Magyarország rosébora

Koch Prémium Sauvignon Rosé

Magyarország rosébora

Újabb elismerésben részesült a Koch Prémium Cabernet Sauvignon Rosébora

Idén ismét megrendezésre került a Winelovers 100 borverseny, ahol 11 kategóriában választotta ki a nemzetközi zsűri az eddigi országos és nemzetközi borversenyek, valamint szakmai ajánlás alapján Magyarország 100 legjobb borát. A vakon kóstolt, nemzetközi 100 pontos bírálati rendszerben értékelt nyertes borok a jövőben több rendezvényen is közösen mutatkoznak be.

Magyarország Rozébora kategóriában a győztes a Koch Borászat 2017-es Hajós-Bajai Prémium Cabernet Sauvignon Rosé bora lett. A pincészet egyik legnépszerűbb tételének nem ez az első komoly sikere: aranyérmet kapott a XIX. Országos Rosé Borversenyen, az Országos Sygenta Borversenyen, de Magyar Borkiválóságnak, valamint Bács-Kiskun Megye Legjobb rosé borának is választották.

„Színében a félbe vágott eper jelenik meg. Illatában fajtajelleges málna. Málnás-szedres íz jegyekkel jelentkező, kedves bor, ami egy kiemelkedő adottságú fajta, a biztosan kezelt reduktivitás és a borász merészségének sikeres találkozója. Az Alföldön ritkán készítenek ebből a nemes fajtából rozét - ez a változat igazolta a törekvést. Kissé telt, mégis jól iható, jelentős borászati tudást sejtető, elegáns bor.”

További Koch Rozé borok 

Címkék:
Borok, Gyümölcslevek rendelése