpont: 2022. július 7-9.

Bajai halászléfőző fesztivál

Címkék: Halászlé gasztronómia fesztivál főzőverseny kadarka vörösbor halaszle Baja
Borok, Gyümölcslevek rendelése