FRISCH Cserszegi Fűszeres Selection

Közepes testű száraz fehérbor


1890 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 11340-, Ft

Cserszegi fűszeres Selection fehérbor

A Szenes dűlő terméskorlátozott, kézzel szüretelt és válogatott szőlőből készült a SELECTION Cserszegi fűszeres fehérbor.

Ez a magyar keresztezésű szőlőfajta a pincészetünk legnagyobb területen termesztett fajtája. Több borcsaládunknak is tagja, s a legmagasabb minőségét és fajtajellegét a Frisch családban mutatja. Készítése során célunk az elsődleges aromák megőrzése volt.

Illatában citrusos, a citrom, a grapefuit és a lime jelenik meg. Ízében markáns savak és ásványosság jellemzi.

Kiváló párosítás az arab vagy az indiai konyha fűszereivel. A magyar konyhában jól harmonizál sonkával, sajttal, vagy akár libamájjal, fehér húsból készült ételekhez, halakhoz és sajtokhoz is ajánljuk.

Magyar termék.

Hajós-Bajai oltalom alatt álló, eredetmegjelölésű száraz fehérbor.

Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott.

Cikkszám: b60 Évjárat: 2019 Alkoholtartalom: : 11,5%
Darabszám:
Kategória:

A Cserszegi fűszeres szőlő jellemzői:

Bakonyi Károly által Irsai Olivér és piros tramini szőlő keresztezéséből nemesített hungarikum szőlőfajta. Szeptember második felében érő 18-as mustfok feletti enyhén piros borostyánszínű, közepes méretű, nem túl tömött lédús fürtöket terem. Magyarországon népszerű a fagyzugos területeken is, mert kiváló fagytűrő képességű szőlőfajta. A csongrádi, hajós-bajai, pécsi, villányi, kunsági, etyek-budai, balaton-felvidéki, tokaji és a  zalai borvidék pincészetei készítenek terméséből kiváló illatos borokat.

A cserszegi bora általában muskotályos illatú, fűszeres zamatú, harmonikus savtartalmú, extraktban gazdag, félszáraz, száraz.

Cserszegi fűszeres borszőlő

Az akkurátus terméskorlátozás, a kézi szüretelés és fürtválogatás, a zárt tartályos szőlőpréselés, majd a zárt acéltartályos, hőmérséklet szabályozott reduktív erjesztés eredménye, hogy a szőlő valamennyi elsődleges gyümölcsös íz-, illat és zamatos tulajdonságát sikerül megőrizni és a palackba zárni.


Címkék:

Száraz fehérbor

Információk
  • Szállítás: 4-5 munkanapon belül

  • Termelő: Koch Borászat

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: b60

Koch Borászat és Panzió
Borok, Gyümölcslevek rendelése